Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus hyväksyi asemakaavoja Laajalahdella ja Niittykummussa

Jaa

Kaupunginhallitus päätti Laakakivi-Laajalahti asemakaavan muutoksesta Pohjois-Tapiolassa sekä hyväksyi maankäyttösopimuksen SOS-Lapsikyläsäätiön kanssa. Tavoitteena on kehittää tyhjilleen jäänyttä SOS-lapsikylän korttelia asuinrakentamiseen ja tehostaa maltillisesti alueen maankäyttöä.

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan käyttämättömänä olevien huonokuntoisten rakennusten purkaminen ja uusien asuinrakennusten rakentaminen. Olemassa olevien rakennusten korjaaminen ei ole kannattavaa niiden huonon kunnon vuoksi.

Kaupunginhallitus päätti Tontunmäen asemakaavan muutoksesta Niittykummussa. Tavoitteena on mahdollistaa asuinkerrostalon rakentaminen liikerakennusten korttelialueelle ja sovittaa uudisrakennus Niittykummun tulevien asuinkerrostalojen ja Tontunmäen pientaloalueen välimaastoon.

Kaupunginhallitus keskusteli selostuksen pohjalta kaupungin koronatilanteesta ja -toimenpiteistä. Pääkaupunkiseudun yhteisiä koronalinjoja mm. maskeihin ja testaukseen liittyen valmistellaan Helsingin, Vantaan, HSL:n ja HUS:n kanssa. Kaupungin palvelutuotannossa, mm. siivouksessa ja kiinteistönhoidossa, varaudutaan mahdolliseen toiseen aaltoon. Kouluille ja oppilaiden huoltajille on lähdössä ohjeistus ennen koulutyön alkua. Ateriapalvelujen tuottajille on annettu ohjeistus kouluruokailun järjestämisestä. Ruuhkautuneisiin terveydenhuollon puhelinpalveluihin saadaan lisähenkilökuntaa kuluvalla viikolla. Matinkylän drive-in –pisteeseen lisätään näytteenottoaikoja. Koronatartuntojen jäljityssovelluksen käyttöönoton valmistelu on käynnissä. Kotihoidon ostopalvelutuottajan henkilöstökaranteeneista johtuvat asiakkaiden hoitojärjestelyt on toteutettu.

Kaupunginhallitus sai myös selostukset Espoon sote-valmistelusta, Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman valmistelusta sekä siivous- ja kuljetuspalveluiden hankinnasta.

Muut asiat päätettiin päätösehdotuksen mukaan.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbos ekonomiska förhandlingar avslutades24.9.2020 13:13:20 EESTTiedote

Förhandlingarna mellan ordförandena för fullmäktigegrupperna om programmet En ekonomiskt hållbar stad utmynnade i ett avtal som omfattar fullmäktigegrupperna med undantag av De gröna, Vänsterförbundet och Blå fullmäktigegruppen. Enligt avtalet eftersträvas balans i ekonomin under fem år genom att ökningen av driftsutgifterna och personalstyrkan bromsas upp, investeringskostnaderna minskas, inkomsterna ökas och fastigheter och lokaler som ägs av staden säljs.

Espoon talousneuvottelut päättyivät24.9.2020 13:10:39 EESTTiedote

Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvottelut Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta päättyivät sopimukseen, jossa ovat mukana valtuustoryhmät lukuunottamatta Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Sinisiä. Sopimuksen mukaan talouden tasapainoa haetaan viiden vuoden aikana hidastamalla käyttömenojen ja henkilöstömäärän kasvua, pienentämällä investointikustannuksia, kasvattamalla tuloja sekä myymällä kaupungin omistamia kiinteistöjä ja toimitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme