Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Sörnäisten metroaseman remontin hankesuunnitelman

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 19.5. kokouksessaan Sörnäisten metroaseman lippuhallin perusparannuksen hankesuunnitelman. Lippuhallin remontti parantaa tilojen turvallisuutta ja viihtyisyyttä, ja on osa laajempaa Vaasanpuistikon ja Sörnäisten alueen kehittämistä.

Perusparannuksessa on tarkoitus peruskorjata metroaseman katu- ja lippuhallitason tilat kokonaisuudessaan. Lippuhallissa uusitaan liiketilat, yleisökäytävän ja porraskäytävien pintarakenteet ja varusteet sekä valaistus. Vaasanpuistikon A-sisäänkäynti uusitaan, ja myös muita sisäänkäyntejä ja hissejä uusitaan. Laituritasolle ei tehdä muutoksia.

Perusparannushankkeen ensimmäishinta on 10 130 000 euroa, ja työ on tarkoitus toteuttaa vuosien 2021–2023 aikana. Asema on matkustajien käytössä koko remontin ajan.

Sörnäinen on Helsingin toiseksi vilkkain metroasema. Vuonna 2018 metroaseman keskimääräinen matkustajamäärä arkipäivisin oli 56 000 henkilöä. Tulevaisuudessa aseman matkustajamäärien ennustetaan kasvavan.

Kaavamuutoksia Kamppiin, Itä-Pasilaan ja Suutarilaan

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kiinteistö Oy Helsingin Lapponian asemakaavan muutoksen, joka koskee tonttia Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 8.

Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden 7-kerroksisen asuinrakennuksen rakentamisen matalan liiketilasiiven paikalle. Maantasokerroksen tilat Lapinlahdenkadun puolella varataan edelleen liiketilakäyttöön. Lisärakentamisella saadaan lisää uusia asuntoja erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien ääreen. Asunnot on tarkoitus toteuttaa vuokra-asuntoina. Asukasmäärän lisäys on noin 50 henkilöä.

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutokset Itä-Pasilaan, osoitteessa Opastinsilta 8, ja Suutarilaan Kämnerintielle.

Itä-Pasilassa kaavaratkaisu mahdollistaa nykyisen, mitoitukseltaan ja talotekniikaltaan vanhentuneen toimistorakennuksen korvaamisen uusilla rakennuksilla, joiden alakerroksissa on liike- sekä toimistotiloja ja ylemmissä kerroksissa asuntoja. Asukasmäärän lisäys on noin 170 henkilöä.

Suutarilassa kaavamuutos koskee Kämnerintien varteen suunniteltua asuntojen täydennysrakentamista. Suunnitelmassa korvataan nykyiset kolme kaksikerroksista kerrostaloa kahdella 5- ja 8 -kerroksisella asuinkerrostalolla. Asukasmäärän lisäys on noin 75 asukasta.

Valtuusto käsitteli valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita

Kaupunginvaltuusto käsitteli myös ruotsalaisen kansanpuolueen ja avoimeen puolueen ryhmäaloitteita sekä useita valtuutettujen aloitteita.

Ruotsalaisen kansanpuolueen ryhmäaloite koski lasten ja nuorten monialaisen matalan kynnyksen hyvinvointityön ja mielenterveyspalvelujen vahvistamista. Avoimen puoleen ryhmäaloitteessa esitettiin lainsäädäntöaloitteen tekemistä kannabiksen laillisesta tuotannosta ja myynnistä Helsingissä. 

Osa valtuutettujen aloitteista siirrettiin käsiteltäviksi seuraavaan kaupunginvaltuuston kokoukseen.

Kaikki kaupunginvaltuuston 19.5. kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-päivänä palkittiin ansioituneita Helsingin tekijöitä12.6.2021 17:30:00 EEST | Tiedote

Tänään 12. kesäkuuta on vietetty perinteistä Helsinki-päivää eli Helsingin "syntymäpäivää". Kuningas Kustaa Vaasa perusti kaupungin 12.6.1550, eli tänä vuonna juhlitaan jo 471-vuotiasta Helsinkiä. Helsinki-päivänä kaupunki jakaa tunnustuksia ansioituneille helsinkiläisille. Kaupungintalon virtuaalisessa Helsinki-päivän juhlassa jaettiin Helsinki-mitalit, urheilu-, kulttuuri-, taide- ja tiedepalkinnot sekä Helsingin kaupungin tutkimusapurahat. Tänä vuonna palkitsemistilaisuutta pystyi ensimmäistä kertaa seuraamaan suorana Helsinki-kanavalta.

Maailman tarkinta ilmanlaatudataa kehitetään Helsingissä uuden sukupolven sensoriverkoston ja tietomallinnuksen avulla – Kaupunkilaiset mukana kehitystyössä11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin johtamassa Healthy Outdoor Premises for Everyone HOPE -hankkeessa on kehitetty uudenlaista tapaa mitata paikallisia ilmansaasteita kaupunkilaisten mukanaan kantamilla mittalaitteilla. Hanke on osa Helsingin yliopiston Megasense-ohjelmaa, ja taustalla on kokenut kumppaniverkosto, joka tuo yhteen Helsingin yliopiston, Helsingin kaupungin, Ilmatieteen laitoksen sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY) osaamisen.

Pääkaupunkiseutu palasi alemmalle epidemiatasolle eli kiihtymisvaiheeseen10.6.2021 14:15:40 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 10.6.2021, että pääkaupunkiseutu on palannut alemmalle epidemiatasolle, eli kiihtymisvaiheeseen. Linjaus perustuu epidemiologiseen tilanteeseen ja tehtyyn kokonaisarvioon. Ryhmä on valmistellut päätöstä ja sen käytännön toimeenpanoa viime viikon kokouksesta lähtien, jolloin ryhmä ennakoi tilanteen todennäköisesti siirtyvän kohti kiihtymisvaihetta. Tuolloin epävarmuutta loivat muun muassa uusien tartuntojen odotettua hitaampi väheneminen, koulujen päätösviikonlopun mahdollinen vaikutus tartuntamääriin ja virusvarianttien merkitys epidemian hallinnassa. Tilanteen kehittymiseen liittyy edelleen epävarmuuksia. Koronakoordinaatioryhmällä on valmius linjata asiasta nopeastikin uudelleen, mikäli tilanne kääntyy huonompaan suuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme