Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus esittää kaavamuutoksia Helsingin Kamppiin ja Meilahteen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 12. syyskuuta esittää kaupunginvaltuustolle kahden Kamppiin sijoittuvan asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan kaavamuutoksen Meilahden Tukholmankadulle.

Kaavamuutos osoitteessa Kampinkuja 1 / Salomonkatu 8a mahdollistaa Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen nykyisen Kampin metroaseman sisäänkäynnin paikalle. Alueelle on suunniteltu kahdeksankerroksinen terveys- ja hyvinvointikeskus sekä julkista aukiotilaa.

Kaavaratkaisussa on pyritty sovittamaan uudisrakennus poikkeuksellisen vaativalle paikalle eli rakennustaiteellisesti arvokkaan, Alvar Aallon suunnitteleman Sähkötalon pohjoispuolelle. 

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus on osa sosiaali- ja terveyslautakunnan päättämää palveluverkkosuunnitelmaa 2030, jonka tavoitteena on turvata tulevaisuudessa helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalvelut. Kaavaratkaisu mahdollistaa noin 300 uutta työpaikkaa. 

Toinen Kampin kaavamuutoksista koskee Kampin metroaseman vieressä, osoitteessa Runeberginkatu 2 sijaitsevaa hotellin tonttia. Kaavamuutos mahdollistaa hotellin laajentamisen tontilla olevalle aukioalueelle. Alueelle on suunniteltu kaksiosainen, kuusi-/kahdeksankerroksinen hotellin laajennus ja uudisosien väliin sijoittuva julkinen aukiotila.

Molemmat asemakaavan muutokset etenevät seuraavaksi kaupunginvaltuuston päätettäviksi.

Meilahteen Tukholmankadun ja Paciuksenkadun kulmaan suunnitteilla asuin- ja toimitiloja

Kaupunginvaltuustoon etenee myös Meilahden Tukholmankatu 10 asemakaavan muuttaminen. Kaavamuutos koskee Kojamo Oyj:n kaupungilta ostamaa entisen ammattikorkeakoulu Metropolian tonttia Tukholmankadun ja Paciuksenkadun kulmassa.

Metropolian opetustoiminnan muutettua uudelle kampusalueelle Myllypuroon, tontilla oleva rakennus suunnitellaan muutettavaksi asuin- ja toimitiloiksi. Lisäksi tontille on suunniteltu lisärakentamista.

Kaavaratkaisun toteuttamisella rakennuksen kulttuurihistorialliset, rakennustaiteelliset ja kaupunkikuvalliset arvot säilyvät ja alueelle tulee lisää asuntoja. Asukasmäärän lisäys on noin 400.

Lopullisen päätöksen kaavaratkaisusta tekee kaupunginvaltuusto.

Kaikki kaupunginhallituksen 12. syyskuuta kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Hekan asuntojen asukasvalintaohjeen3.10.2022 17:59:59 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin asukasvalintaohjeen sekä arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnoissa noudatettavat periaatteet. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin toimitilojen sisäisessä vuokrauksessa noudatettavat pääomavuokrien määrittämisen periaatteet ja päätti esittää luonnonsuojelualueen perustamista Kivikon ulkoilupuiston kallioalueelle.

Yrittämisen mahdollisuuksia edistetään Helsingin korkeakouluissa3.10.2022 11:40:00 EEST | Tiedote

Kampusinkubaattorit-ohjelman avulla Helsingin kaupunki tavoittelee uusien, kasvukelpoisten yritysten synnyttämistä yhdessä korkeakoulujen kanssa. Ohjelmassa kehitetään esihautomo- ja hautomotoimintaa eli inkubaattoreita Helsingissä sijaitseville kampuksille. Yksittäisten hautomototeutusten lisäksi tarkoituksena on muodostaa eheä palvelukokonaisuus, joka tukee tutkimuslähtöistä yrittäjyyttä, korkeakoulujen välistä verkottumista ja yhteisen tekemisen paikkoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme