Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kengät, joilla voi ladata kännykän - Helsinki Education Week innosti ja osallisti

Jaa

Marraskuun ensimmäisellä viikolla pidetty Helsinki Education Week kokosi kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Tapahtumaviikolla järjestettiin työpajoja, keskustelutilaisuuksia, verkostoitumista sekä tutustuttiin erilaisiin opetusinnovaatioihin ja oppimisympäristöihin. Kansainvälisessä Clean Energy Challenge -työpajassa helsinkiläiset oppilaat innostuivat muun muassa pohtimaan, voisiko kengillä ladata kännykän.

Helsinki Education Week -tapahtumaviikko tarjosi 108 erilaista virtuaaliohjelmaa, joihin tuli yli 2 100 osallistumista. Yksi tapahtumaviikon ohjelma oli Clean Energy Challenge -työpaja, jossa oppilaat ideoivat uudenlaisia energiainnovaatioita. Työpajassa keskeistä oli oppilaiden osallistuminen, innovointi ja luovuus.

”Hauskinta oli se, että sai käyttää mielikuvitusta ja keksiä uudenlaisia juttuja”, kertoo helsinkiläisen Vattuniemen ala-asteen koulun kolmasluokkalainen Matilda Happonen. Innostus näkyi, kun oppilaat kehittelivät muun muassa sähkölentokoneita, ruokarobotteja ja tuuliturbiiniautoja. Yhdessä ryhmässä ideoitiin kenkiä ja kangasta, jotka voisivat kerätä liike-energiaa talteen. ”Niillä voisi ladata vaikka kännykän”, oppilaat tuumivat.

Työpajan pitivät hollantilaiset opetusalan innovaattorit Emer Beamerin ja Ina Concic, ja se järjestettiin englanniksi. ”Ei ollut ihan maailman helpointa, mutta ymmärsin kokonaisuuden”, kertoo Matilda. Luokkakaveri Casper Jutila jatkaa: ”Englantia puhuttiin selkeästi ja siitä sai selvää.”

Tapahtumaviikko tarjosi vinkkejä käytännön työhön, inspiroivia esimerkkejä, kokemusten vaihtoa – ja paljon muuta!

”Helsinki Education Week on tärkeä yhdessä tekemisen ja oppimisen juhla. Se tekee näkyväksi koulujemme, oppilaitostemme ja päiväkotiemme laadukasta arjen työtä ja toimintaa, oppimista ja opetusta. Viikon tapahtumat nostavat esiin onnistumisia, hyviä toimintatapoja ja luovia ratkaisuja. Myös useat sidosryhmämme esittelivät kiinnostavia ratkaisuja oppimisen tueksi”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kehittämispalvelupäällikkö Marjo Kyllönen.

”Opettajille ja muille kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisille, lapsi- ja oppilasryhmille sekä huoltajille suunnattu ohjelmaviikko tarjosi paitsi vinkkejä ja työkaluja käytännön työhön, myös mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia, oppia muilta ja verkostoitua. Kansainvälisten kumppaneiden myötä oli mahdollista olla vuorovaikutuksessa opetuksen kehittäjiin myös eri puolelta maailmaa”, jatkaa Marjo Kyllönen.

Sata uutta kansainvälistä opetukseen liittyvää innovaatiota

Helsinki Education Week -tapahtuman kanssa samanaikaisesti järjestettiin HundrED Innovation Summit, johon kuului muun muassa Global Collection -tapahtuma, jossa esiteltiin sata kansainvälistä peruskoulun opetukseen liittyvää innovaatiota.

Innovaatioiden tavoitteena on kehittää ja uudistaa koulutusta, minkä takia niistä halutaan kertoa myös globaalisti.

Tänä vuonna yli puolet valituista sadasta oppimisinnovaatiosta keskittyy sosiaalisten taitojen ja tunnetaitojen kehittämiseen. Myös viisi suomalaista koulutusalan innovaatiota saivat näkyvyyttä: Arkki, HEI Schools, Hello Ruby, Kide Science ja School Day Wellbeing.

Vuonna 2020 Helsinki Education Week järjestettiin kolmatta kertaa. Aikaisemmista vuosista poiketen tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti. Helsinki Education Week on Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja HundrED:n yhteistyössä järjestämä.

Lisätiedot:
Marjo Kyllönen,  kehittämispalvelupäällikkö, marjo.kyllonen@hel.fi, p. 09 310 86208

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Hälften av Helsingfors stads elever i de högre årskurserna upplevde att distansstudierna varit en utmaning – vårdnadshavarna ansåg att de hade fått tillräckligt med information om sitt barns framsteg i skolan21.6.2021 15:33:18 EEST | Tiedote

Helsingfors stad utförde på våren en enkät som riktade sig till eleverna i årskurserna 7–10 och som kartlade hur distansstudierna hade gått under våren och hur eleverna hade upplevt sitt välbefinnande under distansstudietiden. Eleverna upplevde åter att distansundervisningen varit en utmaning. Dessutom har ensamheten ökat. Vårdnadshavarna ansåg emellertid att de hade fått tillräckligt med information om sitt barns framsteg i skolan.

Helsingin kaupungin yläkoululaisista puolet koki etäopiskelun haasteellisena – huoltajat kokivat saaneensa tarpeeksi tietoa oppimisen edistymisestä21.6.2021 15:27:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki teki keväällä 7.-10. luokkien oppilaille kyselyn, jossa selvitettiin, miten kevään etäopiskeluaika on sujunut ja miten oppilaat kokivat hyvinvoinnin etäopiskelun aikana. Etäopetus koettiin edelleen haasteellisena ja yksinäisyys on lisääntynyt. Huoltajat kokivat saaneensa tarpeeksi tietoa oppimisen edistymisestä.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 15.6.202111.6.2021 13:47:43 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 15. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita tilahankkeita, kuten osoitteeseen Kutomokuja 3 toteutettavan päiväkodin tarveselvitys ja osoitteessa Riihitie 9 sijaitsevan päiväkoti Elkan hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi myös osoitteeseen Lohikäärmeenpolku 5 toteutettavien aikuisten perusopetuksen väliaikaisten lisätilojen tarveselvitys. Lisäksi esityslistalla on ruotsinkielisen koulun hankesuunnitelma osoitteeseen Pohjolankatu 45 ja Metsolan ala-asteen koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma sekä Stadin ammatti-ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen. Roihupellon kampuksen tilat suunnitellaan noin 3 000 opiskelijalle. Tilat tarjoavat opiskelijoille pedagogisesti monipuolisen, työelämään valmentavan ympäristön oppia. Osoitteeseen Holkk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme