Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenne Oy etsii luovia keinoja säästää sähköä ja varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin

Jaa
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy osallistuu sähkönsäästötalkoisiin varautumalla mahdollisiin sähkökatkoihin ja tekemällä ennakoivasti erilaisia sähkönsäästötoimenpiteitä. Lauantaina 17.12. ryhdytään Kampin, Rautatientorin, Ruoholahden ja Herttoniemen metroasemilla mittaviin sähkönsäästötoimenpiteisiin pitämällä vaihtelevasti osa liukuportaista pysäytettyinä läpi talven.

Metro- ja raitiotieliikenne kulkee sähköllä, ja liikenteen jatkumiseen sähkökatkojen aikana on varauduttu. Myös kunnossapidon toimintaedellytykset mahdollisen sähkökatkon aikana on varmistettu kartoittamalla kohteet, joissa sähkönjakelun tulee toimia kaikissa tilanteissa.

Liikennöinnin varmistaminen säästötoimenpiteistä huolimatta vaatii analysointia ja kokeiluja, jotta säästöjen kokonaisvaikutuksista saadaan luotettavaa tietoa. Varautumisessa Kaupunkiliikenne on tehnyt yhteistyötä Helsingin kaupungin, HSL:n ja jakeluverkkoyhtiöiden kanssa.

Erilaisia keinoja säästää sähköä

Kaupunkiliikenne on säästänyt sähköä syksystä lähtien lukuisin eri toimenpitein. Kuljettajia on muistutettu taloudellisesta ajotavasta Rullataan raiteilla -kampanjalla. Lisäksi metrojunankuljettajilla on ohjaamossa DAS, eli Metron Driver Advisory System, joka ohjaa kuljettajaa taloudelliseen ajotapaan.

Lauantaista 17.12. alkaen Kampin, Rautatientorin, Ruoholahden ja Herttoniemen metroasemilla pidetään vaihtelevasti osa liukuportaista pysäytettyinä läpi talven. Samalla portaiden kulkusuunta saattaa satunnaisesti muuttua.

Varikoiden ja asemien valaistusvoimakkuutta on vähennetty ja lamppuja on vaihdettu ledeiksi. Lisäksi toimistotilojen lämpötilaohjauksia on tarkistettu ja muutettu kaksi astetta alemmas.

Kaupunkiliikenne jatkaa työtä uusien sähkönsäästötapojen kehittämiseksi.

Lue lisää sähkönsäästötoimenpiteistämme: 
https://kaupunkiliikenne.fi/vastuullisuus/saastamme-sahkoa/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Infrapalvelupällikkö
Hannu Stam
hannu.stam@kaupunkiliikenne.fi
puh. 040 658 8012

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä ja hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Ruskeasuolle nousevan raitiovaunu- ja bussivarikon rakentaminen on pitkällä27.4.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon runko on valmistunut ja rakennus noussut harjakorkeuteen. Alkuvuonna 2024 valmistuva raitiovaunuvarikko tulee olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko Koskelan varikon ohella, minkä lisäksi varikkoalue palvelee Helsingin seudun liikenteen bussivarikkona. Varikon tilaaja on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja pääurakoitsija on Skanska.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme