Readme.fi Oy

KAURAKIRJA - TOIVOTTU UUTUUS, JOKA KUULUU JOKAISELLE 2020-LUVULLA

Jaa

Kaura on nyt huipputrendikästä. Ihmevilja kauran suosio elintarvikkeissa on kasvanut Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Kauraa voi nauttia entistä monipuolisemmin, muun muassa liha- tai maitotuotteiden sijaan, riisin tilalla, öljynä, välipaloissa, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa. Leipähyllyissä kauratuotteiden määrä on kasvanut hurjasti, puurohiutaleet ovat saaneet laajan kirjon toinen toistaan maistuvampia kavereita.

Kansi_HR
Kansi_HR

Kaura on ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto tulevaisuuden hyvinvointiin. Kaura sopii moniin erityisruokavalioihin, vehnän tai riisin välttämiseen ja puhdaskaura sopii keliakiaan. Kaura on vegaaninen ja upea kasvipohjainen osa nykyaikaista ilmastoystävällistä ruokavaliota.

Kaurakirja sisältää 100 reseptiä - runsaasti ideoita, ruoka- ja leivontareseptejä kauran monipuoliseen käyttöön aamusta iltaan. Selkeillä ohjeilla valmistat maistuvat kauraruoat arkeen ja juhlaan.

Kaurakirjan julkistustilaisuudessa äiti Arja Elina Laine ja tytär Anni-Sofia Savela kertoivat, miten yhteistyö sujui ja kirja syntyi reilussa puolessa vuodessa. Jussi Kiilamo kertoi Kaurakirjan olleen jo pitkään kustantamon haaveissa. Kaurayhdistyksen terveiset toi MMM Päivi Tähtinen, joka kertoi suomalaisella kauraosaamisella olevan pitkät juuret. Kansainvälisen kaurabuumin suosion taustalla on muun muassa tietoisuus kauran terveellisyydestä, gluteenittomuus ja uudet maistuvat tuotteet. Erikoistutkija FT Veli Hietaniemi Lukesta kertoi tilaisuudessa, että kaura on ympäristöystävällinen viljelykasvi. Suomen valoisa, viileä ja kostea ilmasto tuottaa huippuluokan kauraa, mitä ostetaan eri puolilla maailmaa.

KAURAKIRJASSA on runsaasti tietoa kaurasta. Lukemalla kaurakirjan, saat monia ideoita siihen, mihin kaikkeen kaura sopii ja miten uusista kaurainnovaatioista valmistetaan ruokaa monipuolisesti ja vaivattomasti. Vanhoja tuttuja kauratuotteita ei ole unohdettu, vaan Kaurakirja paljastaa, miten voit käyttää kauraa entistä monipuolisemmin ruonlaitossa ja leivonnassa. Lisäksi tuodaan esille kauran merkitys hyvinvoinnille. Kaurakirjassa on esitelty mm. neljä EFSA:n ja EU:n hyväksymää terveysväittämää kauralle. Lisäksi kerrotaan kauran soveltuvuudesta herkkävatsaisille, ihon hoitoon ja matala-asteiseen tulehdukseen. Ajankohtaisia ympäristö- ja ilmastoteemoja ei ole unohdettu.

Kaurakirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä tuntien kauran laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille, elintarvikepakkauksiin sekä televisio- ja radio-ohjelmiin.
Kirjan herkulliset kuvat on kuvannut Arja Elinan visuaalista silmää omaava tytär Anni-Sofia Savela, jonka päätyö on kotimaisten elokuvien ja trendisarjojen parissa.

#kauraonparas #kaurakirja


Lisää tietoa – seuraa!
www.facebook.com/kaurakirja/
www.instagram.com/kaurakirja/


Kirjan kustantaja: Readme.fi

Arja Elinan kuva ja kuvia kaurasta, reseptijutut: arja@ruokaviestinta.fi
Arvostelukappaleet: jussi.kiilamo@readme.fi

Kaurakirjailija, Ruokaviestijä ja -konsultti, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja
KtaO Arja Elina Laine, 040 5229663 / arja@ruokaviestinta.fi
Arjan Ruokaviestintä Oy, www.ruokaviestinta.fi

Kuvat

Kansi_HR
Kansi_HR
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi Oy
Readme.fi Oy
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi Oy

Kutsu: Tervetuloa Äitikirja – voimakirja ruuhkavuosiin julkaisutilaisuuteen Pe 20.3.2020 klo 15.006.3.2020 00:00:00 EETKutsu

Äitikirja – Voimakirja ruuhkavuosiin on Hanna Härmän esikoisteos ja henkilökohtainen löytöretki tyytyväisempään ja onnellisempaan arkeen ruuhkavuosien keskellä, jolloin oma hyvinvointi ja toiveet usein jäävät kiireiden ja yhteiskunnan välillä mahdottomiltakin tuntuvien vanhemmuusvaatimusten jalkoihin. Ulkopuoliset ja äidin itseensä kohdistamat odotukset tekevät naisesta monesti multitaskaajan ja suorittajan, jolloin tulee helposti unohtaneeksi oman naiseutensa ja yksilöllisyytensä. Äitiys ei kuitenkaan poista tarvetta tuntea ainutlaatuisuutta naisena, kehittää itseään ja seurata unelmiaan.

Tervetuloa Kaurakirjan julkistustilaisuuteen!13.1.2020 10:19:26 EETKutsu

KAURAKIRJA - TOIVOTTU UUTUUS, JOKA KUULUU JOKAISELLE 2020-LUVULLA Kaura on nyt huipputrendikästä. Ihmevilja kauran suosio elintarvikkeissa on kasvanut Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Kauraa voi nauttia entistä monipuolisemmin liha- tai maitotuotteiden sijaan, riisin tilalla, öljynä, välipaloissa, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa. Leipähyllyissä kauratuotteiden määrä on kasvanut hurjasti, puurohiutaleet ovat saaneet laajan kirjon toinen toistaan maistuvampia kavereita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme