Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunki poistaa vaurioituneita puita kantakaupungissa

Jaa

Helsingin kaupunki joutuu poistamaan 20 yksittäistä vaurioitunutta puuta eri puolilla kantakaupunkia.

Puista 17 on kuollutta tai pahoin kuivunutta jalavaa, lehmusta, tuomea ja lehtikuusta. Lisäksi joukossa on kaksi myrskyn katkomaa koivua sekä arinakäävän lahottama salava. Suurin osa poistettavista puista on nuoria.

”Vuoden 2021 kesän kuivuus vaurioitti monia puista, ja osalla ollut ongelmia elinvoimansa kanssa jo aiemminkin. Puut eivät olleet enää pelastettavissa”, sanoo kaupungin puuasiantuntija Juha Raisio.

Puut poistetaan tammi-maaliskuun aikana. Yksittäisiä poistettavia puita sijaitsee muun muassa Etu-Töölön, Katajanokan, Kampin, Kaivopuiston ja Länsisataman alueilla. Osa puista korvataan myöhemmin uusilla taimilla, jos kasvupaikka todetaan niille sopivaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Raisio
puuasiantuntija
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 050 539 6208
juha.raisio@hel.fi

Sami Kiema
puidenhoidon työnjohtaja
Stara
sami.kiema@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.5.202212.5.2022 18:11:57 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 12.5.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.6.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme