Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kaupunki tarjoaa Helsinki pika-avustusta, kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksia ei peritä takaisin

Jaa

Kaupunki tarjoaa pika-avustusta edistämään liikunnan, nuorison ja kulttuurin uudenlaista toimintaa, yhteisöllisyyttä ja etätekemistä digitaalisesti tai muilla keinoin.

Pika-avustuksen tavoitteena on hyödyntää nopeasti uusia innovatiivisia ja digitaalisia tapoja osallistaa kaupunkilaisia. Kuva: Maarit Hohteri
Pika-avustuksen tavoitteena on hyödyntää nopeasti uusia innovatiivisia ja digitaalisia tapoja osallistaa kaupunkilaisia. Kuva: Maarit Hohteri

”Koronaviruksen seurauksena monet kulttuurin ja vapaa-ajan toimijat ovat joutuneet keskeyttämään toimintansa. Kaupunki haluaa kannustaa toimijoita kehittämään uudenlaisia toiminnanmuotoja, jotta kaupunkilaisille olisi tarjolla kulttuurin ja vapaa-ajan palveluja myös tänä poikkeuksellisena aikana”, sanoo Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Nasima Razmyar.

Pika-avustuksen kokonaissumma on 300 000 euroa ja avustussumma per hakija on maksimissaan 5 000 euroa. Pika-avustuksen tavoitteena on hyödyntää nopeasti uusia innovatiivisia ja digitaalisia tapoja osallistaa kaupunkilaisia. Haku on jatkuva ja se alkaa tänään maanantaista 23.3. alkaen. Hakemukset käsitellään kiireisinä. 

Kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksia ei peritä takaisin
Koronaviruksesta aiheutuneen toiminnan sulkemisen ja peruuntumisen vuoksi kaupunki on päättänyt, ettei jo myönnettyjä kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksia peritä takaisin, jos toiminnan loppuminen tai toteutumattomuus johtuu koronavirusepidemiasta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan eri jaostot (kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojaosto) tekevät tarkemmat ohjeet ja päätökset kevään aikana.

Avustuksia voi siirtää käytettäväksi myöhäisempään ajankohtaan, jopa ensi vuoden kevääseen. Lisäksi hankkeiden sisältöä voi muuttaa matalalla kynnyksellä. Kaupunki huomioi tilanteen, joustaa avustusten käytössä ja ymmärtää vaikeutuneita ja muuttuneita olosuhteita.

Pika-avustukset taiteen ja kulttuurin hankkeille
Pika-avustukset nuorison hankkeille
Pika-avustukset liikunnan hankkeille

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi, englanniksi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle antaa:

Taina Korell, liikuntapalveluiden kumppanuuspäällikkö
taina.korell@hel.fi, puh. 040 3501898

Markku Toivonen, nuorisopalveluiden kumppanuuspäällikkö
markku.toivonen@hel.fi, 041 5121747

Veikko Kunnas, kulttuuripalveluiden kumppanuuspäällikkö
veikko.kunnas@hel.fi, 040 3341204

Kuvat

Pika-avustuksen tavoitteena on hyödyntää nopeasti uusia innovatiivisia ja digitaalisia tapoja osallistaa kaupunkilaisia. Kuva: Maarit Hohteri
Pika-avustuksen tavoitteena on hyödyntää nopeasti uusia innovatiivisia ja digitaalisia tapoja osallistaa kaupunkilaisia. Kuva: Maarit Hohteri
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin maauimaloiden sekä Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien saunat avataan18.6.2020 14:00:00 EESTTiedote

Kumpulan ja Uimastadionin maauimaloiden sekä Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien saunat avataan yleisön käyttöön maanantaina 22.6. alkaen, pois lukien Itäkeskuksen uimahallin höyrysauna, joka pidetään vielä toistaiseksi suljettuna. Saunat ovat olleet suljettuina koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Saunoissa asiakkaiden tulee pitää turvaväliä muihin saunojiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme