Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kelirikkokausi alkamassa Kaakkois-Suomen teillä

Jaa
Teiden kelirikkokausi on pian alkamassa Kaakkois-Suomessa. Tämänhetkiset ennusteet lupaavat hieman keskivertoa vaikeampaa kelirikkokevättä. Lähiviikkojen sää ja paikalliset olosuhteet kuitenkin vaikuttavat lopulta hyvin paljon siihen, kuinka vaikea kelirikosta lopulta tulee.
Kelirikon esiintyminen alueittain. Kuva: Weatherproof/ELY-keskus.
Kelirikon esiintyminen alueittain. Kuva: Weatherproof/ELY-keskus.

Sään lämmetessä ja pintojen sulaessa esiintyy pintakelirikkoa. Pintojen pehmeneminen ja reikiintyminen haastaa teiden kunnossapitoa perinteisesti keväällä. Paikoin saattaa esiintyä runkokelirikkoa, joka heikentää tien kantavuutta ja aiheuttaa ongelmia erityisesti raskaalle liikenteelle. Kelirikosta varoitetaan tienkäyttäjiä liikennemerkein sitä mukaan, kun tiestöllä kelirikkoa ilmenee.

Pahimmissa paikoissa tielle voidaan joutua asettamaan painorajoitus tien vaurioitumisen ehkäisemiseksi, jotta kulkukelpoisuus voidaan turvata välttämättömiin kuljetuksiin. Toistaiseksi Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa ei ole tästä syystä painorajoituksia voimassa. Raskaat kuljetukset voivat vielä hyödyntää yöpakkasia, jos kuljetuksen voi ajoittaa aamuun.

Osalla tiestöä on jouduttu tekemään paikkauksia päällysteisiin talven aikana. Teiden sulaessa ja varsinkin vesisateilla lämpötilan vaihdellessa pienen pakkasen ja plusasteiden välillä vaurioita on mahdollisuus syntyä lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kunnossapitovastaava Henri Aaltonen, p. 0295 020 934, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kelirikon esiintyminen alueittain. Kuva: Weatherproof/ELY-keskus.
Kelirikon esiintyminen alueittain. Kuva: Weatherproof/ELY-keskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, helmikuu 202321.3.2023 08:34:47 EET | Tiedote

Työttömyysluvut Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa ovat helmikuun mittaushistorian matalimpia (tilastot vuodesta 2006 alkaen). On kuitenkin merkkejä siitä, että pitkään jatkunut työttömyyden väheneminen alkaa taittua. Kaakkois-Suomessa työttömien määrä väheni enää kahden prosentin verran vuodentakaisesta. Kymenlaaksossa työttömien määrä väheni neljällä prosentilla, mutta Etelä-Karjalassa määrä nousi prosentin verran vuoden 2022 helmikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski alueella eniten Kouvolan seutukunnassa (-5 %). Uusia avoimia työpaikkoja oli helmikuun aikana avoinna 2762, mikä on 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, tammikuu 202321.2.2023 08:16:47 EET | Tiedote

Työttömyyden kehitys Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa näyttää edelleen hyvältä. Työttömyysluvut ovat tammikuun mittaushistorian matalimmat (tilastot vuodesta 2006 alkaen). Kymenlaaksossa työttömyys väheni kahdeksan prosentin ja Etelä-Karjalassa kolmen prosentin verran vuoden 2022 tammikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski erityisesti Kouvolan seutukunnassa (-11 %). Uusien avointen työpaikkojen lukumäärä Kaakkois-Suomessa on tammikuisen mittaushistorian toiseksi suurin heti vuoden 2022 tammikuun jälkeen, jolloin työpaikkoja oli avoinna peräti 5085.

Paikkoja on auki, etsitään tekijät! -tilaisuudessa etsittiin rohtoja työvoimapulaan16.2.2023 16:02:19 EET | Tiedote

Kaakkois-Suomen oppilaitosten, kuntien ja kaupunkien, yritysten, työntekijäliittojen, järjestöjen ja hallinnon edustajat keskustelivat 13.2.2023 Kouvolassa yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön edustajien kanssa työvoimapulan syistä ja ratkaisuista. Pohjana keskusteluille oli työministeri Tuula Haataisen käynnistämä Työvoimatiekartta-hanke, missä on etsitty ratkaisuja eri alojen työvoimatarpeisiin koko Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme