Espoon kaupunki - Esbo stad

Keilaniemen kehittyminen saa vauhtia Kehä I:n rakennushankkeen valmistumisesta

Jaa

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke Espoossa valmistuu aikataulussaan jouluun mennessä. Siihen on sisältynyt muun muassa kesäkuussa 2019 käyttöön otetun tunnelin rakentaminen Keilaniemeen. Hankkeen valmistuminen vauhdittaa Keilaniemen, Tapiolan ja Otaniemen kehittymistä yhtenäiseksi kaupunkialueeksi.

Uusi tunneli avattiin kesäkuussa 2019. Kuva: Pessi Parviainen / Summit Media Oy
Uusi tunneli avattiin kesäkuussa 2019. Kuva: Pessi Parviainen / Summit Media Oy

”Vilkkaasti liikennöidyn Kehä I:n siirtäminen tunneliin Keilaniemessä mahdollistaa alueen maankäytön kehittämisen, kun uusia asuntoja ja toimitiloja voidaan rakentaa Raide-Jokerin päätepysäkin ja metroaseman ympärille. Alue on ollut erityisen kiinnostava yritysten näkökulmasta jo pitkään, mutta seuraavaksi Keilaniemeen saadaan myös asukkaita ja palveluja”, kertoo Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Uusi puisto yhdistää Keilaniemen ja Tapiolan

Lähes puoli kilometriä pitkä betonitunneli on yksi Suomen mittavimmista; sen lävitse kulkee päivittäin noin 35 000 ajoneuvoa. Tunnelin päälle rakennettiin kahden hehtaarin suuruinen puisto, joka yhdistää Keilaniemen ja Tapiolan toisiinsa. Kehä I:n tunnelointi on vähentänyt olennaisesti ympäristöön kulkeutuvaa melua ja liikenteen päästöjä. Tulevaisuudessa myös Keilaniemen metroaseman yhteyteen rakennettavien tornitalojen pihakannet yhdistyvät puistoon. Nyt rakennettuja kevyen liikenteen yhteyksiä pyritään parantamaan kuitenkin jo nopeammin, kun puistokannelta suunnitellaan tilapäistä siltaa metroasemalle.

Mittavaan hankkeeseen sisältyi myös Otasolmun kiertoeritasliittymän toteutus, uusi siltayhteys Tapiolan ja Otaniemen välille sekä Länsiväylältä Keilaniemeen johtava ramppisilta. Lisäksi parannustöitä tehtiin eri tieosuuksilla yli neljän kilometrin matkalla. Uusia kevyen liikenteen väyliä rakennettiin ja olemassa olevia uusittiin 2,5 kilometrin matkalla. Uutta melusuojausta rakennettiin kilometrin verran.

Espoon rahoittama nelivuotinen, reilun 100 miljoonan euron hanke on toteutettu yhteistyössä valtion Väyläviraston, ELY-keskuksen ja teknisistä järjestelmistä vastaavan Traffic Management Finland Oyn kanssa. Urakan toteutuksesta on vastannut SRV Infra Oy.

Kehä I:n parantaminen Espoossa jatkuu

Suunnitelmista on toteuttamatta vielä Keilaniemen ja Länsiväylän välinen suora ramppiyhteys, joka tehdään mahdollisesti myöhemmin. Kehä I:n parantaminen on käynnissä Espoossa myös Laajalahden kohdalla, missä kahdet liikennevalot korvataan eritasoliittymällä. Samalla valmistaudutaan Raide-Jokerin toteuttamiseen Kehä I:n kupeeseen.

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke toteutetaan 2016–2019 Espoon kaupungin ja Väyläviraston yhteistyönä. Urakan toteutuksesta vastaa SRV. www.espoo.fi/kehayksi, www.facebook.com/kehayksikeilaniemi

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Antti Mäkinen, puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi
Rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare, puh. 040 518 2992, hannu.lehtikankare@espoo.fi
Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi

Kuvat

Uusi tunneli avattiin kesäkuussa 2019. Kuva: Pessi Parviainen / Summit Media Oy
Uusi tunneli avattiin kesäkuussa 2019. Kuva: Pessi Parviainen / Summit Media Oy
Lataa
Kuva: Pessi Parviainen / Summit Media Oy
Kuva: Pessi Parviainen / Summit Media Oy
Lataa
Kuva: Espoon kaupunki
Kuva: Espoon kaupunki
Lataa
Pessi Parviainen / Summit Media Oy
Pessi Parviainen / Summit Media Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

April Jazzin syksyn klubisarja käynnistyy Näyttelykeskus WeeGeellä24.9.2020 16:53:16 EESTTiedote

April Jazzin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo kotimaisen jazzin huiput museoympäristöön. Livemusiikki soi kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina afterwork-hengessä, jolloin konsertteihin ja WeeGeen museoihin on vapaa pääsy. Syksyn aikana juhlitaan Elifantreen ja Riitta Paakki Quartetin levynjulkaisuja, ja nähdään muun muassa Iiro Rantalan ja Maja Mannilan uusi kotimainen kokoonpano.

Esbos ekonomiska förhandlingar avslutades24.9.2020 13:13:20 EESTTiedote

Förhandlingarna mellan ordförandena för fullmäktigegrupperna om programmet En ekonomiskt hållbar stad utmynnade i ett avtal som omfattar fullmäktigegrupperna med undantag av De gröna, Vänsterförbundet och Blå fullmäktigegruppen. Enligt avtalet eftersträvas balans i ekonomin under fem år genom att ökningen av driftsutgifterna och personalstyrkan bromsas upp, investeringskostnaderna minskas, inkomsterna ökas och fastigheter och lokaler som ägs av staden säljs.

Espoon talousneuvottelut päättyivät24.9.2020 13:10:39 EESTTiedote

Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvottelut Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta päättyivät sopimukseen, jossa ovat mukana valtuustoryhmät lukuunottamatta Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Sinisiä. Sopimuksen mukaan talouden tasapainoa haetaan viiden vuoden aikana hidastamalla käyttömenojen ja henkilöstömäärän kasvua, pienentämällä investointikustannuksia, kasvattamalla tuloja sekä myymällä kaupungin omistamia kiinteistöjä ja toimitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme