Kokkolan kaupunki

Kaupunki muistuttaa yksityis- ja pihateiden omistajia talviaurauksen hakemisesta

Jaa
Kokkolan kaupunki muistuttaa yksityis- ja pihateiden omistajia talviaurauksen hakemisesta. Yksityisteiden, joihin ei ole perustettu tiekuntaa ja joiden varressa kuitenkin sijaitsee pysyvää asutusta, tulee talviaurauksen saadakseen hakea sitä erikseen.

Hakemusten jättämisen määräaika on vuosittain 30.6. Hakemuslomake täytetään sähköisessä asiointipalvelussa, ja siihen on suora linkitys kaupungin verkkosivulta (linkki ohessa).

Kaupungin suorittama auraus voidaan myöntää yksityiselle tielle seuraavin perustein:

  • Aurattavan yksityistien tulee sijaita Kokkolan kaupungin alueella asemakaava-alueen ulkopuolella ja olla aurauskelpoinen.
  • Aurattavan yksityistien tulee olla pysyvän asutuksen pääsytie.
  • Aurattavan yksityistien tulee olla vähintään 70 metriä pitkä. Tien pituus mitataan auratulta tieltä vakituisesti asutun kiinteistön pihapiirin alkamiskohtaan saakka.
  • Uusien auraushakemusten tulee olla jätetty vuosittain 30.6. mennessä. Hakemus uusitaan viiden (5) vuoden välein.
  • Mikäli kiinteistö jää asumattomaksi tai se ei enää ole vakituisessa asumiskäytössä, tulee siitä ilmoittaa välittömästi kirjallisesti kaupungin tiemestarille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiemestari Kari Pihlajamäki, 044 780 9986
Infratietosuunnittelija Jarkko Orjala, 050 596 7027

yksityistiet@kokkola.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Kokkolan tilikaudesta 2022 muodostui ylijäämäinen23.3.2023 16:00:00 EET | Tiedote

Vuotta 2022 heijasti vahvasti kasvanut epävarmuus, niin maailmantaloudessa kuin geopoliittisestikin Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Epävarmuudenkin vallitessa Kokkolan kaupungin tilikaudesta muodostui ylijäämäinen. Tilinpäätössiirtojen jälkeen kaupungin ja liikelaitoksen tilikauden ylijäämäksi muodostui 8,5 miljoonaa euroa, ja ylijäämä kasvoi viime vuoteen verrattuna 48,8 %. Kaupunginhallitus käsittelee tilinpäätöksen maanantaina 27.3.2023 kokouksessaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme