Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Länsi-Pakilan perusparannettava koulurakennus ja laajennusosa,  havainnekuva, Pakilanpuiston allianssi.
Länsi-Pakilan perusparannettava koulurakennus ja laajennusosa, havainnekuva, Pakilanpuiston allianssi.

Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelma koskee Halkosuontie 88:n rakennuksessa tehtävää laajennusta ja perusparannusta sekä Elontie 35:een tulevaa uudisrakennusta. Halkosuontie 88:n rakennuksissa toimii nykyisin Pakilan ala-aste. Hankkeen valmistuttua siellä toimii perusopetuksen vuosiluokat 3–6 sekä Pakilan yläaste ja nuorisopalvelut.

Elontie 35:n rakennuksessa toimii nykyisin päiväkoti Havukka. Hankkeen valmistuttua siellä toimii Pakilan ala-asteen alkuopetuksen vuosiluokat 1–2 sekä uusi päiväkoti, joka korvaa päiväkodit Havukan ja Pakilan.

Hankkeella tehostetaan tilankäyttöä ja uudistetaan tilat opetuksen vaatimusten tasolle. Tilasuunnitelma tehdään niin, että se tukee myös alueen asukkaiden ja asukasyhdistysten toimintaa ja tilojen aktiivista käyttöä ilta-, viikonloppu- ja loma-aikana.

Hanke tukee Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa muun muassa siten, että uudisosat suunnitellaan pääosin puurakenteisina. Uudisrakennusten lämmitys toteutetaan käytön osalta hiilineutraalisti lähdelämmöllä, joka perustuu hukka-, aurinko- ja maalämmön hyödyntämiseen.

Rakentamisen ensimmäisen vaiheen on tarkoitus alkaa kesäkuussa 2020. Hankkeen kustannukset ovat 52,8 miljoonaa euroa heinäkuun 2019 kustannustasossa.

Hankkeen toteuttaminen edellyttää väistötiloja, joiden hankesuunnitelma hyväksyttiin kaupunginhallituksen kokouksessa 16. joulukuuta 2019. Seuraavaksi Aulikinpuistoon suunnitelluille väistötiloille haetaan rakennuslupaa. Väistötilojen rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä, ja olla valmiina elokuussa koulujen alkaessa.

Kyselytunnilla keskusteltiin nuorten talouskasvatuksesta, puurakentamisesta ja kevyen musiikin keikkapaikoista

Vuoden ensimmäisellä kyselytunnilla käsiteltiin valtuutettu Heimo Laaksosen kysymys nuorten talouskasvatuksessa Helsingin kouluissa, valtuutettu Laura Kolben kysymys puurakentamisen lisäämisestä ja valtuutettu Sami Muttilaisen kysymys Helsingin kevyen musiikin keikkapaikoista. Kysymyksiin vastasivat apulaispormestarit Pia Pakarinen, Anni Sinnemäki ja Nasima Razmyar. Vastaukset ja keskustelu julkaistaan Helsinki-kanavan tallenteessa huomenna.

 Kaupunginvaltuuston kokouksissa on kuluvan vuoden aikana yhteensä kuusi kyselytuntia, joita varten valtuutetut voivat esittää ajankohtaisia kysymyksiä pormestarille ja apulaispormestareille. Valtuuston puheenjohtaja valitsee kullekin kyselytunnille käsiteltäväksi 2-3 kysymystä. Kyselytuntikeskustelun yhteydessä ei tehdä päätöksiä.

Kaikki kaupunginvaltuuston 15.1.2020 kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Länsi-Pakilan perusparannettava koulurakennus ja laajennusosa,  havainnekuva, Pakilanpuiston allianssi.
Länsi-Pakilan perusparannettava koulurakennus ja laajennusosa, havainnekuva, Pakilanpuiston allianssi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme