Savonlinnan kaupunki

Kaupunkilaisten maalauksista syntyi Savonlinnan painokuosi

Jaa

Pyhän Olavin päivänä järjestetyn avoimen taidetyöpajan tuloksena Savonlinna on saanut oman painokuosin. Kuosit ovat kaikkien käytettävissä ei-kaupalliseen tarkoitukseen.

Kuvassa on yhdistetty kaikki neljä maisemaa.
Kuvassa on yhdistetty kaikki neljä maisemaa.

Savonlinnassa järjestettiin Yhdessä kuosissa -työpaja Pyhän Olavin päivänä 29.7.2019. Yhdessä kuosissa on soveltavan taiteen malli, joka kutsuu ihmiset mukaan taidetoimintaan ja kuvittamaan yhteisölleen oman kuosin. Matkustajasataman pysäköintialueella järjestettyyn avoimeen taidetyöpajaan osallistui lähes sata henkilöä.

Työpajaan osallistuneet saivat maalata mitä tahansa heille tulee mieleen Savonlinnasta. Työpajan tuotoksista Yhdessä kuosissa -toiminnan suunnittelija Elina Laitinen on koostanut Savonlinnalle oman painokuosin.

- Materiaalia kuosin työstämiseen oli niin runsaasti, että päädyin lukuisien luonnosten jälkeen toteuttamaan neljä erillistä postikorttimaisemaa yhden kuosin sijasta. Näin sain mahdollisimman monen osallistujan maalauksen osaksi kuosia, kertoo suunnittelija Elina Laitinen.

- Nämä neljä maisemaa on kuitenkin mahdollista liittää yhdeksi kuvaksi ja jatkuvaksi kuosiksi eli raportiksi.

Laitinen toivoo kaupunkilaisten kokevan kuosien kuvaavan Savonlinnaa ja että kuosit päätyvät monipuoliseen käyttöön. Yhdessä kuosissa -toiminnan periaatteisiin kuuluu, että yhteisön jäsenet saavat käyttää kuoseja vapaasti ei-kaupallisessa toiminnassa. Mikäli kuoseja haluaa käyttää myytävissä tuotteissa, tehdään niiden käytöstä sopimus Laitisen kanssa.

- Kuosi ilmentää kaupunkimme ainutlaatuisia ominaisuuksia. Sieltä löytyvät muun muassa Olavinlinna, höyrylaivat, Saimaa ja luonto sekä saimaannorppa ja muikut. Savonlinna on kuosista helposti tunnistettavissa ja savonlinnalaisten on helppo samaistua siihen sekä ottaa kuosi omakseen, iloitsee kaupungin kulttuurijohtaja Outi Rantasuo.

Mikäli kuosien käyttöön liittyviä ideoita syntyy, voi niistä olla yhteydessä suoraan Laitiseen.

Kuosit ovat nähtävillä Savonlinnan pääkirjasto Joelissa 17.10.-5.11.2019 välisen ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhdessä kuosissa -toiminnan suunnittelija, Elina Laitinen, puh. 041 506 3763, elina@yhdessäkuosissa.fi.

Kuvat

Kuvassa on yhdistetty kaikki neljä maisemaa.
Kuvassa on yhdistetty kaikki neljä maisemaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Valokuvanäyttelyt Savonlinnasta: Talvisodan värikuvia sekä nuoret muuttotappiota uhmaten19.12.2019 09:41:00 EETTiedote

Ruotsalainen Carl-Erik Groth valokuvasi 80 vuoden takaista talvisota-ajan Savonlinnaa ja sen ympäristöä käyttämällä kamerassaan tuohon aikaan erittäin harvinaista värifilmiä. Groth toimi ruotsalaisen sairaalan lääkärinä Savonlinnassa talvella 1939–40, ja kuvasi mm. sairaalaympäristöä. Valokuvaaja Veera Konstin näyttely puolestaan käsittelee muuttotappiokunnan elämää nuorten aikuisten kautta. Savonlinna on ollut viime vuosina esillä puhuttaessa synkistä väestöennusteista, varsinkin nuorten aikuisten osalta. Näyttelyssä tuodaan esille ihmisiä, jotka kaikesta huolimatta ovat jääneet tai palanneet. Savonlinnan maakuntamuseon valokuvanäyttelyt avautuvat joulupäivänä Saimaan luonto- ja museokeskuksessa Savonlinnan Nälkälinnanmäellä.

Vuoden Luontokuva 2019 -näyttelykiertue alkaa Savonlinnasta22.10.2019 09:30:25 EESTTiedote

Viime lauantaina Helsingissä ratkenneen Vuoden Luontokuva 2019 -kilpailun palkitut teokset ovat esillä ensimmäisenä Savonlinnassa. Kaikkiaan 39 valokuvaa sisältävä näyttely avautuu huomenna Saimaan luonto- ja museokeskuksen väliaikaistiloissa, Savonlinnan Nälkälinnanmäellä. Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto.

Siveltimen jäljillä sisältöä Ajan henki -taidenäyttelyyn Savonlinnassa21.10.2019 14:36:56 EESTTiedote

Ajan henki -taidenäyttely avasi tänään ensimmäisenä Savonlinnan maakuntamuseon väliaikaistilojen näyttelyt Savonlinnan Nälkälinnanmäellä, entisen pääkirjaston salissa. Savonlinnalaisen Ars Nova ry:n taiteilijat ovat voineet tulkita vapaasti kuvataiteen keinoin muuttuvaa maailmaa ja aikaa. Suurin osa teoksista on maalauksia, joiden yhtenäinen väriskaala yllättää. Väliaikaistilojen avajaisviikon kunniaksi yleisöllä on vapaa pääsy koko viikon ajan.

Hemminkisen neiti Punkaharjun hovikuvaajana5.9.2019 10:40:39 EESTTiedote

Valokuvaaja Anni Hemminkinen (1879–1966), Hemminkisen neiti, tunnettiin kiertävänä valokuvaajana Itä-Suomessa Punkaharjulla. Anni ikuisti kuviinsa paikkakuntalaisia erityisesti harjualueella, Laukansaaressa, Tuunaansaaressa, Vaahersalossa, Pöllänsaaressa ja Punkasalmella. Usein kuvattavat poseerasivat ulkona, luonnon helmassa. Savonlinnan Riihisaaressa tänään avatussa näyttelyssä on esillä noin 50 valokuvaa, yhteensä 614 lasinegatiivin kokoelmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme