Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kerro mielipiteesi Herttoniemen aluesuunnitelman luonnoksesta

Jaa

Voit tutustua suunnitelmaselostukseen ja kertoa mielipiteitäsi valikoiduista katu- ja puistokohteista Kerro kantasi -palvelussa (kerrokantasi.hel.fi). Aluesuunnitelman alueeseen kuuluvat Länsi-Herttoniemi, Roihuvuori, Herttoniemenranta ja Herttoniemen yritysalue sekä rantojen laajat viheralueet. Keskustelu on auki 10.–30. syyskuuta 2019.

Sinipallo-ohdake. Kuva: Helsinki Marketing / Yiping Feng ja Ling Ouyang
Sinipallo-ohdake. Kuva: Helsinki Marketing / Yiping Feng ja Ling Ouyang

Kysely löytyy osoitteesta https://kerrokantasi.hel.fi/herttoniemenaluesuunnitelma.

Maastoinventointien, verkostotarkastelujen ja vuorovaikutuksen tuloksena Herttoniemen alueelta tunnistettiin useita eritasoisia ja laajuisia kunnostus- ja kehittämiskohteita. Näistä valittiin kahdeksan kohdetta seuraavalle 10-vuotiskaudelle.

Kohteet ovat puistojen ja katujen peruskorjauskohteita, joiden valintaperusteina on muun muassa kohteiden kunto ja turvallisuus. Lisäksi on tunnistettu myös muita hanke- ja jatkosuunnittelutarpeita. Suunnittelussa hyödynnettiin myös vuonna 2018 Herttoniemen kaupunginosavisio -työn yhteydessä saatua aineistoa.

Saadun palautteen perusteella suunnitelmaluonnosta muokataan tarpeen mukaan. Valmis suunnitelma on tavoitteena laittaa nähtäville vielä myöhemmin syksyllä ja viedä kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi vuoden 2019 loppuun mennessä.

Mikä on aluesuunnitelma?

Aluesuunnitelmassa selvitetään katu- ja viheralueiden palveluiden, rakenteiden ja varusteiden nykytila, kirjataan niiden parantamistarpeet sekä laaditaan kohteiden kiireellisyysjärjestys. Asukkaiden ja asiantuntijoiden yhteisen keskustelun ja mielipiteiden pohjalta esiin nousseita kohteita suunnitellaan tarkemmin ja toteutetaan kymmenen seuraavan vuoden aikana.

Aluesuunnitelman vuorovaikutuksen aikana saatu palaute kootaan suunnitelman vuorovaikutusraporttiin. Raportissa esitetään yhteenvedot suunnitelman valmisteluaikana saadusta palautteesta sekä kuvataan, miten saatu palaute on vaikuttanut suunnitelmaan.

Kuinka luonto huomioidaan?

Luonnon- ja maisemanhoidon tavoitteet on suunniteltu osana aluesuunnitelmaa. Toteutusta ohjaava kuviokohtainen luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma tehdään aluesuunnitelman hyväksymisen jälkeen ja se tullaan laatimaan vuorovaikutteisesti asukkaiden ja järjestöjen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Herttoniemen aluesuunnittelu 20.9.2019 asti

Mari Soini, maisema-arkkitehti,
mari.soini@hel.fi, p. 09 310 37479

Herttoniemen aluesuunnittelu 21.9.2019 alkaen

Heikki Takainen, insinööri,
heikki.takainen@hel.fi, p. 09 310 38448

Luonnonhoito

Tiina Saukkonen, luonnonhoidon suunnitteluvastaava
tiina.saukkonen@hel.fi, p. 09 310 38508

Kuvat

Sinipallo-ohdake. Kuva: Helsinki Marketing / Yiping Feng ja Ling Ouyang
Sinipallo-ohdake. Kuva: Helsinki Marketing / Yiping Feng ja Ling Ouyang
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 13.9.20113.9.2019 15:38:31 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-09-13_Ylja_13_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.9.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme