Savonlinnan kaupunki

Kaupunkilaisten maalauksista syntyi Savonlinnan painokuosi

Jaa

Pyhän Olavin päivänä järjestetyn avoimen taidetyöpajan tuloksena Savonlinna on saanut oman painokuosin. Kuosit ovat kaikkien käytettävissä ei-kaupalliseen tarkoitukseen.

Kuvassa on yhdistetty kaikki neljä maisemaa.
Kuvassa on yhdistetty kaikki neljä maisemaa.

Savonlinnassa järjestettiin Yhdessä kuosissa -työpaja Pyhän Olavin päivänä 29.7.2019. Yhdessä kuosissa on soveltavan taiteen malli, joka kutsuu ihmiset mukaan taidetoimintaan ja kuvittamaan yhteisölleen oman kuosin. Matkustajasataman pysäköintialueella järjestettyyn avoimeen taidetyöpajaan osallistui lähes sata henkilöä.

Työpajaan osallistuneet saivat maalata mitä tahansa heille tulee mieleen Savonlinnasta. Työpajan tuotoksista Yhdessä kuosissa -toiminnan suunnittelija Elina Laitinen on koostanut Savonlinnalle oman painokuosin.

- Materiaalia kuosin työstämiseen oli niin runsaasti, että päädyin lukuisien luonnosten jälkeen toteuttamaan neljä erillistä postikorttimaisemaa yhden kuosin sijasta. Näin sain mahdollisimman monen osallistujan maalauksen osaksi kuosia, kertoo suunnittelija Elina Laitinen.

- Nämä neljä maisemaa on kuitenkin mahdollista liittää yhdeksi kuvaksi ja jatkuvaksi kuosiksi eli raportiksi.

Laitinen toivoo kaupunkilaisten kokevan kuosien kuvaavan Savonlinnaa ja että kuosit päätyvät monipuoliseen käyttöön. Yhdessä kuosissa -toiminnan periaatteisiin kuuluu, että yhteisön jäsenet saavat käyttää kuoseja vapaasti ei-kaupallisessa toiminnassa. Mikäli kuoseja haluaa käyttää myytävissä tuotteissa, tehdään niiden käytöstä sopimus Laitisen kanssa.

- Kuosi ilmentää kaupunkimme ainutlaatuisia ominaisuuksia. Sieltä löytyvät muun muassa Olavinlinna, höyrylaivat, Saimaa ja luonto sekä saimaannorppa ja muikut. Savonlinna on kuosista helposti tunnistettavissa ja savonlinnalaisten on helppo samaistua siihen sekä ottaa kuosi omakseen, iloitsee kaupungin kulttuurijohtaja Outi Rantasuo.

Mikäli kuosien käyttöön liittyviä ideoita syntyy, voi niistä olla yhteydessä suoraan Laitiseen.

Kuosit ovat nähtävillä Savonlinnan pääkirjasto Joelissa 17.10.-5.11.2019 välisen ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhdessä kuosissa -toiminnan suunnittelija, Elina Laitinen, puh. 041 506 3763, elina@yhdessäkuosissa.fi.

Kuvat

Kuvassa on yhdistetty kaikki neljä maisemaa.
Kuvassa on yhdistetty kaikki neljä maisemaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki lomauttaa 413 henkilöä koronakriisin takia24.4.2020 09:58:57 EESTTiedote

Savonlinnan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Kaupunginhallitus totesi yhteistoimintaneuvottelutuloksen kokouksessaan 22.4. ja hyväksyi neuvottelussa olleen työnantajan esityksen. Yhteistoimintaneuvottelujen toimenpiteenä lomautetaan 413 henkilöä. Lomautusaika vaihtelee seitsemästä päivästä 11 viikkoon. Lomautukset toteutetaan 20.8.2020 mennessä. Lomautussuunnitelmaan voi tulla muutoksia valmiuslain palvelutuotannon muutoksista johtuen.

Yrjö Laakkosen investointihanke etenee Savonlinnassa – kaavoitus hyväksyttiin1.4.2020 15:46:00 EESTTiedote

Kaavoitus mahdollistaa maanomistajan suunnitteleman majoitus- ja kokousmatkailukokonaisuuden rakentamisen. Savonlinnan Oravin Puistoniemi sijoittuu keskeiselle paikalle Heinäveden laivareitin varteen lähelle Linnansaaren kansallispuiston luontomatkailualueita. Kaavahankkeessa on otettu huomioon laadukas historialliseen Oravin kanavakylään sopiva rakentaminen sekä matkailun vaikutukset saimaannorpan suojeluun vieressä sijaitsevassa Linnansaaren kansallispuistossa.