Pirkanmaan hyvinvointialue

Kesä vaikuttaa Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluihin

Jaa
Kesäkuukausien aikana osa hyvinvointialueen neuvoloista, hammashoitoloista ja muista palvelupaikoista on kiinni tai toimii lyhennetyin aukioloajoin. Useimmilla Pirkanmaan paikkakunnalla sosiaali- ja terveysasema on avoinna normaalisti läpi kesän, ja myös kiirevastaanotot toimivat tavallisesti.

Kiinni olevien palveluiden puhelinnumeroissa on ohjaus avoinna olevaan palveluun tai tiedote ohjeista kesäsulun ajaksi.  

Päivystykset Tays Päivystys Acutassa ja Tays Valkeakoskella ovat auki. Taysin kiireettömässä toiminnassa on kesän aikana supistuksia. 

Jos oman paikkakunnan sosiaali- ja terveysasema ei ole avoinna, voi soittaa Pirkanmaan terveysneuvontaan numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta on avoinna joka päivä kello 722. Pirha.fi-sivujen chatin kautta voi myös olla yhteydessä terveysneuvontaan arkisin kello 818. Muut chatit palvelevat kesän ajan normaalisti.

Ympäri vuorokauden käytettävissä on Omaolo-palvelu, jossa tehdään oirearvio sähköisellä lomakkeella. Vastauksien perusteella saa Omaolo kertoo, tarvitaanko terveydenhuollon ammattilaisen apua vai voiko tilannetta seurata kotona. Omaolo tarjoaa myös itsehoito-ohjeita. Jos tilanne vaatii kiireellistä hoitoa eikä oman paikkakunnan sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto ole avoinna, soitetaan Pirkanmaan päivystysapuun numeroon 116 117. Päivystysapu on avoinna ympäri vuorokauden. 

Pirkanmaan hyvinvointialueella suuri osa suluista ajoittuu kesäkuun lopulta heinäkuun lopulle. Tiedot kesän poikkeavista aukioloajoista on koottu paikkakunnittain sivulle pirha.fi/kesa. Lisäksi sivulla on tietoa Taysin toiminnan muutoksista kesäkuukausina. Tietoja saatetaan päivittää. 

Pirkanmaalaisia muistutetaan myös tarkistamaan reseptilääkkeiden tilanne ennen kesälomien alkua ja uusimaan tarvittaessa reseptit. Sähköisesti reseptit voi uusia Omakanta-palvelussa. 

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaalaisia palvellaan ensi vuonna uudella digiklinikalla – hankinta käynnistyy7.6.2023 16:18:40 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue on käynnistämässä uuden digitaalisen sote-klinikan hankintaa. Digiklinikalla voidaan jo ensi vuoden aikana arvioida asukkaiden hoidon tarvetta sekä tarjota hoitajan tai lääkärin vastaanottopalveluja. Se tarjoaa nykyaikaisen ja yhdenmukaisen yhteydenottokanavan niihin hyvinvointialueen terveyspalveluihin, joihin nykyään hakeudutaan useimmiten soittamalla.

Yhä useampaa päivystyspotilasta voidaan jatkossa hoitaa kotona – päivystyspalvelujen ja kotisairaalan kehittämisehdotukset aluehallituksessa 12.6.7.6.2023 16:03:29 EEST | Tiedote

Pirkanmaan päivystyspalvelujen toimintatapoja ja kiirevastaanottoja esitetään yhtenäistettäväksi. Yhä useampi potilas hoidettaisiin jatkossa kotisairaalan tuella kotona. Myös sairaalasta kotiutumista ja jatkohoitoon siirtymistä on tarkoitus koordinoida jatkossa tehokkaammin ja hoiva- ja asumispalveluihin tarjota ympärivuorokautinen lääkärikonsultaatio tarpeettomien päivystyskäyntien ehkäisemiseksi. Päivystysselvitystä ja kotisairaalan laajentamista käsitellään aluehallituksessa 12.6. Kesäkuun aikana käsiteltäväksi on valmistumassa myös palvelujen verkoston periaatteet.

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme