Hyvinkään kaupunki

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle Kytäjän kartanon asemakaavan hyväksymistä

Jaa

Hyvinkään kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin vastineet koskien Kytäjän nähtävillä ollutta asemakaavaehdotusta. Kaupunginhallitus päätti esittää, että valtuusto hyväksyy asemakaavan sellaisenaan. Asemakaavaan ei ole tehty muutoksia.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 5.10.2020
Julkaistavissa heti

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle Kytäjän kartanon asemakaavan hyväksymistä

Hyvinkään kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin vastineet koskien Kytäjän nähtävillä ollutta asemakaavaehdotusta. Kaupunginhallitus päätti esittää, että valtuusto hyväksyy asemakaavan sellaisenaan. Asemakaavaan ei ole tehty muutoksia.

Kytäjän kartanon alueen asemakaavassa kyseessä on noin 7,8 hehtaarin laajuinen suunnittelualue, jonka käyttötarkoitus on määritelty olevan ”Matkailupalvelu- ja asuinrakennusten ja maatilakeskuksen rakennusten korttelialue, jolla ympäristö säilytetään”. Asemakaava lähtee kartanokeskuksen ympäristön kehittämisestä ensisijaisesti matkailukäyttöön kulttuurihistorialliset arvot huomioiden.

Kaava mahdollistaa sekä vanhan päärakennuksen korjaamisen että sen korvaamisen uudisrakentamisella.

Alueen maisemallinen kokonaisilme tulee säilyttää

Asemakaavan mukaan alueella tulee säilyttää maisemallisesti ja historiallisesti merkittävän kartanokeskuksen kokonaisilme maisemakuvassa. Uudisrakentamisen tulee tukea yhden päärakennuksen ja useamman sivurakennuksen muodostaman puolisuljetun pihapiirin muodostumista.

Rakennushistoriasta vastaavien viranomaisten puheenvuoroissa nykyisen päärakennuksen arvot on todettu pääosin tuhotuiksi, eikä sillä ole enää sellaisia maankäyttö- ja rakennuslain 54 §:n tarkoittamia arvoja, joita tulisi vaalia.

Asemakaavan lähtökohdaksi on otettu rakennussuojelun sijaan historiallisen kartanokeskuksen kaukomaisemallisen merkityksen korostaminen, ja asemakaava mahdollistaa alueella säilyneiden maisemallisten ja rakennuskulttuuriin liittyvien arvojen huomioon ottamisen. Kaavan laadinnan yhteydessä on selvitetty alueen kulttuurihistorialliset arvot ja määritelty eri kohteiden suojelun ja säilyttämisen tarve sekä niiden edellytykset.

Lisätietoja
Anitta Ojanen, kaavoituspäällikkö, p. 040 155 4221

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pi Krogell-MagniViestintäpäällikkö

Tavoitat Hyvinkään kaupungin viestintäyksikön helposti osoitteella viestinta@hyvinkaa.fi, jolloin päivystävä viestijä saa yhteydenottosi.

050 522 5953pi.krogell-magni@hyvinkaa.fi

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Sveitsin uimala avataan maanantaina 5.10.2020 – koronavirustilanne voi tuoda muutoksia palveluihin1.10.2020 14:08:45 EESTTiedote

Hyvinkään Sveitsin uimala avataan maanantaina 5.10.2020 klo 6.30. Uimala on ollut suljettuna vajaat seitsemän kuukautta uimalan laajennustyömaan töiden vuoksi. Uimalan rakennusurakka jatkuu edelleen pitkälle vuoteen 2021, mutta aiemmin käytössä olleen allasoston ja kuntosalien palvelut ovat tarjolla maanantaista alkaen normaalisti entisten aikataulujen mukaisesti, koronavirustilanteen erityisvaatimukset huomioon ottaen.

Ekologisten rakennusmateriaalien tehdasrakennus suunnitteilla Hyvinkäälle: Kaupunki päätti 4,5 hehtaarin tonttivarauksesta RETEX Panels Oy:lle22.9.2020 12:22:15 EESTTiedote

Hyvinkään kaupungin kehittämisjaosto on päättänyt kokouksessaan 21.9.2020 tonttivarauksesta RETEX Panels Oy:lle Antinsaaren yritysalueelta. RETEX Panels Oy:lle on varattu noin 4,5 hehtaarin suuruinen tonttialue, jolle on tarkoitus rakentaa noin 16 000 m2 tehdasrakennus. Tehtaassa tullaan valmistamaan kierrätettävästä tekstiilijätteestä erilaisia ekologisia rakennusmateriaaleja.

Valotapahtuma Hyvinkään Halo toteutetaan myös tänä vuonna: Kaupunkilaisia kannustetaan mukaan valaisemaan koteja ja rakennuksia18.9.2020 11:13:27 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma valaisee kaupunkia viiden päivän ajan 28.10.-1.11.2020. Toista kertaa järjestettävässä valotapahtumassa painottuu erilaisten ulkokohteiden, kuten rakennusten valaistus. Keskiviikosta sunnuntaihin ulottuvaan tapahtumaviikonloppuun kuuluu valaistuskohteiden lisäksi ulkona järjestettävää maksutonta ohjelmaa, joka mahdollistaa sen, että kaupunkilaiset voivat nauttia turvallisesti valo- ja kulttuurikokemuksesta pimeimpään vuodenaikaan. Osa kohteista pidetään valaistuna myös tapahtumaviikonlopun jälkeen marraskuun lopulle asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme