Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kaupunginselän reitin kunnostamiseen myönnettiin valtionavustusta – ensimmäinen osuus valmistuu jo tänä vuonna

Jaa

Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt Vaasan kaupungille 178 860 € avustuksen eteläisen kaupunginselän ulkoilureitin rakentamiseen ja parantamiseen Kalarannasta Risöhön. Avustuksen nyt varmistuttua päästään reitin tarkempi suunnittelu ja rakentaminen toteuttamaan jo tänä vuonna.

Eteläisen kaupunginselän ulkoilureitin rakentaminen toteutetaan osissa ja nyt saadun avustuksen myötä rakennetaan hankkeen ensimmäinen 10 kilometrin osuus. Tulevina vuosina tarkoituksena on kunnostaa koko 30 kilometrin mittainen kaupunginselän kierros.

Avustussumma käytetään taukopaikkojen ja opasteiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä reittiverkoston, siltojen ja laitureiden rakentamiseen.

– Valtionavustus on erittäin toivottu ja merkittävä asia kaupunginselän kierroksen toteutumisen kannalta. Nyt työ voi toden teolla alkaa ja asukkaat pääsevät nauttimaan uudesta ulkoilureitistä jo tämän vuoden aikana, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi iloitsee.

– Eteläisen kaupunginselän ja sen lähialueiden virkistys- sekä liikuntamahdollisuuksia kehitetään useissa eri hankkeissa ja kokonaisuus tulee varmasti lisäämään onnellisuuden tunteita usean vaasalaisen arjessa – vierailijoita unohtamatta, Talvi jatkaa.

Ensimmäisessä vaiheessa toteutettavat toimenpiteet kohdistuvat kaupungin omistamille maille sekä Metsähallituksen hallinnoimalle eteläisen kaupunginlahden Natura 2000 -alueelle. Metsähallitus on antanut suostumuksen alueen käytölle ja suunnittelussa varmistetaan, etteivät toimenpiteet aiheuta heikentäviä vaikutuksia alueen suojeluarvoille.

Lue lisää eteläisen kaupunginselän reitistä 7.4. ilmestyvästä asukaslehdestä! Avustuspäätöstä ei oltu vielä saatu lehden mentyä painoon.

Yhteyshenkilöt

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, puh. 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme