Pirkanmaan hyvinvointialue

Kesä vaikuttaa Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluihin

Jaa
Kesäkuukausien aikana osa hyvinvointialueen neuvoloista, hammashoitoloista ja muista palvelupaikoista on kiinni tai toimii lyhennetyin aukioloajoin. Useimmilla Pirkanmaan paikkakunnalla sosiaali- ja terveysasema on avoinna normaalisti läpi kesän, ja myös kiirevastaanotot toimivat tavallisesti.

Kiinni olevien palveluiden puhelinnumeroissa on ohjaus avoinna olevaan palveluun tai tiedote ohjeista kesäsulun ajaksi.  

Päivystykset Tays Päivystys Acutassa ja Tays Valkeakoskella ovat auki. Taysin kiireettömässä toiminnassa on kesän aikana supistuksia. 

Jos oman paikkakunnan sosiaali- ja terveysasema ei ole avoinna, voi soittaa Pirkanmaan terveysneuvontaan numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta on avoinna joka päivä kello 722. Pirha.fi-sivujen chatin kautta voi myös olla yhteydessä terveysneuvontaan arkisin kello 818. Muut chatit palvelevat kesän ajan normaalisti.

Ympäri vuorokauden käytettävissä on Omaolo-palvelu, jossa tehdään oirearvio sähköisellä lomakkeella. Vastauksien perusteella saa Omaolo kertoo, tarvitaanko terveydenhuollon ammattilaisen apua vai voiko tilannetta seurata kotona. Omaolo tarjoaa myös itsehoito-ohjeita. Jos tilanne vaatii kiireellistä hoitoa eikä oman paikkakunnan sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto ole avoinna, soitetaan Pirkanmaan päivystysapuun numeroon 116 117. Päivystysapu on avoinna ympäri vuorokauden. 

Pirkanmaan hyvinvointialueella suuri osa suluista ajoittuu kesäkuun lopulta heinäkuun lopulle. Tiedot kesän poikkeavista aukioloajoista on koottu paikkakunnittain sivulle pirha.fi/kesa. Lisäksi sivulla on tietoa Taysin toiminnan muutoksista kesäkuukausina. Tietoja saatetaan päivittää. 

Pirkanmaalaisia muistutetaan myös tarkistamaan reseptilääkkeiden tilanne ennen kesälomien alkua ja uusimaan tarvittaessa reseptit. Sähköisesti reseptit voi uusia Omakanta-palvelussa. 

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Hyvinvointialue turvaa palveluja myös ulkomaisella työvoimalla – työntekijät ovat pääosin intialaisia ja filippiiniläisiä26.5.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue turvaa eniten hoivaa tarvitsevien pirkanmaalaisten palvelut muun muassa rekrytoimalla työntekijöitä ulkomailta. Aiemmin ulkomaista työvoimaa on ollut vain muutamissa Pirkanmaan kunnissa, mutta nyt ulkomailta tulleita työntekijöitä työskentelee koko hyvinvointialueella. Ulkomainen rekrytointi on yksi keino, jolla työvoiman saatavuutta Pirkanmaalla parannetaan.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen tytäryhtiöiden sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä24.5.2023 20:09:33 EEST | Tiedote

Useista @pirha.fi, @coxa.fi, @fimlab.fi ja @sydansairaala.fi -loppuisista sähköpostiosoitteista on lähtenyt keskiviikkona 24.5.2023 tietojenkalasteluviestejä. Viestien vastaanottajina on ollut hyvinvointialueen ja tytäryhtiöiden omaa henkilöstöä, mutta voi olla, että kalasteluviestejä on päätynyt myös yksityishenkilöille ja muihin organisaatioihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme