Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Sunan koulu laajenee peruskorjauksen yhteydessä

Jaa
Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi asemakaavan muutoksen Laajalahden keskuksessa sekä käsitteli vastauksia valtuustokysymyksiin ja -aloitteisiin.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Sunan koulun peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman. Hankkeen tarkoitus on peruskorjata ja laajentaa Sunan koulu 3-sarjaiseksi rakennusoikeuden puitteissa niin, että siihen sijoittuu arviolta 18 perusryhmää ja 3 pienryhmää, yhteensä noin 480 lasta. Nykytilassaan Sunan koulu on huonokuntoinen ja käyttöikänsä päässä. Rakennuksessa on runsaasti akuutteja korjaustarpeita koulutoiminnan turvallisen ja tarkoituksenmukaisen järjestämisen näkökulmasta. Syksyllä 2022 Sunan koulussa toimi 11 perusopetusryhmää sekä 3 luokkamuotoista erityisopetuksen pienryhmää, yhteensä noin 260 oppilasta.

Tavoitehinta on hyväksytyn investointiohjelman 2022 mukainen, 15 milj. euroa. Rakentamisen arvioitu aloitusaika on elokuussa 2024. Hankkeen on arvioitu valmistuvan syyslukukaudeksi 2026. Koulu tarvitsee rakentamisen ajaksi väistötilat.

Laajalahden keskuksen asemakaavan muutos

Kaupunginhallitus hyväksyi Laajalahden keskus - Bredviks centrum asemakaavan muutoksen sekä maankäyttösopimuksen. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on kerrostaloalueen täydennysrakentaminen sekä 1940-luvun omakotitalojen ja rivitalojen suojelu.

Alueelle esitetään kerrostaloalueen täydennysrakentamista Raide-Jokerin vaikutusalueella. Nykyisin alueella on 10 asuinkerrostaloa, kolme rivitaloa ja 18 pientaloa. Asemakaavan muutoksessa esitetään purettaviksi kaksi kerrostaloa, joiden tilalle rakennetaan uudet kerrostalot. Kaavamuutoksen yhteydessä esitetään suojeltavaksi 1940-luvulla SOK:n työntekijöilleen rakennuttamat pientalot ja Kirvuntiellä sijaitsevat Espoon ensimmäiset rivitalot.

Lisäksi kaupunginhallitus käsitteli vastauksia valtuustokysymyksiin ja valtuustoaloitteisiin ja ne hyväksyttiin esitysten mukaan.

Asia 7 Espoon asumisen ja maankäytön periaatteet jätettiin pöydälle.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme