Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Espoon sairaalan kiinteistö myydään – sairaalan toiminta jatkuu ennallaan

Jaa

Kaupunginhallitus päätti Espoon sairaalan kiinteistön myynnistä. Lisäksi kaupunginhallituksen käsittelyssä oli mm. Kiviruukin osayleiskaava sekä KulttuuriEspoo 2030 -ohjelman päivitys.

Kaupunginhallitus päätti myydä Kiinteistö Oy Espoon sairaala -nimisen yhtiön koko osakekannan LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:lle ja hyväksyi Espoon kaupungin ja LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:n välillä 4.1.2022 allekirjoitetun kauppakirjan.

Kiinteistö Oy Espoon sairaalan osakekannan myyntiin liittyy olennaisesti vuokrasopimus, jolla Tilapalvelut-liikelaitos vuokraa Kiinteistö Oy Espoon sairaalan toimitilat. Vuokrattavat tilat käsittävät noin 80 % kohteen vuokrattavasta pinta-alasta. Tilapalvelut-liikelaitos vuokraa toimitilat edelleen hyvinvointi- ja terveyspalveluiden käyttöön ja 1.1.2023 vuokrasopimus siirtyy Länsi‑Uudenmaan hyvinvointialueelle. Tila- ja asuntojaosto päätti vuokrasopimuksesta 10.1.2021. Espoon sairaalan toiminta jatkuu entisellään.

Lisätietoja Espoon sairaalan myynnin valmistelusta 5.1.2022 julkaistusta tiedotteesta: Espoon kaupunki valmistautuu myymään Espoon sairaalan kiinteistön – sairaalan toiminta jatkuu ennallaan 

Kiviruukin osayleiskaava valtuuston käsittelyyn

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Kiviruukin osayleiskaavan. Osayleiskaavan tavoitteena on Kivenlahden tulevan metroaseman vaikutusalueella sijaitsevan noin 70 ha Kiviruukin pienteollisuus- ja varastoalueen muuttaminen monipuoliseksi ja viihtyisäksi kaupunkiympäristöksi. Kaupunginhallitus ohjeistaa asemakaavavaiheen valmistelussa ottamaan huomioon viereisen alueen pientalovaltaisuuden siten, että pientaloalueen viereiset kerroskorkeudet pidetään kohtuullisina ja portaittain nousevina alueelta kohti Länsiväylää.

Alueelle varataan asumisen lisäksi alueita elinkeino-, koulutus- ja tutkimustoiminnalle. Alue säilyy ja kehittyy edelleen myös merkittävänä työpaikka-alueena. Osayleiskaava mahdollistaa alueelle noin 9 000 asukasta ja noin 3 000 työpaikkaa. Kiviruukin alueelle on suunnitteilla Cleantech Garden -innovaatiokeskittymä, joka tulee kokoamaan tiede-, tutkimus ja koulutustoimijoita sekä alan edelläkävijäyrityksiä yhteen, muodostaen kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuisen keskittymän.

Kiviruukin osayleiskaava on yleispiirteinen aluevarauskaava, jolla jäsennetään alueen rakenne asemakaavoituksen pohjaksi. Rakentamiseen osoitettaville alueille laaditaan asemakaavamuutokset ennen niiden toteuttamista, sekä tarvittavilta osin kortteli- ja lähiympäristösuunnitelmat. Osayleiskaavan hyväksyy valtuusto.

KulttuuriEspoo 2030 -ohjelma päivittyy

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi raportin KulttuuriEspoo 2030 -ohjelman toimenpiteistä sekä ohjelman päivityksen. KulttuuriEspoo 2030 -ohjelma on kaupunkitasoinen, jonka valtuusto on hyväksynyt vuonna 2015. Se pohjautuu vahvasti Espoo-tarinaan ja yhteiskehittämiseen asiantuntijoiden, järjestöjen ja kuntalaisten kanssa. KulttuuriEspoo 2030 -ohjelman hyväksymisestä on kulunut runsaat viisi vuotta. Toimintaympäristö ja maailma on muuttunut valtavasti tänä aikana. Nämä muutokset ovat vaatineet ohjelman osittain uudelleentarkistamista: Ohjelman päivityksessä on huomioitu koronapandemian jälkeinen "uusi normaali"; esimerkiksi digitalisaatiota käsittelevät osiot on tarkasteltu kokonaisuudessaan uudelleen.

KulttuuriEspoo 2030 -ohjelma asialistan liitteenä.

Lausunto ympäristöministeriölle keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmasta

Kaupunginhallitus antoi ympäristöministeriölle lausunnon keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmasta. Ilmastolain (609/2015) mukaan valtioneuvosto hyväksyy keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan kerran vaalikaudessa. Suunnitelman sisältö on linjassa Espoon kaupungin hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisen kanssa ja suunnitelmassa esitetyt toimenpiteet tukevat tavoitetta pääsääntöisesti hyvin. 

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan päätöksiä 19.1.202219.1.2022 21:30:44 EET | Tiedote

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan keskiviikkona 19.1.2022 muun muassa hyvinvoinnin ja terveyden toimialan tulosyksiköiden käyttösuunnitelmat, järjestö- ja kohdeavustukset vuodelle 2022 sekä Länsi-Uudenmaan yhteiset ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen asiakkuuskriteerit. Lisäksi lautakunta kuuli ajankohtaiskatsaukset kuljetuspalvelujen tilanteesta, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen perustamisesta ja erityisesti sen ICT-valmistelun tilanteesta sekä koronatilanteesta Espoossa.

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 19.1.202219.1.2022 20:52:48 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta antaa lausunnon Tapiolan päiväkodin peruskorjauksen hankesuunnitelmasta Kasvun ja oppimisen lautakunta toteaa lausuntonaan Tapiolan päiväkodin teknisen peruskorjauksen hankesuunnitelmasta, että hankesuunnitelmassa otetaan huomioon näkemys hyvästä varhaiskasvatusympäristöstä eikä suunnitelmaan ole huomauttamista. Keskeisellä paikalla sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä päiväkoti halutaan säilyttää nykyisessä toiminnassa. Rakennus on suojeltu kulttuurihistoriallisten sekä rakennustaiteellisten tai kaupunkikuvallisten arvojen vuoksi, eikä sitä saa purkaa. Suojelutarve vaikuttaa merkittävästi myös korjausten suunnitteluun. Varhaiskasvatuksen palveluverkon näkökulmasta päiväkoti on tarpeellinen säilyttää alueella. Varhaiskasvatusikäisen väestön määrä kasvaa lähialueella vuoteen 2030 mennessä noin 200 lapsella ja Otaniemen puolella noin 480 lapsella. Lähialueella on myös pieniä tiloja, joista pyritään mahdollisuuksien mukaan luopumaan. Lähistölle ei

Kesätyökeskiviikoista vinkkejä kesätyön hakuun, kesäsetelit jakoon helmikuussa - Espoon kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa tukea nuorten kesätyöllistymiseen19.1.2022 15:32:53 EET | Tiedote

Espoon kaupungin nuorisopalveluiden tehtävä on tukea nuorten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa. Kesätyö on tärkeä osa nuoren elämää ja aktiivinen kesätyöhaku on jo käynnissä. Nuorisopalvelut tarjoaa tietoa ja tukea kesätyön hankkimiseen liittyen. Tammikuun lopulla alkavat kesätyökeskiviikot paneutuvat kesätyön hakuun liittyviin käytännön kysymyksiin ja asioihin. Kesäseteli kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä palkkaamaan nuoria kesätöihin, Nuori Espoo Yritysseteli ja TAT Kesäyrittäjä taas kannustavat nuoria yrittäjyyteen.

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote tammikuu 202218.1.2022 15:10:43 EET | Tiedote

Koronaepidemian vaikutukset näkyvät espoolaisten palvelutyytyväisyydessä - Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2021 -tutkimus on valmistunut. Espoo yritysten toimintaympäristönä 2021 -tutkimuksen mukaan erityisesti yksinyrittäjien liikevaihto on pienentynyt koronaepidemian aikana. Espoon väestö oli vuoden 2021 marraskuun lopussa ennakkotietojen mukaan 296 600 asukasta. Työttömien määrä oli vuoden 2021 marraskuussa alhaisin sitten helmikuun 2020, jonka jälkeen koronarajoitukset astuivat voimaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme