Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunki palkitsi kahdeksan Helsinki-aiheista opinnäytetyötä

Jaa

Helsingin kaupunki jakoi keskiviikkona 12.12. tunnustuspalkinnot kahdeksalle ansioituneen opinnäytetyön tekijälle. Palkintojen valintakriteereinä käytetään opinnäytetyön laatua, kosketuspintaa Helsinkiin sekä korkeakoulun laitoksen antamaa arvosanaa. Lisäksi arvostetaan opinnäytteiden innovatiivisuutta ja uusia näkökulmia. Opinnäytepalkinnot on jaettu vuodesta 1992 alkaen.

Helsingin kaupungin opinnäytepalkinnon saajat 2018. Kuva: Teemu Vass.
Helsingin kaupungin opinnäytepalkinnon saajat 2018. Kuva: Teemu Vass.

Opinnäytepalkinnon voi saada tutkielma, jonka aihe liittyy Helsinkiin, helsinkiläisiin tai kaupungin omaan palvelutoimintaan. Tieteenalaan liittyviä rajoituksia ei ole. Kaupunki pyrkii palkitsemaan erityisen hyviä opinnäytetöitä usealta eri tieteenalalta. Palkinnon suuruus oli tänä vuonna 500 euroa.

Palkinto myönnettiin seuraaville henkilöille:

Hinttala, Irene: Uusi Norabia: pienteollisuustalosta asumisen palveluhybridiksi
Arkkitehtuurin tiedekunta, Oulun yliopisto

Holmila, Leena: Helsingin metropolialueen vihreä infrastruktuuri suunnitelma 2050
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Aalto yliopisto

Honka, Joona: Asuntojen hintojen muodostuminen pääkaupunkiseudulla
Valtiotieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Hyytiäinen, Salla: The Process of Service Model Innovation in a Public Organization – Case Vuosaaren Kotihoito
Institutionen för företagsledning och organisation, Svenska handelhögskolan

Lappalainen, Inka: Kivinokka - muuttuva kulttuurimaisema
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Aalto yliopisto

Lång, Sakari: Adolescent sleep duration and quality: analyzing the conjoint associations of gaming, anxiety and depression
Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Piipponen, Johanna: Kulkutapaosuuksien vuosittaisesta arvioinnista HSL-alueella
Perustieteiden korkeakoulu, Aalto yliopisto

Puttonen, Mia: Helsinkiläisten yhteiset olohuoneet: Kaupunginosapuistojen merkityksiä sosiaalisena julkisena tilana
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedusteluihin opinnäytetyöpalkinnoista vastaa tutkimuspäällikkö Katja Vilkama, puh. 09 310 78396, etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Helsingin kaupungin opinnäytepalkinnon saajat 2018. Kuva: Teemu Vass.
Helsingin kaupungin opinnäytepalkinnon saajat 2018. Kuva: Teemu Vass.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista sekä kirjasto- ja tietopalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ilmastonmuutos on helsinkiläisten suurin huolenaihe22.3.2019 10:41:54 EETTiedote

Uuden turvallisuustutkimuksen mukaan kaksi kolmannesta helsinkiläisistä on huolestunut ilmastonmuutoksesta. Heidän osuutensa on kasvanut selvästi kolmen vuoden takaiseen vastaavaan tutkimukseen nähden. Sen sijaan esimerkiksi terrorismi huolestuttaa vastaajia nyt vähemmän. Vieraskieliset helsinkiläiset ovat kantaväestöä enemmän huolissaan terrori-iskuista, sodista ja konflikteista sekä taloustilanteestaan.

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme