Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunki kerää mielipiteitä Mustikkamaan kehittämisestä

Jaa

Helsingin kaupunki kerää asukkailta ja muilta kiinnostuneilta mielipiteitä Mustikkamaan virkistysalueen kehittämisestä. Karttakyselyyn voi vastata 21. huhtikuuta asti.

Kuva: © Paavo Jantunen
Kuva: © Paavo Jantunen

Mustikkamaan saari on suosittu ulkoilu- ja virkistysalue Kalasataman, Kulosaaren ja Korkeasaaren tuntumassa. Kyselyn tavoitteena on selvittää, mitä asioita helsinkiläiset arvostavat Mustikkamaalla, missä paikoissa on huomattu epäkohtia, ja minne asukkaat toivovat esimerkiksi lisää roska-astioita, penkkejä, valaistusta tai palveluita.

Lähistön asukkaiden lisäksi karttakyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta, jotka liikkuvat Mustikkamaalla säännöllisesti tai satunnaisemmin. Kysely on avoinna 21.4.2022 asti osoitteessa https://query.eharava.fi/3812.

Kaupunki laatii kyselyn tulosten ja muiden lähtötietojen avulla Mustikkamaalle hoito- ja kehittämissuunnitelman. Valmistuttuaan suunnitelma ohjaa esimerkiksi alueen yleisilmeen, kulkureittien ja palveluiden kehittämistä.

Suunnittelun tavoitteena on parantaa Mustikkamaalla liikkuvien palveluita kestävällä tavalla, ja samalla hillitä viheralueiden kulumista esimerkiksi opasteiden avulla. Asian edistäminen on ajankohtaista, sillä Mustikkamaan suosio kasvaa tulevina vuosina entisestään, kun Kalasataman alue kasvaa ja Kruunusillat valmistuvat.

Mustikkamaan edellinen hoito- ja kehittämissuunnitelma valmistui vuonna 2015, ja sitä hyödynnetään suunnittelun pohjana. Suunnittelun aikana tarkastellaan, ovatko aiemmassa suunnitelmassa esitetyt ja tähän mennessä toteuttamatta jääneet toimenpiteet edelleen tavoiteltavia. Lisäksi tarkastellaan, onko alueen luontoarvoissa tapahtunut muutoksia esimerkiksi lahopuun määrän osalta. Hoito- ja kehittämissuunnitelmassa ei tulla esittämään uusia luonnonhoidon toimenpiteitä metsäisille alueille eikä muitakaan muutoksia alueen luonnonhoitoon.

Hoito- ja kehittämissuunnitelman luonnos valmistuu alustavan arvion mukaan kesäkuussa 2022. Luonnos julkaistaan kaupungin verkkosivuilla, ja siitä voi antaa suunnittelijoille palautetta sähköisesti tai maastossa järjestettävässä asukastilaisuudessa, jonka ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Asiasta tiedotetaan muun muassa Suunnitelmavahdin kautta (hel.fi/suunnitelmavahti).

Kaupungin tavoitteena on, että Mustikkamaan hoito- ja kehittämissuunnitelma valmistuu vuodenvaihteessa 2022–2023. Sen hyväksymisestä päättää kaupunkiympäristölautakunta. Toimenpiteiden toteuttamisen rahoituksesta päätetään erikseen osana kaupungin vuotuista budjetointia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Paula Hurme, maisema-arkkitehti
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 26093
paula.hurme@hel.fi

Kuvat

Kuva: © Paavo Jantunen
Kuva: © Paavo Jantunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme