Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus esittää Laajasaloon kahta uutta luonnonsuojelualuetta

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 4. lokakuuta esittää Uudenmaan ELY-keskukselle kahden uuden luonnonsuojelualueen perustamista. Sekä Kruunuvuorenlammen että Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueet sijaitsevat Laajasalon Kruunuvuoressa.

Kruunuvuorenlampi on pieni, erämainen lampi Laajasalon länsiosassa. Alue on luonnonsuojelullisesti ja maisemallisesti arvokas kokonaisuus. Alueen suojeluperusteita ovat erämainen lampi ja sen lajiesiintymät sekä lampea ympäröivät, vesitaloudeltaan luonnontilaiset suot ja luonnontilaisen kaltaiset vanhat metsät.

Luonnonsuojelualueen pinta-ala on 2,97 hehtaaria, josta lammen osuus on noin 0,37 hehtaaria.

Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualue sijaitsee Laajasalon Kruunuvuoressa, Stansvikin kartanopuiston eteläpuolisella Tahvonlahdenniemellä. Tahvonlahden harjun suojeluperusteita ovat geologinen muodostuma ja vanha mäntyvaltainen metsä. Lisäksi alue on arvokas lepakoiden ruokailualue. Rantaniityltä on myös todettu kasvistollisia arvoja.

Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueen pinta-ala on 4,01 hehtaaria. Lisäksi suojelualueeseen kuuluu niemen länsirannalla kapea kaistale vesialuetta.

Sekä Kruunuvuorenlampi että Tahvonlahden harju ovat Helsingin luonnonsuojeluohjelman 2015–2024 kohteita. Kaupungin luonnonsuojeluohjelmaa toteutetaan perustamalla luonnonsuojelualueita.

Kaupunginhallitus päätti muuttaa Kiinteistö Oy Auroranlinnan vuokrausehtoja

Kaupunginhallitus päätti muuttaa Kiinteistö Oy Auroranlinnan vuokrausehtoja. Kaupunginvaltuuston vuonna 2001 hyväksymässä Auroranlinnan perustamispäätöksessä määriteltiin, että huoneistot vuokrataan määräajaksi, mutta tästä luovutaan.

Vuokrasopimusten määräaikaisuudesta luovutaan, koska määräaikaisuus vähentää merkittävästi kiinnostusta yhtiön asuntoihin jo niiden ilmoitusvaiheessa. Auroranlinnan perustamisen aikaan vuokrasopimusten määräaikaisuuden uskottiin tuovan joustavuutta yhtiön toimintaan. Nykyään se vaikeuttaa yhtiön toimintaa sekä sellaisten asumispalveluiden tuottamista helsinkiläisille, jollaisia helsinkiläiset haluavat ja tarvitsevat, joten määräaikaisuudesta on perusteltua luopua.

Kiinteistö Oy Auroranlinna on Helsingin kaupungin omistama kiinteistöyhtiö. Auroranlinnalla on noin 4 200 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa noin sadassa kohteessa eri puolilla Helsinkiä sekä yhdessä kohteessa Kirkkonummella. Yhtiön asuntoja vuokrataan paljon Helsingin kaupungin työsuhdeasunnoiksi.

Helsingin kaupunkistrategia 20212025 etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan myös Helsingin kaupunkistrategian vuosille 2021–2025. Kaupunginvaltuusto käsittelee strategiaa jo 6. lokakuuta kokouksessaan.

Kaupunginhallitus päätti myös esittää kaupunginvaltuustolle kaupunkiympäristön uudeksi toimialajohtajaksi Ville Lehmuskoskea. Edellinen toimialajohtaja, Mikko Aho, siirtyi eläkkeelle lokakuun alussa.

Lisäksi kaupunginhallitus teki jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta. Päätös on voimassa 10.10. –9.11.2021 tai kunnes asiasta toisin päätetään.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väestönkasvu laski selvästi edellisvuosista21.10.2021 14:35:13 EEST | Tiedote

Vuodenvaihteessa 2020–2021 Helsingissä asui 656 920 henkeä. Vuoden 2020 aikana väestön määrä kasvoi 3 085 hengellä. Helsingin muuttotappio kasvoi Helsingin seudun kehysalueelle ja Uudenmaan ulkopuolisesta Suomesta saatu muuttovoitto pieneni. Syntyneiden määrä kasvoi edellisvuodesta. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin väestö vuodenvaihteessa 2020–2021 ja väestönmuutokset vuonna 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme