Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupungintalon tilalle uusi espoolaisten talo

Jaa

Kaupunginhallitus päätti rakentaa uuden espoolaisten talon rautatieaseman viereen Espoon keskuksessa. Vanha kaupungintalo puretaan ja sen paikalle suunnitellaan asuintaloja. Nykyisen valtuustotalon käyttöä ja säilyttämistä tutkitaan vielä jatkosuunnittelussa. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Espoon kaupungintalo
Espoon kaupungintalo

Kaupunginhallitus päätti äänin 10 – 4 (yksi tyhjä), että rautatieaseman viereen, nykyisen Virastotalo 2:n paikalle Espoon keskuksessa, rakennetaan uusi espoolaisten talo, jossa kaupungin tarvitsemien tilojen yhteyteen suunnitellaan monipuolisia asukkaiden palveluita, palvelutori, kulttuuri- ja liiketiloja sekä monikäyttöiset päätöksentekoa ja asukasyhteistyötä palvelevat tilat. Vanha kaupungintalo puretaan ja sen paikalle asemakaavoitetaan asuinrakentamista. Nykyisen valtuustotalon käyttö ja säilyttäminen tutkitaan jatkosuunnittelussa erikseen.

Päätöksen tekee lopullisesti valtuusto. Ratkaisulla kiirehditään Espoon keskuksen kehittämistä siten, että alue muuttuu vanhasta virastokeskuksesta houkuttelevaksi kaupunkikeskukseksi. Jatkosuunnitteluun kytketään myös tuomiokirkon alue ja Espoonjoki historiallisina kulttuurimaisemina. Espoolaisten talosta avautuvat näkymät hyödynnetään suunnittelussa.

Espoolaisten talon tulee edistää kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja osallisuutta päätöksentekoon, helpottaa palveluiden saavutettavuutta ja edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Rakennuksen lähiympäristöineen tulee muodostaa turvallisia ja viihtyisiä kaupunkitiloja sekä olla korkeatasoisesti ja kestävästi toteutettu.

Nykyisin Espoon kaupungin hallintohenkilöt työskentelevät hajallaan 11 eri osoitteessa molemmin puolin rataa Espoon keskuksessa. Tavoitteena on tiivistää kaupungin hallinnon käyttämien tilojen pinta-alaa jopa puoleen nykyisestä.

Espoon nykyisen virastokeskuksen suunnittelu käynnistyi vuosina 1966-1967 järjestetystä kansainvälisestä arkkitehtuurikilpailusta. Puolalaisten arkkitehtien palkittua ehdotusta kehitettiin edelleen vuosina 1967-1972. Kaupungintalon suunnittelijaksi valittiin Arkkitehtuuritoimisto Heikki Castrén & Co ja se valmistui myöhäissyksyllä 1971. Vuodenvaihteessa Espoosta tuli kaupunki. Kaupungintalon pohjoispuolelle valmistui 1979 Heikki Castrénin, Juhani Jauhiaisen ja Marja Nuuttilan piirtämä valtuustotalo kaupungintalon pariksi. Alkuperäisen keskustasuunnitelman toteuttaminen päättyi suurelta osin tähän.

Muut asiat kaupunginhallitus päätti esitysten mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Espoon kaupungintalo
Espoon kaupungintalo
Lataa
Kaupungintalon ja valtuustotalon välinen silta
Kaupungintalon ja valtuustotalon välinen silta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme