Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 4.3.2019

Jaa

Espoon kaupunginhallitus päätti palauttaa Raide-Jokerin tarkennetun hankesuunnitelman uudelleen valmisteltavaksi yhteistyössä Helsingin kanssa siten, että saadaan paremmat edellytykset toteuttaa hanke esitettyä pienemmillä kustannuksilla.

Kaupunginhallitus päätti, että Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaehdotuksen valmistelua jatketaan niin, että Myntinmäen asemanpaikan sijaintia siirretään etelän suuntaan. Yleiskaavan tulee osoittaa raidelinjaus yleispiirteisesti ja niin laajana ratakäytävänä, että se turvaa mahdollisuudet selvittää, suunnitella ja toteuttaa erilaisia kapasiteetiltaan riittäviä raideratkaisuja ja että ratakäytävälle on toteutettavissa Espoon uusille asemanseuduille houkuttelevat ja riittävät lähijunaliikennepalvelut. Alueesta on tehtävä ajantasainen luontoselvitys. Maakunnallinen ekologinen yhteys järvien Kvarnträsk ja Dämman eteläpuolella on säilytettävä riittävän leveänä ja laadukkaana. Haitalliset vaikutukset Mynttilänkosken arvokkaaseen jokilaaksoon on estettävä. Väylävirasto laatii parhaillaan Espoo-Salo -oikoradan yleissuunnitelmaa, jossa Histassa tulee olemaan asema ja Mynttilän alueella asemavaraus.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Bergön osayleiskaavan muutoksen hyväksymistä Suvisaaristossa. Osayleiskaavalla mahdollistetaan Bergön alueen lisärakentaminen pääosin ympärivuotista asumista varten. Alueen rakennuksista kahdeksan suojellaan. Kaavassa on yhteensä 50 rakennuspaikkaa ympärivuotiselle asunnoille ja neljä rakennuspaikkaa loma-asunnoille.

Kaupunginhallitus kuuli myös selostuksen Maarinsolmun alueen kehittämisestä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme