Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus: kaavamuutos Lauttasaaressa osittain voimaan

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti, että Lauttasaareen hyväksytty asemakaavamuutos tulee osittain voimaan huolimatta siitä, että päätöksestä on tehty valitus Helsingin hallinto-oikeuteen.

Kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymä asemakaavan muutos koskee neljää tonttia Lauttasaaressa. Yksityishenkilöt ovat tehneet valituksen kaavamuutoksesta tontille osoitteessa Puistokaari 11. Asemakaavan muutos halutaan saada voimaan kolmessa muussa korttelissa, jotka sijaitsevat osoitteissa Luoteisväylä 14 ja Katajaharjuntie 2–4, eli kokonaan erillään valituksen kohteena olevasta tontista. (korjattu Puistokaari oikean muotoon) 

Maankäyttö- ja rakennuslaki antaa kaupungille mahdollisuuden valitusajan kuluttua määrätä yleis- ja asemakaavan tulemaan voimaan kaava-alueen siltä osalta, johon valitus ei kohdistu. Asemakaavan määrääminen osittain voimaan ennen sen lainvoimaisuutta on keino nopeuttaa tarpeellisia rakennushankkeita silloin, kun osittaisella täytäntöönpanolla ei ole vaikutusta valituksen ratkaisemiseen. Kaavamuutoksen myötä kortteleihin voidaan rakentaa asuntoja. Uutta asuinkerrosalaa asemakaavan muutosalueeseen kuuluville tonteille tulee yhteensä noin 1 540 k-m2.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 13.5.2019 myös joukon valtuutettujen aloitteita käsiteltäväksi seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa 22.5.2019.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen22.5.2019 23:19:34 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelman kokouksessaan 22. toukokuuta 2019. Suunnitelma koskee rakennuksessa tehtävää laajaa teknistä ja toiminnallista parannusta. Rakentamiskustannusten enimmäishinta on noin 15,4 miljoonaa euroa. Samalla valtuusto kävi pitkän keskustelun kouluverkon perusparannusten tarpeesta ympäri Helsinkiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme