Suomen Punainen Risti SPR

Kehitysjournalismin palkinto 2021 – teemana ilmastonmuutos

Jaa

Journalismi auttaa parhaimmillaan ymmärtämään maailmaa ja sen monimutkaisia ilmiöitä. Kestävä kehitys ja ilmastonmuutos ovat aikamme polttavia kysymyksiä, ja laadukas journalismi syventää ymmärrystämme niistä. Vuonna 2021 kilpailun teemana on ilmastonmuutos ja sen suhde kehitykseen.

Etsimme nyt ehdokkaita kehitysjournalismin palkinnon 2021 saajaksi.

Vuonna 2021 teemana on ilmastonmuutos. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi ilmastonmuutoksen vaikutuksia kehittyvissä maissa, ilmastonmuutokseen sopeutumista tai sen hillitsemistä, ilmastonmuutokseen liittyvää siirtolaisuutta tai muita globaaliin kehitykseen ja ilmastoon liittyviä aiheita.

Ehdokkaiksi haetaan 1.12.2020–31.11.2021 välisenä aikana journalistin ohjeisiin sitoutuneessa mediassa julkaistua journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Sisällön tulee olla julkaistu suomeksi, ruotsiksi, saameksi tai englanniksi.

Kuka tahansa voi esittää kilpailuun ehdokkaita 1.10.–30.11.2021 välisenä aikana osoitteessa vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Voittajan valitsee itsenäinen raati, ja voittaja julkaistaan tammikuussa 2022. Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto, ja lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja.

Kehitysjournalismiksi raati katsoo sisällöt, jotka käsittelevät laadukkaasti globaalin kestävän kehityksen teemoja, uudistavat yleisön mielipiteitä ja asenteita ja tarjoavat uudenlaisia näkökulmia kehittyvien maiden todellisuuteen. Mukaan kannustetaan erityisesti innovatiivisia journalismin muotoja kaikilta journalismin aloilta. Tietokirjat on kuitenkin rajattu kilpailun ulkopuolelle.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto ovat perustaneet palkinnon nostaakseen esiin laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta. Vuonna 2020 palkinnon voitti Taina Tervonen Image-lehdessä julkaistulla jutulla Kadonneiden laiva.

Vuonna 2021 palkinto on osa Olen eurooppalainen -hanketta, jota tukee Euroopan komissio.

Ehdota voittajaa nyt: vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Lisätietoja

Vaikuttamistyön suunnittelija Pekka Reinikainen, Suomen Punainen Risti, pekka.reinikainen@punainenristi.fi, p. 040 178 2235

Viestinnän asiantuntija Esa Salminen, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, esa.salminen@vikes.fi, p. 050 464 9532

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme