Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenne Oy rakentaa uusia liityntäpyöräpysäköintipaikkoja

Jaa
Uusia liityntäpyöräpysäköintipaikkoja valmistuu tänä kesänä Pukinmäen juna-aseman sekä Rastilan, Puotilan ja Mellunmäen metroasemien yhteyteen.

Suurin osa helsinkiläisistä asuu muutaman kilometrin säteellä jostain juna- tai metroasemasta. Asemien yhteydessä on tarjolla liityntäpyöräpysäköintipalvelu, johon pyörän voi jättää parkkiin ja jatkaa matkaa kätevästi junalla, metrolla tai bussilla. Polkupyörän jättäminen liityntäpysäköintiin ei maksa mitään eikä polkupyörän pysäköimisellä ole yleensä aikarajaa.

Rakennushankkeen aikana on laajennettu liityntäpyöräpysäköintialueita, uusittu asemien sisäänkäyntien yhteydessä olevia pysäköintikalusteita sekä tiemerkintöjä, rakennettu pyöräkatoksia ja parannettu opastusta.

Näillä toimenpiteillä parannetaan pyöräpysäköinnin laatua ja saavutettavuutta, mikä nostaa liityntäpyöräpysäköinnin käyttökokemusta merkittävästi.

”Alkukevään lumitilanne vaikeutti rakennustöitä. Onneksi työt ovat kuitenkin päässeet nyt etenemään, ja pyöräilijät pääsevät käyttämään suurinta osaa uusista paikoista heti kesän alusta alkaen. Loputkin näistä uusista liityntäpyöräpysäköinneistä saadaan kesän lopussa valmiiksi, ja uudet laadukkaammat pyöräpalvelut ovat käytettävissä” kertoo Kaupunkiliikenne Oy Projektipäällikkö Rebeca Romero.

Liityntäpyöräpysäköintimäärät asemittain uudistusten myötä:

  • Mellunmäen metroasema 397 pyöräparkkipaikkaa
  • Puotilan metroasema 232 pyöräparkkipaikkaa
  • Rastilan metroasema 180 pyöräparkkipaikkaa
  • Pukinmäen asema 140 pyöräparkkipaikkaa

Pyörien liityntäpysäköinnin kehittäminen toteuttaa valtakunnallisen kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toteutumista. Vuosien 2022-24 aikana tulemme vaiheittain uusimaan kaikki vastuullamme olevat liityntäpyöräpysäkit sekä lisäämään vuosittain runkolukittavien pyörätelineiden määrää.

Lisätietoja pyörien liityntäpysäköinnistä Kaupunkiliikenteen sivuilla osoitteessa: https://kaupunkiliikenne.fi/liikennointi/pyoralla/liityntapysakointi/

Lisätietoa liityntäpysäköinnistä ja pysäköintiin varattujen alueiden sijoittumisesta Helsingissä saat HSL:n sivuilta: https://www.hsl.fi/liityntäpysäköinti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiliikenne, palveluasiantuntija Eva Lodenius, 040 7570961

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä joukkoliikenneinfran ja kaluston ylläpitäjänä ja kehittäjänä sekä metron ja raitiovaunujen liikennöijänä. Vastaamme myös Suomenlinnan lautan liikennöinnistä sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Metron kapasiteetti paranee – tähtäimessä alle kahden minuutin vuoroväli myöhemmin tulevaisuudessa31.1.2023 10:12:51 EET | Tiedote

Metron matkustajakapasiteetti paranee, kun elinkaarensa päässä olevia järjestelmiä aletaan uusia. Järjestelmien uudistamisen ja kalustohankintojen jälkeen voidaan tihentää metron vuoroväliä ja siten kasvattaa kapasiteettia. Kaupunkiliikenne Oy:n, Länsimetro Oy:n, HSL:n, Espoon kaupungin ja Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen yhteistyönä toteutettavan hankkeen hankesuunnitelma hyväksyttiin 7.12.2022 Helsingin ja 30.1.2023 Espoon kaupunginvaltuustossa.

Kaupunkiliikenne Oy etsii luovia keinoja säästää sähköä ja varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin15.12.2022 12:34:48 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy osallistuu sähkönsäästötalkoisiin varautumalla mahdollisiin sähkökatkoihin ja tekemällä ennakoivasti erilaisia sähkönsäästötoimenpiteitä. Lauantaina 17.12. ryhdytään Kampin, Rautatientorin, Ruoholahden ja Herttoniemen metroasemilla mittaviin sähkönsäästötoimenpiteisiin pitämällä vaihtelevasti osa liukuportaista pysäytettyinä läpi talven.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme