Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Luontoarvot kokonaisvaltaisesti huomioon kaupunkisuunnittelussa

Jaa

Kaupunginhallitus käsitteli mm. Luonnonsuojelun toimenpiteet -hankkeen toimenpideohjelman jatkovalmistelua sekä hyväksyi vuoden toisen osavuosikatsauksen.

Luonnonsuojelun toimenpiteet -ohjelman tavoitteena parantaa luontoarvojen kokonaisvaltaista huomioimista kaupunkisuunnittelussa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Luonnonsuojelun toimenpiteet -hankkeen toimenpideohjelman jatkovalmistelun pohjaksi. Kaupunginhallitus toteaa, että alueiden rajaukset ja käyttötarkoitukset ratkaistaan kaavoituksen yhteydessä tai luonnonsuojelualueen perustamispäätöksellä. Lisäksi kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi ja esittää huomioitavaksi kaupungin toiminnassa Luonnonsuojelun toimenpiteet -hankkeen selvitykset. Kaupunginhallitus päätti, että kuntalaisaloitteen mukaista Bondaksen kallioiden lisäystä ei esitetä tehtäväksi, mutta toteaa, että Kaitaa-Iivisniemi -osayleiskaavassa kallioiden kohdalla oleva merkintä “virkistyksen kohdealue, jonka sijainti ja laajuus ratkaistaan asemakaavalla” sekä siihen liittyvä yhteystarvenuoli Hannusmetsän suuntaan ohjaavat säilyttämään kallioaluetta asemakaavoituksessa.

Luontokato eli luonnon monimuotoisuuden häviäminen on yksi aikamme suurimmista ongelmista. Espoossa siihen voidaan vastata paikallisella tasolla, turvaamalla ja edistämällä Espoon omia luontoarvoja. Luonnonsuojelun toimenpiteet eli LuonTo on laaja, Espoo Tarinaan pohjautuva hanke, jota on valmisteltu vuosina 2018 - 2021. Hankkeen tavoitteena oli selvittää ja määrittää keinoja, joilla tuetaan olemassa olevia suojelukohteita ja täydennetään luonnonsuojeluverkostoa alueellisesti ja laadullisesti. Espoolaisten asuinympäristön halutaan olevan viihtyisä ja luontoarvot ja luonnon monimuotoisuus halutaan säilyttää. Metsät, pellot ja kulttuurimaisema on tavoitteena huomioida Espoon kaupunkikehityksessä myös jatkossa.

Luonnon monimuotoisuuden toimenpideohjelmassa ja sen selvitysosassa esitetään luonnonsuojeluverkoston tärkeimmät täydennyskohteet Espoossa, sekä muut luontoarvoiltaan keskeiset kohteet. Lisäksi tarjotaan keinoja turvata niiden keskeiset arvot ja toiminnot ohjelmassa kehitetyn luokituksen avulla. Työ tuo kaavoitukseen ja tarkempaan suunnitteluun taustatietoa, jotta luontoarvot voidaan ottaa Espoossa entistä paremmin kokonaisuutena huomioon. Toimenpiteet on ajoitettu seuraavan kymmenen vuoden ajalle, vuoteen 2030. Työ on luonteeltaan joustava, päivittyvä dokumentti, jota voidaan muokata lisätiedon myötä.

Vuoden 2021 toinen osavuosikatsaus

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi vuoden 2021 toisen osavuosikatsauksen sekä Espoon kaupungin konserniraportin. Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto hyväksyy seuraavat määrärahojen muutokset:

24 Vanhusten palvelut, määrärahan lisäys 1 579 000 euroa

25 Terveyspalvelut, määrärahan lisäys 56 856 000 euroa

27 Perhe- ja sosiaalipalvelut, määrärahan lisäys 684 000 euroa

31 Kasvun ja oppimisen lautakunta, tuloarvion lisäys 6 800 000 euroa, määrärahan lisäys 8 100 000 euroa

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi seuraavat määrärahojen siirrot:

Tilapalvelujen uudisrakentamisien määrärahoista talousarviokohdasta 7192 hankkeelta 4490 Kalajärven koulu, päiväkoti ja nuorisotila siirretään:

  • 4 700 000 euroa kustannuspaikalle 71981 siirtokelpoisten toimitilojen perustuskustannukset ja pihatyöt 
  • 900 000 kustannuspaikalle 71984 takuuajan korjaukset ja viivästyneet maksuerät 
  • 53 000 euroa hankkeelle 3017 Tapiolan päiväkoti 
  • 108 000 euroa hankkeelle 3752 Vermon päiväkoti
  • 595 000 euroa hankkeelle 3745 Matinraitin päiväkoti ja asukaspuisto

Asia 8 Kaupunginhallituksen edustajien valitseminen lautakuntiin ja johtokuntaan jätettiin pöydälle.

Asia 9 Väliaikaisen valmistelutoimielimen seurantaryhmän nimeäminen jätettiin osittain pöydälle. Paikkajakotoimikunnan lausunto lisäpaikkojen puoluejakaumasta pyydetään seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen mennessä.

Asia 17 Vammaisneuvoston asettaminen toimikaudelle 2021-2023 jätettiin pöydälle.

Asia 25 Uuden esityssalin toteuttaminen Espoon Kulttuurikeskukseen jätettiin pöydälle.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Uusi esityssali Espoon kulttuurikeskukseen20.9.2021 18:36:05 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti, että Espoon kulttuurikeskukseen suunnitellaan uusi esityssali tarvittavine oheistiloineen toiminnallisesti kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta tavoitteena kulttuurikeskuksen toimintojen monipuolistaminen, tilojen käytön tehostaminen sekä kulttuurikeskuksen vetovoiman ja kulttuuripalvelujen saavutettavuuden lisääminen. Pääkäyttäjänä uudessa esityssalissa toimii Espoon kaupunginteatteri ja uusi esityssali korvaa Espoon kaupunginteatterin käytössä nyt olevan Revontulihallin.

Epoossa vanhenevat Moderna-annokset ohjataan 2. annoksiin, immuunipuutteisille sekä sote-henkilökunnan käyttöön17.9.2021 13:18:34 EEST | Uutinen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on vanhenemassa suuri erä Modernan koronarokotteita. Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä HUS päätti yhdessä kuntien kanssa käynnistää ennen rokotusasetuksen voimaan tuloa kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme