Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kesä, joka ei tullut -näyttelyssä muistellaan poikkeusajan peruttuja tapahtumia

Jaa

Kesä, joka ei tullut -näyttely esittelee vuonna 2020 peruttujen tapahtumien julisteita, markkinointimateriaalia, merchandisea ja muita jälkiä. Ne ovat eräänlaisia aavemaisia pseudomuistoja toteutumattomista tapahtumista. Niistä sietämättömän monista, joiden poissaolon kautta poikkeuksellinen vuosi kiteytyy. Näyttely on esillä Kaapelitehtaan Konttorin Mikrogalleriassa 5.–27.3.2021.

Näyttely on samalla sekä kunnianosoitus että muistotilaisuus perutuille tapahtumille. Se havainnollistaa konkreettisesti, mitä kaikkea viime vuonna jäi kokematta. Samalla näyttäytyy tapahtumateollisuuden surkea kohtalo rajoitusten kourissa. Maaliskuu sopii osuvasti näyttelyn ajankohdaksi, koska juuri kevättalvella aletaan yleensä innolla odottaa seuraavaa kesää. Tällä hetkellä tulevien kesätapahtumien kohtalo on ajankohtaisesti veitsenterällä.

Näyttelyssä on luonnollisesti edustettuina vain pieni osa lukuisista korona-vuoden perutuista tapahtumista. Useimmista ei onneksi edes oltu ehditty valmistaa markkinointimateriaalia. Valtaosin esillä on musiikkitapahtumia, mutta edustettuna ovat myös esimerkiksi kuvataide ja esittävät taiteet. Tapahtumat ovat enimmäkseen pääkaupunkiseudulta.  

Kesä, joka ei tullut -näyttely Kaapelitehtaan Konttorin Mikrogalleriassa 5.–27.3.2021. Sisäänkäynti Kaapelitehtaan porttikongista, Tallberginkatu 1. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Kaapelitehtaan Konttori on avoinna ma-pe klo 8.30–18 ja la klo 11–18. Koronapandemian vuoksi tilaan pääsee kerrallaan rajoitettu määrä asiakkaita. Tilassa saa olla yhtä aikaa 6 henkilöä (henkilökunta mukaan lukien). 

Näyttelyn on tuottanut Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen tapahtumayksikkö.

Tapahtuma verkossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Friman
tuottaja, Helsingin nuorisopalvelujen tapahtumayksikkö.
janne.friman@hel.fi
puh. 050 559 1798

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Festivalen Online Bravo! bjuder på virtuella föreställningar för barn och unga5.3.2021 11:20:10 EETTiedote

Lördagen den 6.3.2021 inleds festivalen Online Bravo!, en virtuell scenkonstfestival för barn och unga, dagis- och skolgrupper samt familjer. Festivalen bjuder på högklassig dockteater, cirkus, dans och fysisk teater i form av inspelade eller streamade föreställningar med inhemska och utländska scenkonstnärer. Programmet är gratis. En del av föreställningarna kommer att spelas även i Helsingfors stads kulturhus i höst.

Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut4.3.2021 14:39:04 EETUutinen

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Vuoden 2021 näyttelyn teemana on See the Sea - näe meri, koe taide, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme