Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Espoo tukee yrityksiä ja yhteisöjä koronapandemian pitkittyessä

Jaa

Kaupunginhallitus päätti toimenpiteistä liittyen yritysten ja yhteisöjen toimintaedellytysten turvaamiseen koronapandemian pitkittyessä.

Kaupunginhallitus päätti toimenpiteistä liittyen yritysten ja yhteisöjen toimintaedellytysten turvaamiseen koronapandemian pitkittyessä.

Kaupunginhallitus päätti yhteensä 33 toimenpiteestä, jotka sisältävät yrityksille tarjottavaa tukea, kaupungin hankintoihin, laskutusjärjestelyihin sekä sopimuksiin liittyviä toimenpiteitä sekä kulttuuri- ja liikuntatoimijoille tarjottavaa tukea. Esimerkiksi kulttuuritoimijoiden avustuksia ei peritä takaisin koronaviruksen aiheuttamien toiminnan muutosten takia. Liikunta- ja urheiluseurojen toimintaa tuetaan koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilassa ylimääräisellä avustuserällä, joka on yhteensä 750 000 euroa. Niille yrityksille ja yhteisöille, joiden toimintaedellytykset ovat poikkeustilan ja siitä johtuvien kaupungin tilojen sulkemisten vuoksi kokonaan estyneet, myönnetään väliaikainen vapautus tilojen vuokranmaksuvelvollisuudesta. Kun näkymä kokoontumisrajoitusten osalta kevät-, kesä- ja syyskuukausien osalta selkeytyy, valmistellaan kaupunginhallitukselle ehdotus ulkoalueiden/tapahtumaterassien hyödyntämiseen espoolaisen tapahtuma- ja kulttuuritoimintojen elävöittämiseksi Espoossa.

Kaupunginhallitus vahvisti 6.4.2020 linjaukset, joiden tavoitteena oli tukea Espoossa toimivien yritysten ja yhteisöjen selviämistä yli akuutin koronavaiheen. Nämä toimenpiteet oli ajoitettu vuodelle 2020, mutta suuri osa niistä on edelleen ajankohtaisia pandemiatilanteen pitkittymisen, sekä siihen liittyvien rajoitusten ja muiden epävarmuustekijöiden takia.

Espoon kaupungin rahoitusasema ja maksuvalmius mahdollistavat toimenpiteitä, jotka helpottavat yritysten ja yhdistysten akuuttia taloudellista painetta. Näiden toimenpiteiden hyödyntämisen lähtökohtana on yritysten tasapuolinen ja yhdenvertainen kohtelu. On sekä yritysten, yhteisöjen että kaupungin etu, että toimijat ovat elinvoimaisia ja kasvukykyisiä koronatilanteen helpottuessa.

--
Kaupunginhallitus päätti perustaa kolme uutta virkaa ja hyväksyi yhtä virkaa koskevan muutoksen 1.8.2021 lukien uuden valtuustokauden käynnistyessä ja uuden viranhaltijaorganisaation aloittaessa toimintansa. Tehtävät ovat uusia. 
Tehtävät, joita päätös koskee:

  •  Elinvoimajohtaja, elinvoiman tulosalue (muutos)
  •  Perusopetuksen johtaja, kasvun ja oppimisen toimiala
  •  Toisen asteen koulutuksen johtaja, kasvun ja oppimisen toimiala
  •  Ympäristö- ja rakennusvalvontajohtaja, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunginhallitus valitsi Harri Rinta-ahon sivistystoimen johtajan avoimen viran määräaikaiseksi hoitajaksi ajalle 1.6.2021-31.12.2022. Rinta-aho hoitaa virkaa parhaillaan määräaikaisena. Avoimen viran määräaikaista hoitoa on syytä jatkaa organisaatiomuutoksen toimeenpanon sujuvuuden varmistamiseksi, koronakriisin hoidon ja siihen liittyvän PKS-yhteistyön jatkuvuuden turvaamiseksi sekä hyvinvointialueita koskevan valmistelun vuoksi siten, että viranhoito jatkuu suunnitellun Länsi-Uudenmaan soten toiminnan aloitukseen eli vuodenvaihteeseen 2022-2023 saakka.

--
Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi vastauksen valtuustoaloitteeseen koirametsän perustamisen selvittämisestä Espooseen. Kaupunkitekniikan keskuksen tietojen mukaan koirametsälle ei ole olemassa standardeja. Sen vuoksi koirametsän toteutuksen arviointi, ideointi, suunnittelu ja vuorovaikutus toteutetaan siinä vaiheessa, kun koirapuisto-ohjelmaa kokonaisuudessaan seuraavan kerran päivitetään arviolta 2022-2023.

--
Asia 7 (Valtuustokysymys Espoon lupaprosessien sujuvoittamisesta ja kuntakohtaisen sääntelyn purusta) palautettiin valmisteluun.

Kaupunginhallituksen ylimääräinen kokous järjestetään maanantaina 26.4.2021. Kokous keskittyy Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan käsittelyyn.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme