Kempower Oyj

Kempower ja Allego avaavat sähköautojen pilottilatausaseman Alankomaihin

Jaa
UTRECHT, ALANKOMAAT – Kempower on yhdistänyt voimansa Euroopan johtavan latauspisteoperaattorin Allegon kanssa avatakseen pilottilatausaseman Alankomaiden Utrechtin maakuntaan. Pilottikauden ajan Allego ja Kempower käyttävät sähköautoilijoilta saamaansa palautetta pohjana kahden pysyvän latausaseman rakentamisessa Alankomaihin ja Belgiaan.
  • Kempower ja Allego avaavat uuden sähköautojen pilottilatausaseman Alankomaihin, Utrechtin maakuntaan.
  • Kempower on toimittanut asemalle kaksi Kempower Satellite -laturia, joista molemmat tuottavat jopa 200 kW:n tehon.
  • Kolmen kuukauden pilotoinnin jälkeen yritykset aikovat avata kaksi pysyvää latausasemaa Alankomaissa ja Belgiassa. Kumpikin asema sisältää 600 kW:n latausjärjestelmän varustettuna kuudella Kempower Satellitella, joista kukin voi antaa jopa 200 kW:n tehon.

Jotta EU voisi saavuttaa ilmastoneutraaliuden vuoteen 2050 mennessä, sen on laskelmien mukaan vähennettävä liikenteen päästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Vuonna 2020 Alankomaiden liikennesektori tuotti yli 26 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä ja Belgian päästöt olivat hieman pienemmät, hieman yli 21 miljoonaa tonnia. Benelux-maiden on siten edistettävä sähköiseen liikenteeseen siirtymistä päästövähennystavoitteidensa saavuttamiseksi.

Laajentaakseen ja monipuolistaakseen latauslaitevalikoimaansa Allego on aloittanut yhteistyön Kempowerin kanssa. Yritykset ovat käynnistäneet nyt ensimmäisen sähköautojen pilottilatausasemansa De Meernissä Alankomaissa ja myöhemmin kaksi pysyvää latausasemaa Alankomaissa ja Belgiassa. Asemien nykyiset ensimmäisen sukupolven latauslaitteet korvataan ja uudet päivitetyt asemat tulevat nopeuttamaan pikalatausinfran saatavuutta Benelux-maissa.

De Meernin pilottiasemalla on Kempower Power Unit -tehoyksikkö ja kaksi Kempower Satellite -laturia, joissa on yhteensä kolme pistoketta. Laturit pystyvät tuottamaan jopa 200 kW:n tehon pistoketta kohden. Kempower Power Unit voi jakaa tehoa dynaamisesti, jolloin kolmea sähköautoa voidaan ladata samanaikaisesti.

Pilottilatausasema on avoinna yleisölle kolmen kuukauden kokeilujakson ajan. Allego ja Kempower keräävät kokeilusta saatuja tietoja ja palautetta, joita hyödynnetään kahden seuraavan pysyvän latausaseman suunnittelussa. Asemat tulevat sijaitsemaan Alankomaiden Bunnikissa ja Belgian Gentbruggessa. Molempien uusien asemien kokonaiskapasiteetti on 600 kW, ja teho jakautuu kuuden yhdellä pistokkeella varustetun Kempower Satellite -laturin kesken.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki kommentoi hanketta seuraavasti:

"Kempowerin satelliittilatausjärjestelmä on ihanteellinen ratkaisu tälle pilottilatausasemalle, koska se on suunniteltu tulevaisuuden lataustarpeisiin. Järjestelmän modulaarisuus tarkoittaa, että sitä voidaan laajentaa vastaamaan kysyntää sähköautomarkkinoiden kasvaessa. Allegon kanssa lanseeraamamme latausasemat mahdollistavat ensiluokkaisen latauskokemuksen kaikille sähköautoilijoille Benelux-maissa."

Allegon Senior Product Manager Jules Sommers lisää:

"Tämä on ensimmäinen yhteinen hanke uuden latausratkaisukumppanimme Kempowerin kanssa. Odotan innolla tämän pilottihankkeen tuloksia, jotta voimme kehittää ja laajentaa latausasemiamme Alankomaissa ja Belgiassa, ja sitä kautta nopeuttaa Benelux-maiden siirtymistä sähköautoiluun."

Kempower, media:

Paula Savonen, viestintäjohtaja, Kempower

media@kempower.com   

Puh. +358 29 0021900

Kempower lyhyesti:

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoilta sähköautoilijoille. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. www.kempower.com

Tietoa Allegosta:

Allego tarjoaa latausratkaisuja kaikentyyppisille ja -mallisille sähköajoneuvoille, tuoden helppoutta kuluttajille, yrityksille ja kaupunkien infrastruktuureille. Olemme johtava latausratkaisujen tarjoaja, joka ylläpitää ja rakentaa kansainvälistä latausverkostoa. Siihen kuuluu vajaat 40 000 julkista latauspistettä, jotka toimivat koko Euroopan markkinoilla. Latausratkaisumme ovat yhteydessä omaan EV-Cloud-alustaamme.

Allego on sitoutunut tarjoamaan riippumattomia, luotettavia ja turvallisia latausratkaisuja riippumatta ajoneuvomallista tai verkkoyhteydestä. Koska olemme sähköautojen latausratkaisujen edelläkävijäyritys, pyrimme jatkuvasti tekemään sähköautojen latauksesta helpompaa, kätevämpää ja miellyttävämpää kaikille.

https://www.allego.eu/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kempower Oyj
Kempower Oyj
Ala-Okeroistentie 29
FI-15700 Lahti

http://www.kempower.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme