KAURAKIRJA - TOIVOTTU UUTUUS, JOKA KUULUU JOKAISELLE 2020-LUVULLA
Kaura on ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto tulevaisuuden hyvinvointiin. Kaura sopii moniin erityisruokavalioihin, vehnän tai riisin välttämiseen ja puhdaskaura sopii keliakiaan. Kaura on vegaaninen ja upea kasvipohjainen osa nykyaikaista ilmastoystävällistä ruokavaliota.
Kaurakirja sisältää 100 reseptiä - runsaasti ideoita, ruoka- ja leivontareseptejä kauran monipuoliseen käyttöön aamusta iltaan. Selkeillä ohjeilla valmistat maistuvat kauraruoat arkeen ja juhlaan.
Kaurakirjan julkistustilaisuudessa äiti Arja Elina Laine ja tytär Anni-Sofia Savela kertoivat, miten yhteistyö sujui ja kirja syntyi reilussa puolessa vuodessa. Jussi Kiilamo kertoi Kaurakirjan olleen jo pitkään kustantamon haaveissa. Kaurayhdistyksen terveiset toi MMM Päivi Tähtinen, joka kertoi suomalaisella kauraosaamisella olevan pitkät juuret. Kansainvälisen kaurabuumin suosion taustalla on muun muassa tietoisuus kauran terveellisyydestä, gluteenittomuus ja uudet maistuvat tuotteet. Erikoistutkija FT Veli Hietaniemi Lukesta kertoi tilaisuudessa, että kaura on ympäristöystävällinen viljelykasvi. Suomen valoisa, viileä ja kostea ilmasto tuottaa huippuluokan kauraa, mitä ostetaan eri puolilla maailmaa.
KAURAKIRJASSA on runsaasti tietoa kaurasta. Lukemalla kaurakirjan, saat monia ideoita siihen, mihin kaikkeen kaura sopii ja miten uusista kaurainnovaatioista valmistetaan ruokaa monipuolisesti ja vaivattomasti. Vanhoja tuttuja kauratuotteita ei ole unohdettu, vaan Kaurakirja paljastaa, miten voit käyttää kauraa entistä monipuolisemmin ruonlaitossa ja leivonnassa. Lisäksi tuodaan esille kauran merkitys hyvinvoinnille. Kaurakirjassa on esitelty mm. neljä EFSA:n ja EU:n hyväksymää terveysväittämää kauralle. Lisäksi kerrotaan kauran soveltuvuudesta herkkävatsaisille, ihon hoitoon ja matala-asteiseen tulehdukseen. Ajankohtaisia ympäristö- ja ilmastoteemoja ei ole unohdettu.
Kaurakirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä tuntien kauran laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille, elintarvikepakkauksiin sekä televisio- ja radio-ohjelmiin.
Kirjan herkulliset kuvat on kuvannut Arja Elinan visuaalista silmää omaava tytär Anni-Sofia Savela, jonka päätyö on kotimaisten elokuvien ja trendisarjojen parissa.
#kauraonparas #kaurakirja
Lisää tietoa – seuraa!
www.facebook.com/kaurakirja/
www.instagram.com/kaurakirja/
Kirjan kustantaja: Readme.fi
Arja Elinan kuva ja kuvia kaurasta, reseptijutut: arja@ruokaviestinta.fi
Arvostelukappaleet: jussi.kiilamo@readme.fi
Kaurakirjailija, Ruokaviestijä ja -konsultti, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja
KtaO Arja Elina Laine, 040 5229663 / arja@ruokaviestinta.fi
Arjan Ruokaviestintä Oy, www.ruokaviestinta.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Readme.fi
Palkitun ruokatoimittajan Yhdessä astiassa – helpompaa ja nopeampaa kotiruokaa -kirja tuo kotikeittiöihin maksimimakua minimivaivalla11.4.2024 10:09:00 EEST | Tiedote
Vuoden lifestyle-toimittaja ja Vuoden kotimainen keittokirja -titteleillä palkittu ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki on kirjoittanut poikkeuksellisen keittokirjan, joka tarjoilee kotikokille ideoita niin liikkuvan kuvan muodossa kuin perinteisenä kirjana.
Fatima Witickin ja Varpu Tavin Treenaa Fatiman kanssa -kirja julkaistaan 12.4.20249.4.2024 10:02:51 EEST | Tiedote
Tämän ajan laajimmin levinnyt "elintasosairaus " on liikkumattomuus - ja sen seurauksena syntyneet lymfakierron ongelmat, faskioiden kireys sekä vagushermon häiriöt. Näiden kolmen kokonaisvaltaisen järjestelmän vaikutus kehoon on hyvin moninainen, ja ne aiheuttavat fyysistä huonovointisuutta isossa osassa ihmisiä. Hyvä uutinen on se, että ne ovat pitkälti ennaltaehkäistäviä ja itsehoidettavia vaivoja.
Kutsu: Kalle Virtapohjan Tuntematon Paavo Nurmi -kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 11.4.2024 klo 15.00 Arkkitehtuurimuseossa, Kasarmikatu 24, Helsinki.28.3.2024 09:55:16 EET | Kutsu
Helsinki on rakennettu Suomen pääkaupungiksi, mutta yllättäen kaupungin rakentajat ovat jääneet lähes tuntemattomiksi, kun kaupungin tai Suomen historiaa on kirjoitettu. Nyt julkaistavassa uutuuskirjassa on päähenkilönä yksi näistä tuntemattomista rakentajista, Paavo Johannes Nurmi. Hän oli kansainvälisesti juhlittu urheilusankari, 9-kertainen olympiavoittaja, joka asettui elämään tavallista elämää muutettuaan Turusta Helsinkiin ja ryhdyttyään grynderirakentajaksi.
Kutsu: Sauli Kemppaisen MAKU! - Tähtikokin salaisuudet -kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 4.4.2024, klo 15.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs.21.3.2024 10:06:25 EET | Kutsu
Sauli Kemppainen on kansainvälisen uran tehnyt, Michelin-tähdellä useaan otteeseen palkittu ravintola-ammattilainen. Hänellä on aina maku edellä ruuanlaitossa. Sauli tavoittelee maksimaalista makunautintoa ja yrittää ymmärtää raaka-aineita mahdollisimman hyvin, niiden lähtökohtia ja muuntumismahdollisuuksia.
Huumepoliisin matkassa -kirjan julkistustilaisuus 27.3.2024 KLO 14.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs. Vanhamyrkkyä alias Timo Lehtosta haastattelee Lauri Karhuvaara.13.3.2024 10:25:05 EET | Kutsu
Huumeita, viinaa, naisia ja rahaa. Maailma on täynnä kaikenlaista pahaa. Kauhua, murheita, tuskaa, kidutusta kokee jokainen. Mä olen Pate Mustajärven kanssa samaa mieltä ja luettuasi tämän kirjan tiedät mistä puhuin. Mun nimi on Timo Lehtonen evp. ylikonstaapeli alias vanhamyrkky.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme