Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus hyväksyi yleiskaava 2060 -tavoitteet

Jaa
Kaupunginhallitus hyväksyi kokonaisyleiskaavan (Espoon yleiskaava 2060) tavoitteet. Laadittava uusi yleiskaava on yleispiirteinen maankäytön ja liikenteen suunnitelma, joka katsoo vuoteen 2060. Yleiskaava perustuu Espoo-tarinaan ja siinä päätetään yleisellä tasolla kaupungin kehityksen suunnista, tavoista ja painotuksista.

Yleiskaavan laatimista ohjaavat monet lait, tavoitteet ja suunnitelmat. Näiden lisäksi yleiskaavan tavoitteiden valmistelussa on huomioitu myös mm. analyysia nykytilanteesta sekä tulevaisuuden kehityssuunnista, Meidän Espoo 20X0-tapahtumasarjan tuloksia sekä asukkailta kerättyjä näkemyksiä.

Yleiskaavan tavoitteet on koottu kolmen ylätavoitteen alle:

1) Espoo kasvaa ja tiivistyy kestävästi

 • Varaudutaan kaupungin kasvuun.
 • Ohjataan uusi rakentaminen ensisijaisesti nykyisten ja tulevien raiteiden sekä merkittävimpien joukkoliikennereittien varrelle ja huolehditaan ajoneuvoliikenteen toimivuudesta ja sujuvuudesta. Tiivistyvien alueiden välisiä alueita kehitetään pääosin pientalovaltaisina alueina.
 • Mahdollistetaan omaleimaisten kerros- ja pientaloalueiden kehittyminen ja sopeutuminen olemassa olevaan rakennuskantaan ja ympäröivään maankäyttöön sekä torjutaan segregaatiota.
 • Vahvistetaan innovaatiokeskittymiä ja turvataan monipuolisen elinkeinotoiminnan tarpeet. Edistetään yksityisiä ja julkisia palveluja, työpaikkoja ja asumista yhdistävää keskustarakennetta.
 • Kaupunkia kehitetään historiaa ja kerroksellisuutta vaalien.

2) Espoo on ilmastoviisas verkostokaupunki

 • Parannetaan poikittaista joukkoliikenneverkkoa ja pyöräilyn edellytyksiä.
 • Huolehditaan hiilinieluista ja -varastoista.
 • Tuetaan kaupunkikeskusten sekä paikallis- ja aluekeskusten vetovoimaisuutta ja toimintojen monipuolisuutta.
 • Mahdollistetaan hiilineutraalit energiaratkaisut.
 • Tunnistetaan alueelliset ilmastonmuutoksen aiheuttamat riskit ja edistetään ilmastonmuutokseen sopeutumista.

3) Espoo on viihtyisä ja luonnonläheinen

 • Parannetaan tiivistyvän kaupunkiympäristön käveltävyyttä ja viihtyisyyttä.
 • Turvataan lähiluonto ja hyvin saavutettavat virkistysalueet muun muassa laajentamalla Keskuspuistoa.
 • Tuetaan luonnon monimuotoisuuden vahvistumista.
 • Vahvistetaan merellisyyttä ja vesistöjen merkitystä.

Soukan Liiketalo, asemakaavan muutos

Kaupunginhallitus hyväksyi Soukan Liiketalon asemakaavan muutoksen. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien asuin- ja liikerakennusten rakentuminen nykyisen liikekorttelin ja yleisen pysäköinnin alueelle. Kortteli muodostuu kahdesta rakennuksesta, joista pohjoisemmassa sallitaan liiketilojen rakentaminen ja eteläisemmässä sallitaan asuinkerrostalon toteuttaminen.

Suunnittelualue on osa Soukan rakennettua keskusta. Kaava-alueella on nykyisin vuonna 1972 valmistunut liikerakennus, jossa sijaitsi aiemmin mm. Soukan kirjasto. Rakennus on alkuperäinen ja kunnoltaan heikko, eikä täytä nykypäivän esteettömyysvaatimuksia. Rakennuksella ei ole tunnistettuja suojeluarvoja. Kaava-alueella on liikerakennuksen pysäköintipaikkojen myös yleisen pysäköinnin alue. Lisäksi siihen kuuluu osa Soukan keskeistä jalankulun ja pyöräilyn reittiä Soukanraittia sekä osa Soukantietä.

--

Asia 6 (Karakallio II, asemakaavan muutoksen sekä maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen hyväksyminen) jätettiin pöydälle.

Asia 11 (Valtuustoaloite Espoon kaupungin omistamien maiden tarjoamiseksi osaksi Nuuksion kansallispuistoa) jätettiin pöydälle.

Asia 10 Valtuustoaloite puiden istutuskampanjan järjestämisestä kouluihin ja varhaiskasvatukseen siirtyy käsiteltäväksi myöhemmin.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on päättynyt22.3.2023 14:35:25 EET | Tiedote

Espoon kaupungin lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen sekä tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haettiin vilkkaasti kevään 2023 yhteishaussa. Erityisesti Matinkylän uusi lukio kiinnosti hakijoita tänä keväänä. Ammatillisessa koulutuksessa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä Laboratorioalan perustutkinto kiinnostivat eniten yhteishaussa. Kotikunnan vastuuna on varmistaa jokaiselle perusopetuksen päättävälle nuorelle opiskelupaikka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme