Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Espoo myy kolme paloasemaa

Jaa

Paloasemien myynnin lisäksi kaupunginhallitus käsitteli päätti mm. esittää valtuustolle vuoden 2023 talousarvion sekä vuoden 2022 kolmannen osavuosikatsauksen hyväksymistä.

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä kauppakirjan, jolla Keskuspaloaseman, Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen myydään LähiTapiolalle. Tilapalvelut-liikelaitos vuokraa toimitilat edelleen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen käyttöön ja 1.1.2023 vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Kiinteistöjen kauppahinta on 30 800 000 euroa.

Kaupunginhallitus antoi lisäksi seuraavan valmistelukehotuksen: Hallintosäännön valmistelun yhteydessä hallintosääntöön valmistellaan muutos siten, että valtuusto päättää myös yli 10 miljoonan euron hintaisista suoraomisteisten kiinteistöjen kaupoista.

Talousarvio 2023 valtuuston käsittelyyn

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa valtuustolle hyväksyttäväksi vuoden 2023 talousarvion ja taloussuunnitelman, jossa on huomioitu valtuuston neuvottelutoimikunnan neuvottelutulos. Valtuusto käsittelee budjettia 7.12.2022.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi vuoden kolmannen osavuosikatsauksen ja hyväksyy esityksen mukaiset määrärahojen ja tuloarvioiden muutokset.

Finnoon keskuksen ja Maarinsolmun asemakaavat valtuustoon

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Maarinsolmu - Marknuten asemakaavan ja siihen liittyvän asemakaavan muutoksen. Maarinsolmun asemakaavan ja asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa eritasoliittymän rakentaminen Kehä I:n, Kalevalantien ja Maarintien risteykseen sekä maankäytön tehostaminen eritasoliittymän lähiympäristössä. Maarinsolmun eritasoliittymä parantaa Kehä I:n liikenteen sujuvuutta sekä turvallisuutta.

Asemakaavamuutosta on muutettu Uudenmaan ELY-keskuksen 28.9.2022 tekemän oikaisukehotuksen johdosta. Oikaisukehotuksen jälkeen melumääräystä on muutettu. Melumääräyksen muuttaminen ei vaikuta korttelialueelle rakennettavan asuinrakennuksen suunnitteluun.

Kaupunginhallitus hyväksyi Fortum Power and Heat Oy:n ja Espoon kaupungin välisen maankäyttösopimuksen ja alueen luovutusta koskevan esisopimuksen ja päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy muutetun Finnoon keskus, Finno Centrum, asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Alueelle suunnitellaan uusi Finnoon keskus metro-, asuin-, työpaikka- ja palvelukortteleineen sekä virkistysalueineen. Linnustollisesti arvokas alue suojellaan ja suojelun kannalta tärkeiden toimenpiteiden toteuttaminen suojavyöhykkeillä varmistetaan. Energiantuotannon tontilla lisätään rakennusoikeutta mahdollistamaan kestävien energiamuotojen käyttöönotto.

Kaupunginhallitus päätti lisäksi, että alueelle laadittu hoito- ja käyttösuunnitelma toteutetaan huolellisesti ja että sen rinnalla toteutetaan pitkäaikainen vuosittainen linnustonseuranta, jotta lintukosteikon ympäristössä tapahtuvan rakentamisen mahdolliset negatiiviset linnustovaikutukset huomattaisiin ajoissa ja niihin voitaisiin reagoida.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Mäkkylänkuja - Mäkkylägränden asemakaavan muutoksen.

Harri Rinta-aho jatkaa kasvun ja oppimisen toimialajohtajana vuoden 2023 ajan

Kaupunginhallitus valitsi Harri Rinta-ahon Kasvun ja oppimisen toimialajohtajan avoimen viran määräaikaiseksi hoitajaksi vuoden 2023 loppuun saakka. Harri Rinta-aho on hoitanut virkaa määräaikaisesti vuodesta 2018 lähtien. Määräaikaisuuden perusteena ovat olleet organisaatiomuutokset, joiden vielä ollessa kesken on perusteltua jatkaa kasvun ja oppimisen toimialajohtajan viran määräaikaista hoitoa vuoden 2023 ajan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnan käynnistyminen muuttaa myös peruskaupungille ja erityisesti kasvun ja oppimisen toimialalle jäävien tehtävien järjestämistä.

HSL:n yhtymäkokouksen toimiohjeeseen täydennys

Kaupunginhallitus nimesi Espoon kaupungin edustajan HSL:n vuoden 2022 syysyhtymäkokoukseen 29.11.2022 ja antoi yhtymäkokousedustajalle toimiohjeen. Toimiohjetta täydennettiin seuraavasti: Espoo haluaa, että HSL edistää sitä, että ruuhka-aikoina 3/4 metrolinjoista jatkaa Kivenlahteen aiemman kannan mukaisesti.

--

Asia 21 "Määräalan ostaminen kiinteistöstä 49-51-71-1 Leppävaarassa" palautettiin valmisteluun. Valmistelun aikana tarkastellaan uudelleen tontin hinnoittelua ja mahdollisia vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja urheilukentälle, kuten Postipuun koulun kentän tulevaisuutta.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme