Kokkolan kaupunki

Kaupunginvaltuusto päätti talousarviosta

Jaa

Kokkolan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuun kokouksessa talousarvion vuodelle 2022 sekä taloussuunnitelman vuosille 2023 – 2024. Vuoden 2022 verotus pysyy nykytasolla, lukuun ottamatta vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroa, joka laskee nykyisestä 0,7 prosentista 0,6 prosenttiin. Tuloveroprosentti on 21,50.

Alle kolmevuotiaiden lasten vanhemmille maksettava kuntalisä, Kokkolatuki nousee 80 eurosta 160 euroon. Kokkolatuen nosto herätti runsaasti keskustelua. Äänestyksen jälkeen tuen tuplaaminen hyväksyttiin äänin 28 – 15. Tuki maksetaan alle kolmevuotiaiden lasten vanhemmille, mikäli perhe on oikeutettu kotihoidontukeen ja perheen kaikki alle kouluikäiset lapset hoidetaan kotona.

Valtuusto keskusteli vilkkaasti myös Soiten palveluostoihin varattavan määrärahan pienentämisestä. Äänestysten jälkeen hyväksyttiin kaupunginhallituksen pohjaesitys 181 miljoonaa euroa.

Talousarvioon tehtiin myös lukuisia tekstilisäyksiä. Esimerkiksi Raatihuoneen tulevasta käytöstä tehdään selvitys ennen sen korjaussuunnitelmaa. Selvitys tehdään myös kaupungin toimitilojen hiilineutraalisuudesta.

Esitysten mukaisesti hyväksyttiin Soldatskärin ja Varvin asemakaava ja kaava, pelastuslautakunnan jäsenten valinta sekä yliopistokeskuksen professuurien ja maisteriohjelmien rahoitus.

Kokouksen päätteeksi äänestettiin vielä valtuuston seminaarityöskentelyn periaatteista. Nykykäytännön mukaan seminaareihin ja valtuuston iltakouluihin osallistuvat varsinaiset valtuutetut. Kaupunginhallituksen esityksen mukaan tilaisuuksiin kutsuttaisiin myös varavaltuutetut. Äänestyksen jälkeen päätettiin, että varavaltuutetuilla tulee olla oikeus osallistua valtuuston iltakouluihin ja seminaareihin, mutta korvaus niihin osallistumisesta maksetaan vain varsinaisille valtuutetuille.

Kokouksessa tehtiin neljä valtuustoaloitetta. Aloitteiden aiheina olivat liikenneturvallisuuden parantaminen Koivuhaan ja Ykspihlajan välisellä alueella, selvitys talvikäyttöön sopivasta skeittiparkista, kaupungin ostolaskujen julkaiseminen avoimena datana sekä kantakaupungin ulkopuolisten alueiden pienteollisuus- ja yritystonttien aktiivinen markkinoiminen potentiaalisille yrittäjille.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme