Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Vuoden 2021 ensimmäinen osavuosikatsaus

Jaa

Kaupunginhallitus käsitteli osavuosikatsauksen lisäksi mm. poikkihallinnollisten kehitysohjelmien aiheita seuraavalle valtuustokaudelle sekä päätti Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan esityksestään valtuustolle.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee vuoden 2021 ensimmäisen osavuosikatsauksen tiedoksi sekä hyväksyy, että vuoden 2021 talousarvion toiminnallisesta suunnitelmasta poiketen iltapäivähoitoa tarjotaan myös toisluokkalaisille syksyllä 2021.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi, että koronaepidemian poikkeusolojen lapsille ja nuorille aiheuttamaan oppimisen ja oppilashuollon sekä hyvinvointivajeen tarpeeseen lisätään tukea valtion korona-avustuksilla ja toimintoja uudelleen kohdentamalla vuonna 2021. Tähän varataan tarvittavat resurssit ja toimialojen yhteinen valmistelu aloitetaan välittömästi. Avustusten mukaiset määrärahojen korotukset päätetään vuoden 2. osavuosikatsauksen yhteydessä siten, että huomioon otetaan sivistystoimen lautakuntien päätökset koronavaikutusten aiheuttamasta määrärahatarpeesta. Suuruusluokaltaan lisätarve on vähintään 3 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus hyväksyi seuraavat määrärahojen ja tuloarvioiden lisäykset: 94 Kiinteät rakenteen ja laitteet HA Kunnallistekniikan sopimusrakentaminen investointimäärärahan lisäys sekä 41 Tekninen lautakunta tuloarvion korotus 5 milj. euroa.

Valtuusto käsittelee osavuosikatsausta seuraavassa kokouksessaan 7.6.2021.

Poikkihallinnollisten kehitysohjelmien aiheet seuraavalle valtuustokaudelle

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto päättää valtuustokauden 2021 - 2025 poikkihallinnollisten kehitysohjelmien aiheiksi Elinvoimainen Espoo, Hyvinvoiva Espoo, Kestävä Espoo sekä Tapahtumien yhteisöllinen Espoo. Poikkihallinnolliset kehitysohjelmat ovat yksi keskeinen keino Espoo-tarinan toteuttamisessa. Kehitysohjelmien avulla organisoidaan ja ohjataan kehittämistyötä Espoo-tarinan linjaamien tavoitteiden toteuttamiseksi. Kehitysohjelmissa toimitaan yli toimialarajojen ja yhteistyössä kumppaneiden ja asukkaiden kanssa. Kestävä Espoo -kehitysohjelman ohjausryhmään nimetään 18 jäsentä, joista yhdeksän on luottamushenkilöitä. Muiden ohjelmien ohjausryhmään nimetään 10 jäsentä, joista viisi on luottamushenkilöitä. Kehitysohjelmien hyötytavoitteet ja tarkemmat sisällöt hyväksyy uusi valtuusto kokouksessaan joulukuussa 2021.

--

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi vastauksen  valtuustoaloitteeseen Espoon ilmastohätätilanjulistuksesta ja toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi. Lisäksi kaupunginhallitus totesi, että Espoon omissa ilmastotoimissa ei ole hätätila. Julistuksen sijasta Espoo näyttää esimerkkiä muille ja osoittaa päätöksillä sekä konkreettisilla teoilla toimivansa edelläkävijänä ilmastonmuutoksen torjunnassa siten, että Espoo on hiilineutraali 2030.

Monivaiheisen ja vuosia kestäneen valmistelun jälkeen kaupunginhallitus päätti tässä kokouksessaan Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan esityksestään valtuustolle, jossa asia on käsittelyssä 7.6.2021. Koska hyväksymiskäsittelyn ulkopuolelle on rajattu alueita (kaupunginhallitus 3.5.2021 § 153), kaupunginhallitus linjaa myös kyseisten alueiden jatkovalmistelusta. Näistä kaupunginhallitus päättää viikon kuluttua eli asia 14 "Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan jatkovalmistelun linjaukset, alue 722300" jätettiin pöydälle.

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.
Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 9.6.20219.6.2021 22:28:12 EEST | Tiedote

Oppimateriaali maksuttomaksi syksyllä 2021 Espoon lukioissa aloittaville opiskelijoille Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että oppivelvollisuuslain soveltamisalaan kuuluvien opiskelijoiden lisäksi lukion tarjoamat oppimateriaalit ovat maksuttomia seuraaville, lukuvuonna 2021-2022 lukiokoulutuksen aloittavilla opiskelijoille: Opiskelija on opiskellut lukuvuonna 2020-2021 lukiokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa, ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa. Opiskelija on suorittanut perusopetusta lukuvuoden 2020-2021 aikana ja ollut sen jälkeen ilman opiskelupaikkaa. Opiskelija on opiskellut perusopetukseen valmistavassa opetuksessa lukuvuonna 2020-2021 Oppimateriaalin maksuttomuus on voimassa sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai sitä ennen saa toisen asteen tutkinnon valmiiksi. Opintojen tulee edetä henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Maksuttomuusaikaa ei voi pidentää. Åbe

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme