Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Leppävaaran ydinkeskuksen asemakaavoitus ja rakentaminen ripeästi kohti korkeatasoista toteutusta

Jaa

Kaupunginhallitus laillisuusvalvoi Leppävaaran aseman pohjoispuolen suunnitteluvarauksen raukeamisesta koskevan kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston 31.5.2021 tekemän päätöksen.

Samalla kaupunginhallitus sai selvityksen, että kyseisen alueen asemakaavoitusta ja rakentamista koskeva prosessi on tarkoitus tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn alkusyksystä.  Asiaan kohdistuen kaupunginhallitus teki kaikkien jäsenten allekirjoittaman pöytäkirjamerkinnän: "Kaupunginhallitus toteaa, että tarvitsemme korkeatasoisen ja toteuttamiskelpoisen ratkaisun Leppävaaran kaupunkikeskuksen ydinalueen tulevaisuuteen. Jatkokehitys tulee toteuttaa tavoitteella alueen valmiiksi toteutuminen ripeästi ilman aiheetonta viivytystä. Leppävaara-vision päivitys on tarpeen."

Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut

Kaupunginhallitus hyväksyi sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut 1.7.2021 lukien.
Espoon sosiaali- ja terveystoimialan asiakasmaksujen muutokset perustuvat 1.7.2021 voimaan tuleviin asiakasmaksulain muutoksiin. Kuntien on tehtävä muutokset perimiinsä maksuihin 1.7.2021 alkaen. Muutoksilla halutaan edistää terveyden tasa-arvoa ja hoidon saatavuutta. Asiakasmaksulain muutoksella laajennetaan terveyspalveluiden maksuttomuutta sekä kohtuullistetaan maksuja. Maksukattoon lasketaan 1.1.2022 lähtien aiempaa enemmän palveluja. Asiakkaan oikeusturvaa edistetään ja varmistetaan laissa monin tavoin.
Päätöksen kohtaa 2 tarkennettiin siten, että asiakasmaksulain 10 e §:n mukaisen jatkuvan ja säännöllisen kotihoidon ja pitkäaikaisen asumispalvelun asiakasmaksut määräytyvät liitteen 1 mukaisen maksutaulukon mukaisesti siten, että maksujen määräytymisessä ei huomioida seuraavia tuloja: lapsilisä, lapsen hoitotuki, kansaneläkelain (347/1956) mukainen lapsikorotus, asumistuki, vammaistuet, tapaturmavakuutuksen perusteella suoritettavat sairaanhoito- ja tutkimuskulut, sotilasavustus, rintamalisä, opintotuki, aikuiskoulutustuki, opintotuen asumislisä, toimeentulotukena maksettava toimintaraha ja matkakorvaus, kuntoutusrahalain (611/1991) mukainen ylläpitokorvaus, työvoimapoliittisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain (763/1990) mukainen ylläpitokorvaus, opintojen apurahat ja muut vastaavat avustukset, perhehoidon kustannusten korvaukset, lasten kotihoidon tuki.

Asia esityslistalla: Asia 8 Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut 1.7.2021 lähtien

Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistus

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto tarkistaa hallintosäännön VII osan luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussääntöä 1.8.2021 alkaen siten, että luottamushenkilöiden palkkioita korotetaan 7,58 prosenttia. Lisäksi kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkkio korotetaan osa-aikaisena 2 900 euroon ja 5 500 euroon kokopäiväisenä tehtävänä ja varapuheenjohtajien palkkio 2 400 euroon.
 
Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.
 
Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi Tommi Kuukka2.7.2021 10:08:29 EEST | Uutinen

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Tommi Kuukka. Tehtävää haki 51 hakijaa, joista kuusi haastateltiin. Kehittämisjohtaja vastaa sote-palvelujen kehittämiskokonaisuudesta sekä digitaalisen ja teknologisen potentiaalin hyödyntämisestä kuntalaisten hoidossa ja prosessien hallinnassa. Kehittämisjohtaja on sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmän jäsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme