HKL

Kaupunkipyöräpalvelu laajeni kattamaan lähes koko Helsingin

Jaa

Helsingin kaupunkipyöräpalvelua on nyt laajennettu koskemaan lähes koko Helsingin aluetta. Uusia pyöriä saatiin lisää yli tuhat. Asennukset saatiin toteutettua etuajassa, arvioitu asennusten valmistumisaika oli juhannusviikolla.

Kuva: HKL
Kuva: HKL

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi tammikuussa kaupunkipyöräpalvelun laajentamista koskevan hankintapäätöksen. Helsinkiin saatiin tänä kautena 105 uutta asemaa, joten kaupunkipyöräpalvelu kattaa nyt koko Helsingin lukuun ottamatta Kehä III:n ulkopuolelle jääviä alueita (Östersundom ja Ala-Tikkurila).

-                     On hienoa, että kaupunkipyöräverkosto yltää nyt tasapuolisesti koko Helsinkiin, sanoo erikoisasiantuntija Samuli Mäkinen. – Laajennuksen kattamat alueet ovat aiemmista sijainneista saadun kokemuksen valossa selkeästi toimivia tällaiselle palvelulle. Olemme saaneet tätä toivovaa palautetta paljon, hienoa, että kysyntään voidaan nyt vastata, Samuli kertoo.

Uusia alueita suunniteltaessa haluttiin kuunnella kaupunkilaisia, heidän toiveitaan kyseltiin elo-syyskuussa viime vuonna järjestetyllä kyselyllä. Vastauksia tuli runsaasti, mikä osoittaa sen, että kaupunkilaiset ovat ottaneet pyörät osaksi arkeaan pysyvästi.

Lisäksi Helsinkiin saatiin 1050 uutta pyörää, joilla täydennettiin uusien asemien lisäksi jo olemassa olevia pyöräasemia. Uudet pyörät tulivat käyttöön vaiheittain, sitä mukaa kun toimituksia saapui. Myös kaikki uudet pyörät on saatu nyt käyttöön.

Kiinnostusta ja kysyntää kaupunkipyöräkauden laajentamiselle ympärivuotiseksi esiintyy aika ajoin. Tästä ei voida tehdä päätöstä ennen vuotta 2025, eli nykyisin sopimuskauden loppua. Samalla selvitetään edellytyksiä tarjota mahdollisesti myös kiinnostusta herättäneitä sähkö- tai kuormapyöriä. Tästä ei voida tehdä päätöstä ennen vuotta 2025, eli nykyisin sopimuskauden loppua. Myös kyselyitä mahdollisuudesta saada käyttöön sähkökäyttöisiä pyöriä tulee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projekti-insinööri Samuli Mäkinen
p. 040 5323594

Kuvat

Kuva: HKL
Kuva: HKL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme