Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kelirikkotilanne Kuusamossa jatkuu

Jaa

Kuusamon sorateillä on kärsitty kuluvan viikon aikana poikkeuksellisesta kelirikosta. Tilanne on rauhoittumassa mutta kelirikon vaivaamat soratiet eivät edelleenkään kestä runsasta liikennettä. Liikasenvaarantien viimeinen soratiekilometri on edelleen suljettu liikenteeltä.

Liikasenvaarantie Kuusamossa
Liikasenvaarantie Kuusamossa

ELY-keskus joutui alkuviikosta sulkemaan maantien 8693 eli Liikasenvaarantien osoitteesta 262 eteenpäin viimeisen kilometrin osalta. Kyseinen osuus pysyy vielä suljettuna ja liikenteellä olevalla soratieosuudellakin on noudatettava suurta varovaisuutta. Tiellä ei ole montaa kohtaa, missä on mahdollista ohittaa turvallisesti vastaantuleva ajoneuvo. Matalalla ajoneuvolla tielle ei myöskään kannata lähteä. Tienkäyttäjillä on syytä kuitenkin varautua hitaaseen kulkuun. Tielle on ajettu noin 60 kuorma-autollista karkeaa mursketta, joista osa on täytynyt levittää tielle paripyörätraktoreilla, kun tie ei ole kestänyt kuorma-autoja. Murskeosuuksilla nopeudet kannattaa pitää matalina rengasrikkojen välttämiseksi. Tielle ajetaan hienompaa mursketta, kun tie kuivaa. Lanaus tehdään samassa yhteydessä.

Kuluvan viikon sademäärä jäi ennustettua pienemmäksi. Kuusamon sorateiden arvioidaan kestävän viikonlopulle ennustetut sateet. Näköpiirissä ei ole uusia teiden sulkutarpeita. Soratiestöllä on yksittäisiä lyhyitä pehmeitä paikkoja ja niiden osalta tilanteen kehittymiseen vaikuttavaa heikentävästi vesisateet sekä liikenne. Kelirikon vaivaamat soratiet eivät edelleenkään kestä runsasta liikennettä.

Kuusamon sorateille on ajettu kevään aikana enemmän murskeita kuin vuosikausiin. Myös painorajoituksia on asetettu teille normaalia enemmän.

Yhteyshenkilöt

Johtaja Timo Mäkikyrö, p. 0295 038 268
Aluevastaava Joona Peltoniemi, p. 0295 026 753
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liikasenvaarantie Kuusamossa
Liikasenvaarantie Kuusamossa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä kasvussa Pohjois-Pohjanmaalla27.1.2023 08:05:00 EET | Tiedote

Työttömien määrä kasvoi viime vuoden lopussa Pohjois-Pohjanmaalla. Varsinkin lomautettuja oli vuoden vaihteessa huomattavasti enemmän kuin vielä syksyllä. Osa lisäyksestä johtuu heikentyneestä taloustilanteesta ja vähentyneestä työntekijätarpeesta, osa muutoksesta on tyypillistä kausivaihtelua, kun useissa tehtävissä työt vähenevät talvikuukausina. Avointen työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiemmasta.

Oijärvelle laaditaan uusi säännöstelyohje25.1.2023 13:08:07 EET | Tiedote

ELY-keskus laatii Iin kunnassa Kuivajoen vesistöalueella sijaitsevalle Oijärvelle uuden säännöstelyohjeen vuoden 2023 aikana vesilain valvojan kehotuksen vuoksi. Voimassa oleva säännöstelyohje on otettu käyttöön vuonna 2012. Ohjeen tavoitteena on mm. ollut parantaa Oijärven ekologista tilaa takaamalla riittävä kevättulva sekä estää järven vedenpinnan lasku liian alas, koska se nopeuttaa rantojen umpeenkasvua. Lisäksi ohjeella on tavoiteltu luonnonmukaisempia virtaamaolosuhteita Oijärvestä lähtevään Kuivajokeen. Säännöstelyohjeen seurauksena etenkin kesäaikana vedenpinta on ollut tavoitetason yläpuolella. Vuonna 2012 käyttöön otettuun säännöstelyohjeeseen ollaan oltu pääosin tyytyväisiä ja ELY-keskuksen saaman palautteen määrä on vähentynyt. Viime vuosina palaute on kuitenkin lisääntynyt ja on havaittu nykyisen säännöstelyohjeen johtavan liian korkeisiin kesävedenpintoihin, josta voi olla haittaa mm. alueen linnustolle. Lisäksi vedenpinta on päässyt nousemaan kesä- ja syyssateiden myötä

ELY-keskus päätti asettaa kaksi vaarantamiskieltoa rakennussuojeluasioissa Oulussa20.1.2023 10:20:53 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tehnyt 19.1.2023 kaksi vaarantamiskieltoa koskevaa päätöstä. Vaarantamiskiellot määrättiin Tuirassa sijaitsevalle entiselle Kuulovammaisten koulurakennukselle, asuntolarakennukselle ja johtajan asuntorakennukselle (os. Lossikuja 6) kiinteistöineen ja Myllytullissa sijaitsevalle Pohjois-Pohjanmaan museorakennus Ainolalle (os. Ainolanpuisto 1) lähiympäristöineen.

Raahen vesistöjen säännöstelyn kehittäminen etenee, selvityksiä esitellään yleisötilaisuudessa 25.1.18.1.2023 11:29:38 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Raahen kaupunki ja SSAB Europe Oy tekivät vuosi sitten Raahen säännösteltyjen vesien tilan parantamista koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimusosapuolet laativat vuosittain toimenpideohjelman, jossa sovitaan toimenpiteiden aikataulu, vastuut ja rahoitus. Vuoden 2022 toimenpiteinä on mm. laadittu uusi väliaikainen säännöstelyohje sekä selvitetty Haapajoen ja Pattijoen uomien vetokykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme