Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus esittää Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelmaan muutoksia ja enimmäishintaan korotusta

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti 23. tammikuuta omalta osaltaan Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman muuttamisesta ja hankkeen enimmäishinnan korottamisesta. Yleisten rakennuskustannusten nousun vuoksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle hankkeen sisältöön kustannuksia karsivia muutoksia ja enimmäishintaan korotusta.

Laakson yhteissairaala on Laakson sairaala-alueelle Helsingin kaupungin ja HUS-yhtymän yhteishankkeena toteutettava psykiatrinen ja somaattinen sairaala. Suurin hankesuunnitelman nyt ehdotettu muutos koskee oikeuspsykiatrian tiloja. Ehdotuksen mukaan hanke rakentaisi uudet oikeuspsykiatrian tilat Laakson sijaan Ohkolan alueelle Kellokoskelle, missä ne ovat nykyäänkin.

Muuten psykiatrinen sairaalahoito sekä lasten ja nuorten psykiatrinen hoito sijoittuvat edelleen Laakson sairaalan alueelle. Psykiatrisen sairaalahoidon paikkamäärä säilyy ennallaan.

Alkuperäisen hankesuunnitelman hyväksymisvaiheessa vuonna 2020 enimmäishinnaksi päätettiin 838 miljoonaa euroa marraskuun 2019 kustannustasossa. Nyt uudeksi enimmäishinnaksi esitetään 870 miljoonaa euroa marraskuun 2019 kustannustasossa (1 003 miljoonaa euroa nykyisessä kustannustasossa). Suurin syy korotustarpeelle on yleinen rakentamisen ja rakennusmateriaalien hinnannousu.

Lopullisen päätöksen hankesuunnitelman muutoksista ja enimmäishinnan korottamisesta tekee kaupunginvaltuusto.

Vuosaaren Broändan asemakaava etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle myös kaavamuutosta Broändan alueelle Vuosaaren luoteisosaan. Asemakaavan muutos koskee rakentamatonta kaupungin omistamaa aluetta, jolle on myönnetty asuntohankkeiden suunnittelua ja kumppanuuskaavoitusta varten suunnitteluvaraus.

Kaavaratkaisun myötä alueelle rakentuu uusia asuntoja, joiden  vetovoimatekijänä ovat kattopuutarhat. Lisäksi alueen pientalotonttien täydennysrakentamista joustavoitetaan ja Vartiokylänlahden ekologisen yhteyden edellytykset turvataan.

Asemakaavan muutoksesta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Kaikki kaupunginhallituksen 23.1. kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme