Rakennusliike Lapti Oy

Kaurialan koulun rakentaminen käynnistyy Hämeenlinnassa

Jaa

Lapti käynnistää Kaurialan koulun rakentamisen Hämeenlinnassa. Kouluun tulee tilat 450 yläkoulun ja erityisryhmien oppilaalle. Koulu on suunniteltu tietomallintamalla ja rakennuttajalle sekä käyttäjille järjestetään mahdollisuus tutustua mallitiloihin virtuaalisesti VR-lasien avulla. Suunnittelu on edennyt Laptin johdolla tiiviissä yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin edustajien ja koulun henkilöstön kanssa. Suunnitelman mukaan Kaurialan koulun rakentaminen käynnistyy huhtikuussa maansiirtotöillä ja koulu valmistuu vuoden 2022 lopussa. Koulu rakennetaan KVR-urakkana, jossa Lapti vastaa koulun suunnittelusta ja rakentamisesta.

Rakennusliike Lapti käynnistää Kaurialan koulun rakentamisen huhtikuussa maansiirtotöillä. Suunnitelman mukaan koulu valmistuu vuoden 2022 lopussa.
Rakennusliike Lapti käynnistää Kaurialan koulun rakentamisen huhtikuussa maansiirtotöillä. Suunnitelman mukaan koulu valmistuu vuoden 2022 lopussa.

Kaurialan koulun suunnittelu on toteutettu tietomallinnusta hyödyntäen, jolloin eri suunnitteluosiota, tilaratkaisuja ja vaihtoehtoisia toteutusmahdollisuuksia on voitu tarkastella 3D-ympäristössä jo ennen rakentamista.

3D-tietomalli on helpottanut tulevan koulun tilojen hahmottamista ja vaihtoehtoisten ratkaisujen vertailua aivan suunnittelun alkuvaiheesta lähtien. Olemme iloisia hankkeen ripeästä etenemisestä hyvässä yhteistyössä urakoitsijan ja suunnittelijoiden kanssa, kertoo rakennuttajapäällikkö Janne Lappalainen Hämeenlinnan kaupungilta.

Hämeenlinnan kaupunki on sitoutunut toiminnassaan UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta -tunnustukseen, joka näkyy lasten ja nuorten osallistuttamisessa heitä koskevissa hankkeissa. Kaurialan koulun oppilaat osallistuivat pihalle tulevien toimintojen suunnitteluun. Pidettyjen työpajojen tuloksena koulun pihalle tulee mm. parkour-rata, fitnesspark sekä pingispöytiä. Koulun piha-alueet toimivat niin oppimisympäristönä koulupäivän aikana kuin kannustavat lapsia ja nuoria liikkumiseen iltaisin ja viikonloppuisin.

Hankkeen suunnitteluvaiheessa eri käyttäjäryhmien kanssa pidettiin yhteisiä käyttäjäpalavereita, joilla kartoitettiin heidän toiveitaan. Olemme tyytyväisiä, miten urakoitsija on ottanut muutokset huomioon. Esimerkiksi oppilaiden toivomien kuntoilulaitteiden määrä toteutetaan suunniteltua laajempana kokonaisuutena, sanoo rakennuttajainsinööri Jukka Heikinmäki Hämeenlinnan kaupungilta.

Kaurialan koulun rakentamista voi seurata tarkemmin Hämeenlinnan kaupungin nettisivuilla, jossa hanketietojen ja arkkitehtikuvien lisäksi on katsottavissa raksakameran välittämää kuvaa rakentamisen edistymisestä, vinkkaa Heikinmäki.

Rakennusaikaiselle kosteuden- ja pölynhallinnalle laatumittarit

Kaurialan koulun työmaalla käytetään Kuivaketju10:n mukaista toimintamallia, jossa kiinnitetään erityistä huomiota kosteudenhallintaan. Kosteudenhallinta perustuu ketjuun, jossa riskit torjutaan rakennusprosessin kaikissa vaiheissa. Tällöin mm. ulkovaipan vaurioitumiselle alttiit rakennustyöt suoritetaan kiinteän sääsuojan alla.

Rakennusaikana kiinnitetään myös erityistä huomiota pölyn syntymisen ja leviämisen estämiseen. Työt rakennuksen sisällä etenevät lohkoittain ja ne toteutetaan P1-puhtausluokan vaatimuksia noudattaen.

Kaurialan koulun rakentamisessa noudatetaan kosteudenhallinnan Kuivaketju10-toimintamallia sekä P1-puhtausluokan vaatimuksia, joiden avulla pyritään varmistamaan rakentamisen laatu koko hankkeen ajan. Rakennustöiden valmistuttua Kaurialan koulun oppilaita ja opettajia odottavat joustavat ja muunneltavat tilat ja oppimisympäristöt, toteaa Pirkanmaan alueen tuotantojohtaja Tapio Rantala Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Rantala
tuotantojohtaja, Rakennusliike Lapti Oy Pirkanmaa
050 379 6394

Kuvat

Rakennusliike Lapti käynnistää Kaurialan koulun rakentamisen huhtikuussa maansiirtotöillä. Suunnitelman mukaan koulu valmistuu vuoden 2022 lopussa.
Rakennusliike Lapti käynnistää Kaurialan koulun rakentamisen huhtikuussa maansiirtotöillä. Suunnitelman mukaan koulu valmistuu vuoden 2022 lopussa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 600 henkilöä.www.lapti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Karjarantaan käynnistyy uuden kerrostalon rakentaminen - erikoisuutena muunneltavat asuntopohjat ja yhdistelmäasunnot20.8.2021 11:53:07 EEST | Tiedote

Rakennusliike Lapti Oy käynnistää 7-kerroksisen kerrostalon Asunto Oy Porin Sävelen rakentamisen Karjarannan kehittyvään kaupunginosaan. Porin Säveleen tulee monipuolinen valikoima laadukkaita kaupunkikoteja yksiöistä suurempiin yhdistelmäasuntoihin. Asuntopohjat muuntuvat eri elämäntilanteiden mukaan. Asunnoissa voidaan muuntaa esimerkiksi kolmio tilavaksi kaksioksi tai yhdistää kaksi pienempää asuntoa tilavaksi kolmioksi tai neljän huoneen perheasunnoksi. Porin Sävelen rakentaminen käynnistyy syyskuussa 2021, ja valmistuu syksyllä 2022.

Kuopion rautatieaseman länsipuolen pysäköintialue poistuu käytöstä 1.7.202130.6.2021 13:56:34 EEST | Tiedote

Kuopion rautatieaseman länsipuolen kulmauksessa oleva pysäköintialue suljetaan 1.7.2021 alkaen alueella käynnistyvän uudisrakentamisen vuoksi. Alueen pysäköintiä palvelevat jatkossa Haapaniemenkadun pysäköintilaitos ja P-Matkakeskus, johon on ajoyhteys Puutarhakadulta. Kuopion Portissa sijaitsevasta P-Matkakeskuksesta on jalankulkijoille tunneliyhteys suoraan rautatieasemalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme