Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus päätti muutoksista vaalitoimikuntiin ja perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti 3.5. kokouksessaan muutoksista vuoden 2021 kuntavaalien vaalitoimikuntiin. Lisäksi kaupunginhallitus teki jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta sekä merkitsi tiedoksi suunnitelman ensi vuoden talousarvion ja uuden kaupunkistrategian käsittelyaikataulusta.

Kaupunginhallitus päätti asettaa vuoden 2021 kuntavaaleihin yhden uuden vaalitoimikunnan ja muuttaa aiemmin asetettujen vaalitoimikuntien kokoonpanoa. Muutokset tehdään, koska vaalien siirryttyä kesäkuulle osa aiemmin vaalitoimikuntiin asetetuista jäsenistä on ilmoittanut olevansa estyneitä toimimaan vaalitoimikunnassa työn, matkan tai muun syyn vuoksi.

Vaalitoimikunnat huolehtivat ennakkoäänestyksen järjestämisestä kunnan alueella olevissa laitoksissa. Kuntavaalien ennakkoäänestys kotimaassa alkaa 28.5.2021 ja päättyy 8.6.2021. Varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Jatkopäätös perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta

Kaupunginhallitus teki myös jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta. Päätös on voimassa 7.5.–6.6.2021 tai kunnes asiasta toisin päätetään. Edelliset tätä asiaa koskevat päätökset on tehty kuukausittain elokuusta 2020 alkaen.

Ensi vuoden talousarvioehdotuksen ja kaupunkistrategian käsittelyaikataulu

Kaupunginhallitus päätti merkitä tiedoksi vuoden 2022 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2022–2024 taloussuunnitelmaehdotuksen käsittelyjärjestyksen sekä aikataulun valtuuston strategiatyöhön 2021–2025 varautumiseen.

Suunnitellun aikataulun mukaan ensi vuoden talousarvioehdotuksen laatimisohje ja raami tulisivat kaupunginhallituksen käsittelyyn 16.8.2021. Pormestarin talousarvioesitys vuodelle 2022 ja taloussuunnitelmaehdotus 2022–2024 esiteltäisiin lokakuun lopussa ja kaupunginvaltuusto päättäisi näistä 8.12.2021.

Kaupunkistrategian 2021–2025 valmistelu etenisi elokuussa pidettävän kaupunginvaltuuston strategiaseminaarin jälkeen kaupunginhallituksen käsittelyjen kautta valtuuston päätettäväksi lokakuussa.

Kuntalain mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Talousarvio ja -suunnitelma on laadittava siten, että ne toteuttavat kuntastrategiaa. Kaupungin strategiatyön vakiintunut käytäntö on ollut, että valtuusto päättää kaupunkistrategian valtuustokauden alussa. Uusi valtuustokausi alkaa 1.8.2021.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi Mikko Ahon eroilmoituksen kaupunkiympäristön toimialajohtajan virasta. Aho siirtyy eläkkeelle 1.10.2021 alkaen. Viran täyttämiseksi käynnistetään julkinen hakumenettely.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Sittenkin töihin! – maahan muuttaneiden naisten työllistymistä tukenut hanke päättyy7.5.2021 12:00:00 EEST | Kutsu

Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon koordinoima Women to Work -hanke (ESR) on päättymässä. Hankkeessa on vuosina 2019–2021 ohjattu yli 200 osallistujaa intensiivisesti ja omakielisesti osallistujien lähtötilanne huomioiden. Hanke oli suunnattu naisille, jotka puhuvat äidinkielenään somalia, arabiaa tai venäjää tai pärjäävät selkosuomeksi. Tervetuloa Helsingin kaupungin Women to Work -hankkeen loppuwebinaariin 18.5. klo 9–12.

Helsingin, Espoon, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupunginjohtajat: Päivitetyt rahoituslaskelmat nostavat esiin sote-uudistuksen ongelmat6.5.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen sote-esityksen taloudelliset vaikutukset näyttävät yhä huolestuttavammilta. Jo aiemmin on arvioitu, että uudistus heikentäisi julkisen talouden tasapainoa koko 2020-luvun ajan. Toukokuun alussa julkaistut päivitetyt hyvinvointialueiden rahoituslaskelmat osoittavat, että toteutuessaan sote-uudistus loisi huomattavia haasteita talouden elpymiselle koronan jälkeen. Kun otetaan lisäksi huomioon, että kuntien veroprosenttia ollaan uudistuksen yhteydessä leikkaamassa, on uudistus kaupunkien näkökulmasta merkittävä heikennys nykytilanteeseen. Kaupunkien toimintaedellytykset ja mahdollisuudet huolehtia niille jäljelle jäävistä tehtävistä vaarantuisivat olennaisesti.

Koko Helsingissä saa esiopetuspaikan tekstiviestillä ilman hakemusta29.4.2021 11:25:00 EEST | Tiedote

Helsingin tavoitteena olla kaupunki, joka ennakoi asukkaidensa ja yritysten palvelutarpeita ja jossa palvelua voi saada aina ilman aikataulua tai palvelupisteitä. Askel tätä kohti on, että vuoden 2021 alusta Helsinki on tarjonnut koko kaupungissa eskari-ikäisten lasten vanhemmille esikoulupaikkaa sopivasta päiväkodista suoraan tekstiviestillä ilman hakemusta. Ennakoivan esiopetuspaikan haun ideana on, että aloite eskaripaikaksi tulee kaupungilta eikä vaadi vanhemmilta yhdenkään lomakkeen täyttämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme