Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kelirikkotilanne Kuusamossa jatkuu

Jaa
Kuusamon sorateillä on kärsitty kuluvan viikon aikana poikkeuksellisesta kelirikosta. Tilanne on rauhoittumassa mutta kelirikon vaivaamat soratiet eivät edelleenkään kestä runsasta liikennettä. Liikasenvaarantien viimeinen soratiekilometri on edelleen suljettu liikenteeltä.
Liikasenvaarantie Kuusamossa
Liikasenvaarantie Kuusamossa

ELY-keskus joutui alkuviikosta sulkemaan maantien 8693 eli Liikasenvaarantien osoitteesta 262 eteenpäin viimeisen kilometrin osalta. Kyseinen osuus pysyy vielä suljettuna ja liikenteellä olevalla soratieosuudellakin on noudatettava suurta varovaisuutta. Tiellä ei ole montaa kohtaa, missä on mahdollista ohittaa turvallisesti vastaantuleva ajoneuvo. Matalalla ajoneuvolla tielle ei myöskään kannata lähteä. Tienkäyttäjillä on syytä kuitenkin varautua hitaaseen kulkuun. Tielle on ajettu noin 60 kuorma-autollista karkeaa mursketta, joista osa on täytynyt levittää tielle paripyörätraktoreilla, kun tie ei ole kestänyt kuorma-autoja. Murskeosuuksilla nopeudet kannattaa pitää matalina rengasrikkojen välttämiseksi. Tielle ajetaan hienompaa mursketta, kun tie kuivaa. Lanaus tehdään samassa yhteydessä.

Kuluvan viikon sademäärä jäi ennustettua pienemmäksi. Kuusamon sorateiden arvioidaan kestävän viikonlopulle ennustetut sateet. Näköpiirissä ei ole uusia teiden sulkutarpeita. Soratiestöllä on yksittäisiä lyhyitä pehmeitä paikkoja ja niiden osalta tilanteen kehittymiseen vaikuttavaa heikentävästi vesisateet sekä liikenne. Kelirikon vaivaamat soratiet eivät edelleenkään kestä runsasta liikennettä.

Kuusamon sorateille on ajettu kevään aikana enemmän murskeita kuin vuosikausiin. Myös painorajoituksia on asetettu teille normaalia enemmän.

Yhteyshenkilöt

Johtaja Timo Mäkikyrö, p. 0295 038 268
Aluevastaava Joona Peltoniemi, p. 0295 026 753
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liikasenvaarantie Kuusamossa
Liikasenvaarantie Kuusamossa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Vesien kunnostus ja hoito vauhdissa Pohjois-Pohjanmaalla6.6.2023 13:02:17 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus avusti alkuvuonna uusia kunnostus- ja vesienhoitohankkeita 387 500 eurolla (13 kpl). Lisäksi rahoitettiin laaja-alaisia maa- ja metsätalouden vesienhallinnan hankkeita eri puolille Suomea. Näistä kolme merkittävää (valtion avustus 421 000 €) ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Vesistöjen käytön ja hoidon parantamiseen ELY-keskus osoitti lisäksi 194 580 euroa Oulujoen ja Oulujärven moninaiskäytön sekä Vattenfall-ympäristörahan puitesopimuksista. Valtion toteuttamina hankkeina puolestaan valmistuu useita purokunnostuksia eri puolilla maakuntaa, toteutetaan kalateiden suunnittelua ja tarkkailua sekä ohjataan ympäristövirtaamaa vanhoihin jokiuomiin.

Kiljanjoen putkisillan korjaustyöt alkavat Levonperäntiellä Reisjärvellä5.6.2023 14:18:43 EEST | Tiedote

Levonperäntiellä (Mt 7623) Reisjärvellä sijaitsevan Kiljanjoen putkisillan korjaustyöt alkavat viikolla 24. Korjaustyöt sisältävät mm. putkisillan uusimisen. Rakennustöiden aikana tie on suljettu liikenteeltä 12. - 22.6.2023 välisenä aikana. Liikenne ohjataan kiertoreitille. Kiertoreitti kulkee Räisälänmäentien - Hylkirannantien kautta. Suljettu tieosa on merkitty oheiseen karttaan punaisella. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan korjaustöiden kuluessa. Hankkeen tilaajana on ELY-keskus ja pääurakoitsijana NYAB Finland Oy. Ajantasaiset tiedot tietöistä: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100(suomi.fi) Liikennetilanne (fintraffic.fi)

Alikulkukäytävän rakentaminen valtatiellä 8 Kalajoella käynnistyy2.6.2023 10:37:15 EEST | Tiedote

Alikulkukäytävän rakentaminen valtatiellä 8 Matkailutien pohjoisen liittymän eteläpuolella käynnistyy. Hankkeessa toteutetaan uusi kevyelle liikenteelle ja moottorikelkkailijoille tarkoitettu alikulkukäytävä valtatielle 8. Samassa urakassa uusitaan vesijohtolinjoja, tehdään pohjaveden suojauksia sekä rakennetaan alueelle uusia jalankulku- ja pyöräilyväyliä. Työt alkavat kesäkuussa 2023. Urakka valmistuu syksyllä 2024. Alikulkukäytävän rakentamisen aikana valtatiellä 8 on käytössä kiertotie ja alennetut nopeusrajoitukset. Työn tilaajina ovat ELY-keskus, Kalajoen kaupunki ja Vesikolmio Oy Urakoitsijana toimii Nyab Finland Oy.

Leväseuranta käynnistyi - Pohjois-Pohjanmaalla ei havaintoja sinilevistä1.6.2023 15:49:43 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen sinileväseuranta on käynnistynyt toukokuun lopussa ja jatkuu syyskuun loppuun. Pohjois-Pohjanmaalla sinileväseurannassa on 28 havaintopaikkaa eri puolilla maakuntaa. Merialueella on kuusi havaintopaikkaa. Kuusamo-Taivalkoski-Pudasjärvi alueella seurantaa on yhdeksässä järvessä, Oulun seudulla yhdessä ja Vaalassa kahdella järvellä. Rotarien viime kesänä Pohjois-Pohjanmaalla aloittama sinileväseuranta jatkuu kolmella havaintopaikalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme