Docendo

Keir Gilesin uusi kirja varoittaa Venäjän salaisesta sodasta, jonka kohteeksi voi joutua kuka tahansa. Giles luennoi Helsingissä 30.11.

Jaa
Keir Gilesin teos Venäjän sota jokaista vastaan – ja mitä se sinulle merkitsee julkaistaan englanniksi marraskuussa ja heti tuoreeltaan suomeksi 30. marraskuuta. Giles luennoi 30.11. klo 12.15–13.45 Helsingin yliopistolla, Metsätalon luentosalissa 2, osoitteessa Unioninkatu 40.
Kuva: Munira Mustaffa
Kuva: Munira Mustaffa

Aleksanteri-instituutin järjestämä, Venäjä-asiantuntijoille tarkoitettu seminaari on avoin myös medialle, siihen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://www.lyyti.fi/reg/roundtable_Giles

Venäjä käy sotaa Ukrainaa ja länttä vastaan. Riippumatta Ukrainassa käytävän sodan lopputuloksesta Venäjän salainen sota jokaista vastaan jatkuu.

Venäjä on kaikkien ongelma, eikä se ole häviämässä mihinkään. Se on käynyt salaista sotaa länttä vastaan peitellysti jo vuosikymmeniä. Vihamieliset teot ulkomailla – toisinajattelijoiden myrkytykset, vaaleihin puuttumiset, vakoilu, hakkerointi ja murhat – ovat pitkään olleet Venäjän normaalia toimintaa.

Miksi Venäjä käyttäytyy jatkuvasti näin? Ja mitä se sillä saavuttaa? Kirja kertoo, miksi ja miten Venäjän pyrkii lisäämään valtaansa kaikkialla. Keir Giles osoittaa, miten Venäjä toteuttaa käytännössä vihamielisiä toimenpiteitään eri puolilla maailmaa, ja kuinka kukaan ei ole liian merkityksetön joutuakseen sen kohteeksi. Giles on kirjoittanut erillisen esipuheen suomalaisille lukijoille.

”Keir Gilesin edellinen teos Moskovan opit avasi selkokielellä Kremlin irrationaalistalogiikkaa. Uudessa teoksessaan hän osoittaa vakuuttavasti, miten Venäjän hybridisota voi kohdistua meistä kehen tahansa.” – Hannu Himanen, tietokirjailija, suurlähettiläs emeritus

”Välttämätön kirja, joka auttaa ymmärtämään, miksi Venäjä on voitettava.” – Ben Hodges, kenraaliluutnantti, USA:n Euroopan joukkojen entinen komentaja

”Vakuuttavaa tekstiä siitä, miksi Venäjä ei uhkaa vain länsimaita, vaan suoraan ja pahantahtoisesti jokaista.”  – Pavlo Klimkin, Ukrainan entinen ulkoministeri

Keir Giles on johtava Venäjä-asiantuntija. Hän on perehtynyt laajasti Venäjän sotilaspolitiikan ja asevoimien kysymyksiin. Giles työskentelee brittiläisessä ulkopolitiikan tutkimuslaitoksessa Chatham Housessa. Hänen edellinen teoksensa Moskovan opit ilmestyi suomeksi vuonna 2020.

Keir Giles: Venäjän sota jokaista vastaan ja mitä se sinulle merkitsee (Docendo 2022), sidottu, 416 sivua. Suomentaja: Kyösti Karvonen. Alkuperäisteos: Russia's War on Everybody — And What it Means for You julkaistaan Lontoossa 17.11.2022. 

Arvostelukappaletiedustelut
tiedotus@docendo.fi

Lisätietoja
Juha Janhonen, kustantaja, puhelin 040 8430 139.
 

Kirjalla ja sen tiedoilla on embargo 30.11. klo 2.00. 

Lisätietoja Aleksanteri-instituutin järjestämästä seminaarista
Ilmari Käihkö, ilmari.kaihko@helsinki.fi 

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Munira Mustaffa
Kuva: Munira Mustaffa
Lataa
Lataa
Kuva: Munira Mustaffa
Kuva: Munira Mustaffa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja kertoo, miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii5.4.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa. Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin vaikuttavat tekijät. Suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on elintärkeää. Kirjassa yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa 800-luvun lopulta ja kulkee tsaarien Venäjän sekä Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme