Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kerro mielipiteesi Helsingin katujen talvikunnossapidosta

Jaa
Kerro, mitä mieltä olet Helsingin katujen talvikunnossapidosta. Onko kaupungissa jokin paikka, josta erityisesti haluaisit kiittää tai antaa moitteita? Kaupunki pyytää helsinkiläisiä ja kaupungissa vierailevia vastaamaan kyselyyn talviaikaisen hoidon onnistumisesta talven 2022–2023 aikana.
Aurausta Suutarilassa. Kuvaaja: Roni Rekomaa.
Aurausta Suutarilassa. Kuvaaja: Roni Rekomaa.

Kyselyssä pääset vastaamaan jalkakäytävien, pyöräväylien ja ajoratojen sekä aurattavien ulkoilu- ja puistoreittien talvikunnossapitoon liittyviin kysymyksiin.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5–10 minuuttia. Saatuja vastauksia käytetään kunnossapidon kehittämiseen. Voit vastata karttapohjaiseen kyselyyn suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Vastaa kyselyyn (karttapohjainen)

Lyhytosoite: https://bit.ly/talvikunnossapito23

Näkövammaisilla on mahdollisuus vastata saavutettavaan kyselyyn.

Vastaa kyselyyn näkövammaisille (saavutettava) 

Lyhytosoite: https://bit.ly/talvikunnossapito23-kartaton

Vastaa kyselyyn viimeistään 20.3.2023. Jos sinulla on yksityiskohtaista palautetta, joka vaatii välittömiä toimenpiteitä, lähetä viesti kaupungin palautekanavaan: hel.fi/palaute.

Energian säästötoimet ja Ukrainan sodan vaikutukset haastaneet talvikunnossapitoa

Lumitöissä on tänä vuonna ollut uusia kokeiluja muun muassa lumen sijoittelussa ja varastoinnissa. Pysäköintipaikkoja on otettu tänä talvena lumitilaksi Vallilassa sekä Taka-Töölössä. Kokeilussa lumi varastoidaan pysäköintipaikoille eikä sitä kuljeteta pois.

”Teemme vuosittain kyselyn talvihoidosta, sillä kaupunkilaisten palaute on tärkeää. Kyselyn tuloksia ja karttamerkintöjä tarkastellaan alueittain ja hyödynnetään talvikunnossapidon järjestämisessä ja työmme kehittämisessä. Tänä talvena olemme saaneet ilahduttavasti enemmän myös hyvää palautetta. Palautteet huomioidaan ja niillä on merkitystä, vaikka jokaiselle yksittäiselle kadulle ei välitöntä parannusta heti saataisikaan”, kertoo tiimipäällikkö Tarja Myller Helsingin kaupunkiympäristön katualueiden kunnossapidosta.

Helsingissä on yhteensä yhdeksän lumen vastaanottopaikkaa. Hernesaaren lumenvastaanottopaikka on tänä talvena ollut käytettävissä ainoastaan päiväaikaan kello 7–22.

Ukrainan sodasta johtuvalla raaka-ainepulalla ja energiakriisillä on ollut vaikutuksia myös talvikunnossapitoon. Liuossuolaa on ollut rajoitetusti saatavilla ja sen puute on vaikuttanut etenkin hoitomenetelmiin tehostetun talvihoidon pyörä- ja kävelyreiteillä. Sähkön säästämiseksi kaupunki on luopunut tänä talvena kunnossapidettävien portaiden lämmittämisestä.

Tehostetun talvihoidon reitistö laajeni talvelle 2022–2023 ja kattaa nyt noin 95 kilometriä pyöräilyn ja kävelyn reittejä.

Näin talvikunnossapito hoidetaan Helsingissä

Helsingin kadut puhdistetaan ennalta määriteltyjen hoitoluokkien mukaisesti. Työt on priorisoitu niin, että ensiksi hoidetaan pääväylät, joukkoliikennekadut sekä tärkeimmät jalankulku- ja pyöräilyreitit. Asuntokatujen vuoro tulee niiden jälkeen.

Kaupunki vastaa talvihoidosta ajoradoilla, pyöräväylillä ja esikaupunkialueiden jalkakäytävillä. Kantakaupungissa jalkakäytävien hoito on kiinteistönomistajien vastuulla.

Kaupungin kunnossapidettäviä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1 200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2 500 kilometriä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kyselyyn liittyvät asiat:
Sari Yli-Säntti
laatuvastaava, yleiset alueet
kaupunkiympäristön toimiala
puh. (09) 3102 3764
sari.yli-santti@hel.fi

Katujen talvikunnossapitoon liittyvät asiat:
Tarja Myller
tiimipäällikkö, katukunnossapitoyksikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. (09) 3103 8538
tarja.myller@hel.fi

Kuvat

Aurausta Suutarilassa. Kuvaaja: Roni Rekomaa.
Aurausta Suutarilassa. Kuvaaja: Roni Rekomaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 30.3.202330.3.2023 18:55:11 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 30.3.2023 >> Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 13.4.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://paatokset.hel.fi/fi/paattajat/kaupunkiymparistolautakunnan-ymparisto-ja-lupajaosto

Central Railway Station’s accessible entrance to the railway yard underpass closed after Easter30.3.2023 16:25:04 EEST | Press release

The entrance ramp from Kaisaniemen Puistokuja to the railway yard underpass will be closed in the week starting from 10 April due to the construction of the Kaisantunneli tunnel. Accessible passage to trains arriving from the east and leaving the trains towards the east requires going around the platform area. The underpass can be accessed using the stairs next to platform 4.

Eteläsataman itäosaan suunnitellaan uudistuksia – merellinen puistokatu vahvistaa kävelykeskustaa30.3.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii Eteläsataman itäosan alueelle suunnitteluperiaatteet, joilla ohjataan alueen maankäytön kehittämistä tulevina vuosina. Tavoitteena on luoda Katajanokalle uutta, keskustan merellisyyttä ja elämyksellisyyttä vahvistavaa kaupunkitilaa laajentamalla kävelykeskustaa Eteläsataman itäosan ranta-alueelle. Suunnitteluun voi osallistua kommentoimalla aihetta verkkotilaisuudessa ja Kerrokantasi-verkkokyselyssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme