Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin talousarvion vuodeksi 2021

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan 16.11. Helsingin talousarvion vuodeksi 2021 ja taloussuunnitelman ohjeellisena vuosille 2021 - 2023. Lopullisesti talousarvion hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Enemmistö Helsingin kaupunginhallituksessa edustetuista ryhmistä pääsi 11. marraskuuta sopuun vuoden 2021 budjetista. Budjettisopuun pääsivät Kokoomuksen valtuustoryhmä, Vihreä valtuustoryhmä, Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä sekä Ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmä. (Tiedote 11.11.2020: Neuvottelutulos Helsingin kaupungin budjettineuvotteluissa.) Pormestarin talousarvioehdotus vuodelle 2021 löytyy täältä.

Seuraavaksi talousarviota käsitellään kaupunginvaltuustossa 25. marraskuuta.

Teknisten palvelujen palvelustrategia ja suunnitelma Staran kehittämiseksi hyväksyttiin

Kaupunginhallitus hyväksyi teknisten palvelujen palvelustrategiset linjaukset ja tavoitetilan 2024. Infrarakentamisen suuria hankkeita hankitaan jatkossa kilpailuttamalla nykyistä enemmän ja pienempiä hankkeita keskitetään Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staralle. Tavoitetilassa Staran tuotannon osuus kaupungin infrarakentamisen kokonaisuudesta on noin 20 %.

Yleisten alueiden ylläpidon tavoitetilassa Staran tuotannon osuus kaupungin yleisten alueiden ylläpidon kokonaispinta-alasta on 50 %. Ylläpidon kilpailuttamisen laajentamiseen varaudutaan Staran toimintaa kehittämällä. Korjausrakentamisen pienet hankkeet keskitetään Staralle. Tavoitetilassa Staran osuus rakennustekniikan kokonaisuudesta on noin 20 %.

Kaupunkiympäristön toimiala käynnistää tilaamisen tavoitetilaan johtavan kehittämissuunnitelman valmistelun. Stara puolestaan käynnistää kehittämis- ja tuottavuusohjelman valmistelun.

Kaupunginhallitukselta lausuntoja ministeriöille

Kaupunginhallitus antoi lausunnon työ- ja elinkeinoministeriölle lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain muuttamisesta. Muutos antaisi työnantajalle oikeuden harkintansa mukaan selvittää työnhakijoiden rikostaustaa myös enintään kolme kuukautta kestävissä palvelussuhteissa. Helsingin kaupunki pitää ehdotettua muutosta hyvänä ja kannatettavana. Helsingin kaupunki uskoo, että lain soveltamisalan muutos estää osaltaan sopimattomien henkilöiden hakeutumista työskentelemään lasten kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö puolestaan pyysi kaupungin lausuntoa varhaiskasvatuslain muutoksesta, jolla tarkennetaan päiväkodin henkilöstön mitoituksesta poikkeamisen alaa ja säädetään varhaiskasvatushenkilöstön velvollisuudesta ilmoittaa havaitsemistaan epäkohdista.

Ennalta tiedossa olevien poissaolojen lisäksi esitysluonnos koskee myös äkillisistä sairauspoissaoloista johtuvia tilanteita, joihin varautuminen on vaikeampaa. Kaupunginhallituksen lausunnossa todetaan, että laissa tulisi selkeästi tuoda esiin, millaisia mahdollisuuksia kunnalla on tilanteessa, jossa mitoitusta ei voida toteuttaa henkilöstön äkillisen sairastumisen vuoksi. Varhaiskasvatushenkilöstön ilmoitusvelvollisuutta Helsinki pitää tärkeänä asiana, mutta sitä tulisi tarkentaa ja täsmentää.

Lisäksi kaupunginhallituksen kokouksessa käsiteltiin lukuisia valtuutettujen ja valtuustoryhmien aloitteita.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
p. 040 192 9003
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusi startup-yritysten kiihdytyspalvelu aloittanut toimintansa – Helsinki haluaa auttaa yrityksiä kasvamaan4.12.2020 12:36:20 EETTiedote

Helsingin kaupunki on aloittanut uuden liiketoiminnan kehitys- ja valmennuspalvelun. Se on kohdistettu kansainvälisille markkinoille tähtääville hautomo- ja kiihdytysvaiheen startup-yrityksille. Etenkin alkuvaiheen startup-yritykset kaipaavat usein pitkäaikaista tukea toimintansa käynnistämiseen ja NewCo Accelerator –niminen palvelu on luotu täyttämään tätä palveluntarvetta. Kiihdyttämön palvelut ovat ilmaisia ja yritykset voivat hakeutua niihin koska tahansa.

Helsinki Education Hubista tulee ainutlaatuinen oppimisen innovaatiokeskus3.12.2020 10:50:00 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman oppimisen pääkaupunki. Ensi vuonna kaupungin keskustassa toimintansa aloittava Helsinki Education Hub on konkreettinen askel kohti tätä tavoitetta. Se yhdistää ensimmäisenä maailmassa oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalaisen pedagogisen osaamisen, innovatiivisen oppimisympäristön ja akateemisen tutkimuksen yhtenäiseksi maailmanluokan vientituotteeksi.

Helsinkiläisten huolestuneisuus koronan vaikutuksista kasvanut keväästä3.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Lähes puolet helsinkiläisistä on huolissaan koronapandemian vaikutuksista omalle perheelle tai lähisuvulle, selviää uusimmasta Helsinki-barometristä. Tämä on suurempi osuus kuin vastaavassa kyselyssä keväällä. Kyselyaineisto koottiin puhelinhaastatteluilla ajanjaksolla 9.10.–6.11., joten tuloksissa ei näy vielä uusimman tautitilanteen vaikutus. Kyselyn tuloksia analysoidaan tarkemmin tuoreessa Kvartti-verkkolehden artikkelissa.

Helsinki ottaa käyttöön .helsinki-verkko-osoitteet – testbed.helsinki-sivusto kokoaa kaupungin tarjoamat kokeilu- ja kehitysmahdollisuudet2.12.2020 11:10:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki avaa 2. joulukuuta 2020 ensimmäisen .helsinki-päätteisen verkkosivuosoitteen. Uusien .helsinki-sivujen tavoitteena on parantaa Helsingin kaupungin verkkopalveluiden löydettävyyttä ja asiakaslähtöisyyttä. Ensimmäisenä uutena sivustona avautuu Helsingin kokeilualustatoimintaa esittelevä testbed.helsinki. Sivustolle kootaan keskeiset tiedot niistä mahdollisuuksista, joita yrityksillä on testata tuotteitaan yhteistyössä kaupungin kanssa. Uudet innovaatioiden kokeilualustat liittyvät Helsingissä muun muassa terveyteen ja hyvinvointiin, oppimisympäristöihin, puhtaisiin ja kestäviin kaupunkiratkaisuihin sekä liikkumiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme