Suomen kirjastopalvelu Oy

Kela ja Kirjastopalvelu auttavat Ukrainan lapsia

Jaa
Kela lahjoittaa Ukrainan lapsille äitiyspakkausten reklamaatiovaroiksi hankittuja tuotteita yhdessä äitiyspakkausten jakelijan Suomen kirjastopalvelu Oy:n kanssa. Lahjoituksen ottaa vastaan ja välittää eteenpäin Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry.

Kela hankkii joka vuosi jonkin verran ylimääräisiä äitiyspakkauksen tuotteita mahdollisten reklamaatioiden varalta. Kela lahjoittaa nämä tuotteet Ukrainaan. Äitiyspakkausten toimittamisesta Suomessa vastaa jakelija Suomen kirjastopalvelu Oy:n, joka toimittaa tuotteet eteenpäin. 

Äitiyspakkauksen reklamaatioita varten varatut tuotteet toimitetaan ukrainalaisiin synnytyssairaaloihin ja orpokoteihin, missä niille on suurin tarve. Useammalta vuodelta kertyneiden tuotteiden joukossa on muun muassa vaatteita, kuten paitoja, housuja ja ulkohaalareita, erilaisia hoitotarvikkeita sekä leluja vastasyntyneille ja pienille lapsille. Kaikki Ukrainaan toimitettavat tuotteet ovat uusia ja virheettömiä. 

Äitiyspakkaukseen tuotteita toimittaneet yritykset voivat halutessaan noutaa tuotteet takaisin reklamaatioajan päätyttyä tai vaihtoehtoisesti luovuttaa ne Kelalle lahjoitettavaksi eteenpäin. Tuotteet tärkeään käyttöön

Kelalle on tärkeää hankintojen vastuullisuus.

– Vastuullisuustyö ei lopu tuotteiden hankintaan, vaan on tärkeää, että vastuullisuus on tavoitteena myös myöhemmin. On hienoa, että tuotteet voidaan lahjoittaa niitä tarvitseville, kertoo äitiyspakkauksen sisällöstä vastaava suunnittelija Veera Petäjä Kelasta. 

– Haluamme olla osaltamme auttamassa ukrainalaisten lasten vaikeaa tilannetta. Olemme kiitollisia Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:lle avun huolehtimisesta Ukrainaan sitä tarvitseville, toteaa Kirjastopalvelun toimitusjohtaja Katriina Jaakkola.

Viime vuosien aikana pakkauksista jääneitä reklamaatiovaroja on varastoitu Kirjastopalvelun logistiikkakumppanin Porvoon Kirjakeskuksen tiloihin, josta ne toimitetaan nyt eteenpäin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle


Kela, suunnittelija, äitiyspakkaus, Veera Petäjä, veera.petaja@kela.fi, puh. 050 341 0479


Suomen kirjastopalvelu Oy, toimitusjohtaja Katriina Jaakkola, katriina.jaakkola@kirjastopalvelu.fi, puh. 050 371 7177

Tietoja julkaisijasta

Suomen kirjastopalvelu Oy
Suomen kirjastopalvelu Oy
Työpajankatu 13 A, 5. krs
00580 Helsinki

https://www.kirjastopalvelu.fi

Suomen kirjastopalvelu Oy on Suomen monipuolisin kirjastomateriaalien, -palveluiden ja kalusteiden toimittaja. Yhtiö välittää myös peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten oppimateriaaleja kunnille. Kirjastopalvelun osana toimii kirjakustantamo Avain.

Suomen Kirjastoseura omistaa Kirjastopalvelusta 10 prosenttia. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kirjastopalvelu Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme