HSL Helsingin seudun liikenne

Kävelykilometrikisassa käveltiin yli 15 kertaa maapallon ympäri

Jaa

Valtakunnallinen kävelykilometrikisa houkutteli mukaan 4 005 jalankulkijaa. Jokainen osallistuja käveli keskimäärin 154 kilometriä. Kisaa käytiin 15.8.–30.9.

HSL:n ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin järjestämään Kävelykilometrikisaan osallistui 1 348 joukkuetta ja 4 005 kävelijää. Kilometrejä kertyi 617 646 eli yli 15 kierrosta maapallon ympäri. Viime vuonna HSL:n käynnistämässä kisassa oli mukana 665 joukkuetta ja 2 739 kävelijää. Kilometrejä kertyi 279 610. Joukkueiden ja jalan kuljettujen kilometrien määrä siis yli kaksinkertaistui edellisvuodesta. Kävelykilometrikisan tavoitteena on kannustaa ihmisiä kävelemään enemmän myös arjen matkoilla.

Yksilösarjan voittajalle Mothylille kilometrejä kertyi huikea määrä, 2 045. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Hjykopet, jonka yhdeksän hengen joukkueessa kukin jäsen käveli keskimäärin 495 kilometriä. Yhteensä he kävelivät 4 456 kilometriä. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Sarjan voitti sama joukkue kuin viime vuonna, eli Pokemon Go Seniorit, jonka 106-henkiselle joukkueelle kertyi 32 764 kilometriä, keskimäärin 309 kilometriä osallistujaa kohti. Tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://kavelykilometrikisa.fi/.

Kisa innosti kävelemään

Kisa innosti kävelemään niin yksilökisaajia kuin työyhteisöjen ja harrastusporukoiden muodostamia joukkueita. Yksilösarjassa suuriin kilometrimääriin yltäneet kilpailijat kertoivat tekevänsä pitkiä ulkoilulenkkejä koiransa kanssa useamman kerran päivässä. Tämän lisäksi yksi kertoi kulkevansa kaikki asiointimatkat kävellen. Toinen puolestaan sanoi tekevänsä työtä, jossa liikkuu paljon jalkaisin.

”Leikkimielisen kisailun tavoitteena on innostaa ihmisiä kulkemaan jalan – myös arkisilla matkoilla. Kävely on erinomaista hyötyliikuntaa, jota saa kertymään vaikkapa jalankulusta asemalle osana päivittäisiä joukkoliikennematkoja tai kävellen tehdyistä asiointi- tai harrastusmatkoista”, kertoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

”Terveysvaikutusten lisäksi kävely tuottaa muutakin hyvää; se on erittäin ilmastoystävällinen kulkutapa”, toteaa Traficomin ylitarkastaja Kati Hyvärinen.

Kävelykilometrikisan teknisenä alustana toimii Pyöräilykuntien verkoston toteuttama pyöräilyn Kilometrikisa.fi-palvelu, joka on räätälöity Kävelykilometrikisan tarpeisiin.

Yhteyshenkilöt

HSL:
Tarja Jääskeläinen
erityisasiantuntija
puh. 050 385 5043

Traficom:
Kati Hyvärinen
ylitarkastaja
puh. 029 534 6704

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 29.10.201929.10.2019 14:03:16 EETTiedote

Matkalippujen hinnat vuonna 2020 Hallitus päätti HSL:n lippujen hinnat 1.1.2020 alkaen ja esittää liikenne- ja viestintäministeriölle, että HSL-alueen joukkoliikenteen tarkastusmaksuksi säädetään 100 euroa. Lisäksi hallitus päätti selvittää, miten erilaiset alennukset vaikuttavat opiskelijoiden ja seniorien liikkumiseen ja HSL:n lipputuloihin. Hallitus selvittää myös, miten vyöhykkeiden lipunhintojen muutokset vaikuttavat ilmastonmuutoksen torjuntaan. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelma 2020–2022 Hallitus päätti ehdottaa yhtymäkokoukselle, että yhtymäkokous päättää hyväksyä talousarvion 2020 ja toiminta- ja taloussuunnitelman 2021–2022. Lisäksi hallitus päätti ehdottaa, että yhtymäkokous hyväksyy sitovat määrärahat ja tuloarviot vuodelle 2020. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN Bussiliikenteen ympäristöbonus Y10 – tarjouskilpailun järjestäminen Hallitus pä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme