Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin uudet eettiset periaatteet

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kaupungille uudet eettiset periaatteet. Syksyllä 2017 hyväksytyn Maailman toimivin kaupunki – Helsingin kaupunkistrategian 2017–2021 painotusten ja toimeenpanon sekä toimintaympäristön muutosten myötä myös kaupungin eettisiä periaatteita on ollut tarpeen uudistaa.

Uudistetut eettiset periaatteet kiinnittävät huomiota kaupunkistrategian edellyttämän uuden toimintakulttuurin eettiseen ulottuvuuteen. Eettiset periaatteet ovat osa kaupunkistrategian toimeenpanoa. Niissä todetaan muun muassa kaupungin palvelutehtävä ja se, että kaupunki pyrkii jatkuvasti toimimaan hieman paremmin.

Kaupungin toiminta perustuu avoimuuteen, rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen. Tietoja käsitellään huolellisesti ja järjestelmät turvataan. Kaupungin toiminnassa ei sallita henkilökohtaisen edun tavoittelua, väärinkäytöksiä eikä rikollista toimintaa. Monimuotoisuus on kaupungin vahvuus. Työpaikoilla ei sallita syrjintää, epäasiallista kohtelua tai seksuaalista häirintää.

Helsingin kaupungin eettisistä periaatteista päätettiin edellisen kerran valtuustokauden 2013–2016 strategiaohjelman hyväksymisen yhteydessä.
Helsingin kaupungin eettiset periaatteet

Nuorilta 55 aloitetta 

Helsinkiläiset nuoret ovat tehneet kuluvan vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana yhteensä 55 aloitetta käsiteltäväksi kaupunginvaltuustossa. Aloitteiden aiheissa nousivat kärkeen koulu ja liikunta sekä nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudin kehittäminen.

Nuorisopalvelut ja liikenne ovat myös useiden aloitteiden aiheina, samoin ilmastomuutos, jota on käsitelty koulujen kasvisruokaa koskevassa aloitteessa sekä aurinko- ja tuulivoimalaa ja ilmastonmuutosta koskevissa aloitteissa. Nuoret toivovat julkisen liikenteen hintojen alentamista ja toiveina ovat myös maksuttoman ehkäisyn kehittäminen sekä pakollisten koulu-uintien lopettaminen. Aloitteiden otsikot ilmenevät aloitekoosteen kansilehdeltä.

Nuorten aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuoria kiinnostumaan yhteiskunnallisista kysymyksistä ja osallistumaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Aloitteet tuovat kaupungin eri toimialoille myös tärkeää tietoa nuorten toiveista ja tavoitteista. Aloitteista valtaosa oli nuorisoneuvoston jäsenten tekemiä.

Kaupunginvaltuusto käsittelee nuorten aloitteita kokouksessaan 6.11. ja aloitekäsittelyn aikana on kolmella nuorisoneuvoston valitsemalla jäsenellä läsnäolo- ja puheoikeus kokouksessa. 
Koonti nuorten aloitteista.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät selkeää linjausta maskisuositukseen6.8.2020 15:09:55 EESTTiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät valtakunnallista, selkeää linjausta maskisuositukseen. Tartuntojen määrässä on heinäkuun alusta alkaen ollut pääkaupunkiseudulla pientä, mutta silti selkeää kasvua. Uusia tartuntoja on ilmennyt kaikissa ikäryhmissä ja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme