Novart

Keittiötrendit 2023 – inspiraatiota luonnosta ja särmää kontrasteista

Jaa
Vuoden 2023 keittiötrendit saavat inspiraationsa luonnosta. Keittiöissä näkyvät luonnolliset värit ja muodot sekä eri tyylisuuntien yhdistelmät. Kontrastit tuovat mielenkiintoa sisustukseen ja niitä tuodaan värien, muotojen ja erilaisten materiaalien avulla. Harkituilla yksityiskohdilla luodaan persoonallista ilmettä keittiöön. Suomen suurin keittiövalmistaja Novart listasi tämän vuoden trendit.

1. Skandinaavinen muotoilu

Skandinaavinen muotoilu näkyy keittiöissä ja sisustuksessa vuodesta toiseen. Se ammentaa inspiraationsa luonnosta, ja esimerkiksi erilaisia puulajeja nähdään suomalaisissa keittiöissä jatkossakin. Lämpimän puun rinnalle yhdistetään nyt myös kaunista kiveä, joka luo kontrastia ja harmonista tunnelmaa.

”Puu on aina ollut tärkeässä roolissa suomalaisessa muotoilussa ja se onkin tullut keittiöihin jäädäkseen. Esimerkiksi viime vuosina noussut pystysuuntainen puunsyy näkyy keittiöissä myös tulevaisuudessa. Nyt katse kiinnittyy myös erilaisiin rauhoittaviin kivikuviointeihin, jotka ovat vahvassa nousussa”, sanoo Novartin myynti- ja markkinointijohtaja Anu Tola.

2. Vaikuttavat värit

Värit ovat nousseet pysyvästi suosittujen valkoisten keittiöiden rinnalle. Maanläheisten ja rauhallisten värien rinnalle nousevat nyt rohkeat värit.

”Keittiön isoja pintoja sisustetaan edelleen luonnonmukaisilla väreillä, jotka kestävät aikaa. Niiden rinnalle persoonallisiksi yksityiskohdiksi valitaan nyt myös 70-luvun inspiroimia kirkkaita värejä. Rohkeita värejä käytetään kontrastina keittiön yksityiskohdissa, kuten laatoituksessa ja huonekaluissa.”

3. Pyöreät, pehmeät muodot

Vuonna 2023 muotokieli on pehmeä ja pyöreä. Keittiöihin valitaan nyt luonnon inspiroimia pyöreitä ja aaltoilevia yksityiskohtia joko sellaisenaan tai kontrastina teräville muodoille. Samaan aikaan keittiöissä korostuvat sileät ja supermatat pinnat.

Epävarmoina aikoina kodista halutaan tehdä itselle mieluisa ja turvallinen paikka. Se näkyy myös tämän vuoden trendeissä, joissa korostuvat pyöreät ja aaltoilevat muodot. Luonnon pehmeistä muodoista inspiroituneena toimme keittiöön pyöreitä yksityiskohtia: Esimerkiksi Nordic Nature -mallistostamme löytyy keittiösaareke pyöristetyillä kulmilla ja veden aaltoilevaa muotoa kauniisti ilmentävä lasiovi”, Tola sanoo.

4. Kokonaisuus on yksityiskohdissa

Vuonna 2023 katse siirretään isosta kuvasta yksityiskohtiin. Harkitut yksityiskohdat luovat syvyyttä ja arvokkuutta yksinkertaiseenkin sisustukseen.

”Erilaiset tekstuurit, materiaalit ja pintojen muodot tuovat keittiöön persoonallisuutta. Nyt keittiöissä nähdään eri materiaalien, kuten korkeakiiltoisen ja matan, rohkeitakin yhdistelmiä. Materiaaleissa nähdään myös esimerkiksi harjattua terästä, puuta ja erilaisia pehmeitä tekstiilejä.”

5. Japandi

Viime vuosina nousussa ollut japandi yhdistää skandinaavisen ja japanilaisen estetiikan harmoniseksi kokonaisuudeksi. Japandi-tyylin kulmakivet muodostavat minimalismi, selkeät muodot, rauhalliset luonnon värit ja tunnelmallinen tumma puu.

”Yksinkertaisuus ja harkittu estetiikka näkyy edelleen trendinä sisustuksessa, myös keittiöissä. Kahden vähäeleisen ja ajattoman tyylisuunnan risteytys on rauhoittava. Japanilainen wabi-sabi -filosofia näkee kauneutta epätäydellisyydessä, eikä keittiössä kaiken tarvitse olla tiptop”, Tola kertoo.

Keittiömaailma on pian Novart

Helmikuussa tunnetut keittiöbrändit Novart, Keittiömaailma, A la Carte ja Petra yhdistyvät yhden ja saman Novart-brändin alle. Jatkossa Nastolan tehtaalla valmistetaan kotimaisia Novart-keittiöitä, joita myydään Novart-keittiömyymälöissä kautta maan.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen suurin keittiökalusteiden valmistaja Novart Oy kuuluu kansainväliseen Nobia-konserniin, joka on johtava keittiökalusteiden valmistaja Euroopassa ja yksi suurimpia koko maailmassa. A la Carte- ja Petra-keittiökalusteiden lisäksi Novartin valikoimaan kuuluvat kylpyhuonekalusteet sekä kodin muut kiinteät säilytyskalusteet.

Valikoiman, tuotteet ja lisävarusteet löydät helposti verkkosivuiltamme: keittiömaailma.fi ja petrakeittiot.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novart

Rakastu täydelliseen yhdistelmään – puu ja maanläheiset sävyt keittiössä22.9.2022 06:45:00 EEST | Tiedote

Keittiön värien ikisuosikit valkoinen ja musta yhdistettyinä muihin väreihin ja materiaaleihin pitävät pintansa vuodesta toiseen, mutta näiden lisäksi suureen suosioon ovat nousseet luonnonmukaiset värit. Luonnonläheisyyttä keittiöltään kaipaava haluaa melkein poikkeuksetta lisätä keittiöönsä puun eri sävyjä, josta onkin syntynyt upea luonnon ja kodin kohtaaminen – täydellinen yhdistelmä. Ihastu eri väriyhdistelmiin ja hyödynnä neljää vinkkiä, kuinka puu yhdistyy kauniisti muiden värien kanssa.

Näillä kodin ratkaisuilla ehkäiset hävikkiä ja parannat kodin lajittelua14.9.2022 14:30:00 EEST | Tiedote

Ruokaa menee roskiin suomalaisissa kotitalouksissa yli 100 miljoonaa kiloa vuodessa. Keittiö onkin keskeisessä asemassa ympäristöä kuormittavan hävikin synnyn suhteen. Tässä tiedotteessa annamme oivaltavia vinkkejä hävikin vähentämiseen ja kierrätyksen kehittämiseen, eikä kaiken edes tarvitse tapahtua keittiössä. Keittiömaailman vinkit pitävät silmällä myös jätelain uudistusta, joka asettaa kotitalouksille portaittain uusia kierrätysvelvollisuuksia.

Novart Oy selkeyttää myyntikanaviaan – Petra-tuotteita saa jatkossa Keittiömaailma-myymälöistä2.8.2022 07:40:00 EEST | Tiedote

Kansainväliseen Nobia-konserniin kuuluva Novart Oy selkeyttää myyntikanaviaan, minkä johdosta erilliset Petra-myymälät lopettavat toimintansa elokuun 2022 loppuun mennessä. Aiemmin Novart Oy:n tuotteita on myyty kahdessa kuluttajamyyntikanavassa, joita ovat olleet Keittiömaailma- ja Petra-myymälät. Jatkossa Petra-tuotteita saa yhä Keittiömaailman myymälöistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme