Kaupunginhallituksen päätöksiä 4.5.2020
Länsi-Uudenmaan sote on Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin yhdessä suunnittelema hanke, jolle haetaan sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustuksia rakenneuudistus- ja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -rahoituksista.
Hanke jatkaa viime vuosina syventynyttä sote-yhteistyötä. Keväällä 2019 Länsi-Uudenmaan kunnat tukivat Uudenmaan yhteistä esitystä kuntalähtöisestä, viiden sote-alueen mallista. Syksyn 2019 aikana Länsi-Uudenmaan kuntien kunnan- ja kaupunginhallitusten kehotuksesta selvitettiin alueen yhteisen sote-ratkaisun lähtökohtia. Selvitystyö toimii pohjana tälle rahoitushakemukselle.
Kunnat sitoutuvat hankkeessa yhteiseen sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämiseen vuosina 2020-22. Taloudellisena vastuuna on rakenneuudistusavustuksista rahoitettavien projektien 20 prosentin omavastuu, jota on tarkoitus kerryttää pääsääntöisesti omana työnä. Hankekokonaisuus integroidaan osaksi alueen kuntien sote-organisaatioiden johtamista ja kehittämistä.
Kaupunginhallitus hyväksyi Yläkartanonristin asemakaavan muutoksen Soukassa. Muutoksella mahdollistetaan tiiviimpää asumista Soukan tulevan metroaseman ja ostoskeskuksen läheisyydessä.
Kaupunginhallitus perusti yhtiöt rakennuttamaan Tapiolan urheilupuiston jalkapallo- ja tapahtumastadionin sekä urheilupuiston aluetta palvelevan pysäköintilaitoksen. Urheilupuiston pohjoisosalle on laadittu yleissuunnitelma, stadionille ja pysäköintilaitokselle luonnossuunnitelmat ja kaupunkisuunnittelukeskus on käynnistänyt asemakaavoituksen. Stadionin itäpuolelle suunniteltavat palvelutilat ja myös mahdollinen uusi monitoimihalli tulevat olemaan erillisiä yhtiöitä. Näiden yhtiöiden kanssa sovitaan yhteisjärjestelyistä Tapiolan Stadion Oy:n kanssa siinä vaiheessa, kun niille vuokrataan tontteja. Ennen poliittista päätöstä hankkeen toteuttamisvaiheeseen siirtymisestä tarkastellaan lisäksi hankkeen laajuutta, eri toteuttamismalleja sekä taloutta koskevat laskelmat.
Kaupunginhallitus päätti esittää Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle 0,035 hehtaarin kokoisen luonnonsuojelualueen perustamista Espoon kaupungin omistamalle Madeluodolle. Suojelualueen perustamisella mahdollistetaan linnuston pesimärauha koko luodolla yhdessä Laajalahden luonnonsuojelualueeseen kuuluvan osan ja Helsingin puolella suojeltavan osan kanssa. Luodolla on pesinyt usean sadan parin suuruinen naurulokin yhdyskunta, lisäksi joitakin kalalokkeja ja vesilintuja.
Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto myöntää Espoon keskuksessa sijaitsevan Virastotalo 2 -rakennuksen lunastamiseen 4 050 000 euron lisämäärärahan. Rakennuksen omistaa kokonaan Espoon Toimistotalo Oy, jonka osakekannasta Espoon kaupunki omistaa noin 76 %. Kaupunki odottaa, että rakennuksen lunastuksen jälkeen Espoon Toimistotalo Oy voidaan kohtuullisessa aikataulussa purkaa, jolloin kaupungille tuloutuu osuus yhtiön nettovarallisuudesta.
Kaupunginhallitus päätti, että Espoon kaupunki liittyy Sarastia Oy:n osakkaaksi. Sarastian 266 osakasta ovat julkisia hankintayksiköitä, pääasiassa kuntia ja kuntayhtymiä sekä joitakin osakeyhtiöitä. Yhtiö toimii omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä. Osakkuus ei velvoita Espoota palveluostoihin, mutta kuitenkin tarvittaessa mahdollistaa ne
Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Viherkallion päiväkodin sekä Otaniemen paloaseman hankesuunnitelmat.
Pöydälle jätettiin Kaitaan metrokeskuksen asemakaava sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan ja sosiaali- ja terveyslautakunnan vaalit. Valtuustoaloite Henttaan liikenneyhteyksien parantamiseksi palautettiin.
Yhteyshenkilöt
Markku MarkkulaEspoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja, elinkeino- ja kilpailukykyjaoston puheenjohtaja
Puh:+358 50 464 2455markku.markkula@aalto.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta

PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD
+358 9 816 21http://www.espoo.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad
Tee oma taidereitti: EMMA – Espoon modernin taiteen museon julkiset taideteokset löytyvät nyt Espoon kaupungin karttapalvelusta18.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
EMMAn taide ulottuu ympäri Espoon kaupunkia. Yhteensä 70 julkista taideteosta on kaikkien kaupunkilaisten saavutettavissa eri puolilla Espoota ja määrä tulee täydentymään. Kesäkuun alussa teokset on lisätty Espoon kaupungin avoimeen karttapalveluun yhteistyössä Espoon kaupunkitekniikan keskuksen kanssa. Taide kaupungilla -karttapalvelun tavoitteena on parantaa tiedon jakamista ja teosten löydettävyyttä.
Kaupunginhallitus: Espoontorin asemakaavan muutos mahdollistaa asemanseudun kehittämisen16.6.2025 19:55:34 EEST | Tiedote
Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa Espoontorin kauppakeskuksen laajentaminen hypermarketilla, lisätä asuntorakentamista sekä kehittää asemanseutua joukkoliikenteen solmukohtana.
Konserni- ja tilajaosto kokoontui ensimmäistä kertaa16.6.2025 14:06:20 EEST | Tiedote
Konserni- ja tilajaosto tukee kaupunginhallitusta kaupungin tytäryhteisöjen johtamisessa sekä muiden yhteisöjen ohjauksessa ja seurannassa.
Stadsträdgårdens trädbank hjälper Esbo att anpassa sig till klimatförändringen12.6.2025 11:19:59 EEST | Pressmeddelande
Den globala uppvärmningen kommer inom en snar framtid att leda till liknande väderförhållanden i Esbo som i Centraleuropa. Därför bereder sig staden på och anpassar sig till klimatförändringen genom ett nytt försök, där trädslag importeras från sydliga länder och odlas som framtida gatuträd.
Kaupunginpuutarhan puupankki auttaa Espoota sopeutumaan ilmastonmuutokseen12.6.2025 11:19:59 EEST | Tiedote
Ilmaston lämpeneminen tuo lähitulevaisuudessa Espooseen Keski-Euroopan olosuhteet. Siksi kaupunki varautuu ja sopeutuu ilmastonmuutokseen uudella kokeilulla, jossa etelästä tuotuja puulajeja kasvatetaan tulevaisuuden katupuiksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme